Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 5 éves kisfiam zugevő lett,...

5 éves kisfiam zugevő lett, hogy segíthetnék rajta?

Figyelt kérdés
Gyermekem alapjáraton dundi kisfiú de tele energiával. Az utóbbi időben azt vettük észre, hogy sunyiban eszik ezt azt. Pl valamelyik nap pizzát sütöttem, feltűnt hogy annyiszor megy a konyhába inni, ezért egyik alkalommal utána mentem. Láttam hogy akkor is épp tele volt a szája, és több harapás hiányzott már némely szeletből. Megkapták a Mikulás csomagokat is, szépen megbeszéltük, hogy mindennap egy valamit ehetnek meg belőle. Ezzel szemben mikor mentem be a fürdőből a szobánkban (a mi szobánkban vannak a csomagok) láttam hogy az ágy mögött elbújt és tele a szájjal csokival. Számtalanszor beleeszik a húga tányérjába is, vagy amit meghagy azt megeszi ha nem látjuk. Ezek korábban nem voltak jellemzőek. :( Nem történt semmi változás a családban, nem tudom mi lehet az oka, és azt sem hogy hogy szoktassam le ezekről :(
2015. dec. 12. 09:46
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Szerintem nem a főétkezés időpontja a gond .

Alapvetően a lisztes és cukros ételeket drasztikusan vissza kellene fogni,reggelire egyen tojást,sok (!) zöldséget,jó minőségű sonkát,tízóraira mehet a gyümölcs . Ha muszáj a kenyér,rozsos-magvasat javasolnék ,vékonyan szeletelve ebédre mehet bele sülthús,zöldségek . Az esti étkezéssel semmi probléma,amennyiben nem rántott,olajos,lisztes,cukros dolgokat adsz neki .

Délelőtt folyamán hányszor eszik,hánykor kel ? Probléma lehet a túl gyakori étkezés is..nem csecsemő ,nem kell állandóan ennie .

Ezt nem genyózásból írtam,csak azért ,mert ha most nyakoncsíped a dolgot nem lesz egy kövér,önbizalomhiányos kamasz,aztán felnőtt. Gyerekkorban sokkal könyebb leadni a felesleget ,sok mindentől megkíméled ha most szigorú vagy vele meg fogja köszönni hidd el ..

Magassága/súlyát elárulod ?

2015. dec. 15. 20:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!