Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan elhetnem ezt tul meg 4...

Hogyan elhetnem ezt tul meg 4 evig cigi alkohol vagy drog nelkul?

Figyelt kérdés
6 eves korom ota a szuleim kapcsolata leirhatatlanul rossz. Anyukam pszihes beteg lett apukamnak van egy masik elete egy masik csaladja. Minden nap orakat zokogok egy pengevel a kezembe de sose vagtam magam.. Nagyon nehez igy.. Az osztalyom elitel es ugyse lesz jobb hisz vartam eleget... El akarok koltozni en is boldog akarok lenni de meg nem tehetem mert csak 14 eves vagyok. Viszont ilyen korulmenyek kozott nem csak a depressziom fog romlani hanem ongyilkos leszek. Valaki segitsen mit tegyek? :(
2015. dec. 12. 14:40
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

iskolapszichológus,ifjúságvédelmis?

Keress barátokat,hobbit. Biztos van valami ami boldoggá tenne

2015. dec. 12. 14:46
 2/6 anonim ***** válasza:
67%

De miért ítélnek el az iskolatársaid? Ez számomra nem világos.

Azt sem értem, hogy miért gondolod azt, hogy 4 év múlva, ha 18 éves leszel, minden "megoldódik". Nem vitatom, hogy szenvedsz és nagyon nem jó ez így neked, biztosan így van, és rettenetesen sajnállak, de azt gondold át, hogy attól, hogy nagykorúvá válsz és elmenekülsz otthonról, még nem leszel boldog. Mit teszel most annak érdekében, hogy 4 év múlva el tudj költözni? Hova akarsz elköltözni? Miből akarsz majd megélni? Milyen végzettséged és munkád lesz 18 évesen?

Nem kötekedésből tettem fel ezeket a kérdéseket, hanem amiatt, hogy felismerd, mennyi mindent tudnál tenni már most, annak érdekében, hogy majd a jövőben, mikor végre megteheted, elmenekülj és elkezdhesd megteremteni egy boldogabb élet alapjait. Ha ezekre nem figyelsz most, később hiába akarsz elmenni otthonról, nem lesz lehetőséged.

2015. dec. 12. 14:53
 3/6 anonim ***** válasza:
Segíts anyukádnak, ha vannak a tesóidnak is. Barátkozzál az osztálytársaiddal is. Hidd el, nem mindegyik rossz.
2015. dec. 12. 15:33
 4/6 anonim ***** válasza:
Keress egy felnőttet, akiben megbízol (rokon, tanár pl.), és mondd el ezeket neki.
2015. dec. 12. 18:14
 5/6 anonim ***** válasza:

kezdj el sportolni minél több délutánt valamilyen közöségbe tölteni

egy tini már nem ül egész nap otthon nem kel öket folyton hallgatni és

minél több új embert ismersz meg anál inkább rájösz hogy máshol súlyosabb gondok is vannak és rögtön nem tünek olyan sötéten az otthoni dolgok

2015. dec. 12. 21:34
 6/6 anonim ***** válasza:
A helyedben nem sok időt töltenék otthon.
2015. dec. 12. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!