Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 5 éves kisfiam zugevő lett,...

5 éves kisfiam zugevő lett, hogy segíthetnék rajta?

Figyelt kérdés
Gyermekem alapjáraton dundi kisfiú de tele energiával. Az utóbbi időben azt vettük észre, hogy sunyiban eszik ezt azt. Pl valamelyik nap pizzát sütöttem, feltűnt hogy annyiszor megy a konyhába inni, ezért egyik alkalommal utána mentem. Láttam hogy akkor is épp tele volt a szája, és több harapás hiányzott már némely szeletből. Megkapták a Mikulás csomagokat is, szépen megbeszéltük, hogy mindennap egy valamit ehetnek meg belőle. Ezzel szemben mikor mentem be a fürdőből a szobánkban (a mi szobánkban vannak a csomagok) láttam hogy az ágy mögött elbújt és tele a szájjal csokival. Számtalanszor beleeszik a húga tányérjába is, vagy amit meghagy azt megeszi ha nem látjuk. Ezek korábban nem voltak jellemzőek. :( Nem történt semmi változás a családban, nem tudom mi lehet az oka, és azt sem hogy hogy szoktassam le ezekről :(
2015. dec. 12. 09:46
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
95%
Szia! Én első körben elvinném orvoshoz, hogy kiderüljön, nem valami szervi probléma miatt éhes-e állandóan. Ha nem, akkor az élelmiszer gondos elzárásával próbálkoznék, jobb híján. Amúgy rendszeresek nálatok az étkezések, megvan a napi 5-6? Megfelelő a kisfiú étrendjének az összetétele (pl. ha sok édeset eszik, akkor hamar éhes lesz újra)? Jó lenne, ha valami rendszeres sportot is beiktatnál az életébe (ha eddig nem volt). Azt tartom a legvalószínűbbnek, hogy eddig is éhes lehetett, csak nem jött rá, hogy hogyan segíthet magán - egyszer kipróbálta, és rákapott az ízére. De ha sportol, megfelelő az étrendje és szervi problémát nem találnak, akkor remélhetőleg a dundiságot is kinövi előbb-utóbb.
2015. dec. 12. 09:58
 2/21 A kérdező kommentje:
Itthon szokott reggelizni, oviba viszi magával a tízórait, dél körül jön haza akkor is eszik (reggeli szendvics/gabonapehely, tízórai gyümölcs/joghurt/puding, "ebéd" szendvics), alvás után joghurt-gyümölcs, vacsora a főtt kaja mert akkor van itthon a férjem is akkor együtt eszünk. Elég gyakran elmegyünk sétálni, biciklizni attól függően hogy a két kisebb tesója mellett mennyi energiám marad. Olyan érzésem van, hogy ő akkor éri jól magát, ha annyit evett, hogy már feszül a gyomra. Lehet tényleg orvoshoz kéne fordulnom vele...
2015. dec. 12. 10:30
 3/21 anonim ***** válasza:
96%

Az öt éves lányom ugyanez.

Most eléggé megnyúlt, és folyton éhes.

Egy ötévesre ne bízd a mikuláscsomagot, mert nincs annyi önkontrollja, hogy megállja a zabát! :)

A tiltott gyümölcs a legédesebb, ezt ne felejtsd el.

Tegyél ki gyümölcsöt. Most gondolom ti is tobzódtok a mandarinban, egye azt.

Jó nasi még a dió, de azzal érdemes vigyázni.

Az oviskosztot eszi rendesen?

2015. dec. 12. 10:35
 4/21 anonim ***** válasza:
52%
Nagyon nincsen rendben ahogy eteted azt a gyereket már ne haragudj. Nem csodálom, hogy szegény állandóan éhes. És marhára egészségtelen is.
2015. dec. 12. 10:36
 5/21 anonim ***** válasza:
26%
utolso szerinted mit kellene neki adni, hogyan?
2015. dec. 12. 10:43
 6/21 A kérdező kommentje:

Mit csinálok rosszul az étkeztetésével?

A csomagok a mi szobánkban vannak direkt, mert tudom hogy a kísértés nagy úr, sőt kínzás lenne :)

A mandarint sajnos nem eszi, az alma meg a banán ami nagy kedvenc, az fogy is rendesen. Mondtam is neki már párszor, hogy ezekből annyit ehet amennyit akar.

2015. dec. 12. 10:53
 7/21 anonim ***** válasza:
97%

Ahogy nézem, egész nap az u.n. "gyorsan felszívódó ch-s kajákat eszi", ezáltal igen gyakran éhezik meg.

A legújabb kutatások szerint a "lassan felszívódó ch-s kaják" = alacsony Glikémiás Index %-értékbe tartozó kajáktól lassabban éhezünk meg.

Tehát ha a szendvics, a sütemény, stb. stb. nem fehér-lisztből készül, ha a gyümölcs-féléknél is odafigyelünk, hogy melyiket adjuk nek...

Itt tudsz róla olvasni, és van néhány táblázat, esetleg átnézni...

[link]

[link]

2015. dec. 12. 10:53
 8/21 A kérdező kommentje:
Itt az oviban nem kapnak enni és csak fél1ig tart (külföld), így azt a tízórait eszi amit én csomagolok neki.
2015. dec. 12. 10:54
 9/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a linkeket!
2015. dec. 12. 10:55
 10/21 anonim ***** válasza:
96%

És persze ebben a korban már elviheted uszodába, talán megkedveli, hogy naponta úszik egy-egy adagot. Ha az nem tetszik neki, akkor lehet vinni, teniszezni, vagy egyéb hasonló sportot... hagyni kell, hogy ő válasszon, melyiknél köt ki, mit csinál szívesen, de valami rendszeres testmozgás, amely majd meghatározza a minden napos életét, ebben a korban már lehet terelgetni....

A sakk is jó, de az nem a fizikumot, hanem a szellemi képességet fejleszteni!! :)))

2015. dec. 12. 10:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!