Hogyan dolgozhatnám fel az apám okozta sérelmeimet?
Nos apám tipikusan aza 2 meteres nagydarab ember. 13-14 éves koromban sokszor megalázott( osztálytársaim előtt megütött, nyaralaskor bunkó volt anyámmal én azt mondtam anyunak gyere menjünk innen erre ő 2szer fejemre ütött a strandon sirtam pár órával később a hotel bárjában ültünk én sírtam anyuek kaveztak beszelgettek odajött hozzám a pincér kérdezte tőlem mi történt mielőtt válaszoltam volna apám rá vágta hogy ezegy hülye gyerek nem kell vele foglalkozni, a legdurvabb az volt amikor apàm bele nézett régen az msn-embe es ott pont egy veszekedés volt az akkori barátommal és hát csúnyán beszéltem vele aznap mikor haza értem iskolabol leultetett a gep elé megmutatta nekem a beszélgetést majd olyan hangosan kiabalt velem hogy az egész utca azt halgatta es szijjal megvert..12evesen haza kellett jonnom az iskolabol mert nagyon fajt a hasam haza mentem es leuvoltott h mert mentem haza megmondtam neki h mert faj a hasam az o valasza erre az volt hogy akkor majd mindjart jól hasba ruglak.) ez volt 12-14 éves koromig majd ahogy idosodtem.. Elengedett valami bennem.. És a mai napig barmit pofazik akar anyamnak akar nekem elkussoltatom, kiosztom.. Ha uvoltozik.. Megemeli a hangajt en azonnal pataliat csapok.. Ezek az esemenyek tobb eve tortentek de alig volt olyan nap eddig az eletemben amikor ne jutott volna eszembe hogy megalazott engem es anyamat. Ma mar nem mer nagyon ugatni nekunk semmit.. csak azt nem ertem hogy akkor miert vett nekem 12 evesen egy sajat lovat, miert adott penzt, miert orokoltem meg mostansag a kocsijat.. Meg mindent megvett... De ezektol en nemtudok maskepp nezni ra neha jol elvagyok vele hulyulunk beszelgetunk de nekem mindig ott marad hogy megalazott megvert. Mai napig szoktam sirni emiatt. Apám tipikusan aza nagydarab allat aki minden szarert ugraltat..
18/L
Szia!
Szomorúan olvastam a történetet amit írtál.
Úgy gondolom, hogy ezek a sérelmek nyom nélkül sosem múlnak el, de az évek során enyhülhet a fájdalom.
Talán ha majd elköltözöl otthonról a saját kis családoddal, akkor kezd majd elmúlni ez a dolog.
Minden jót Neked!
Üdv
Pszichológus segítségét kellene kérni, mert az ilyen események "időtlenné válnak" és valahogy beépülnek az emlékek közé és ott maradnak, gyakran feljönnek és elmondhatatlan szenvedést, lelki fájdalmat okoznak.
A pszichológus útmutatást tud adni, mit (és hogyan) kellene ezekkel tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!