Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A te lányod szokott otthon...

A te lányod szokott otthon takarítani, mosni, főzni?

Figyelt kérdés

Tehát megcsinálja a házimunkát? Rá lehet bízni?

Nálunk nem akarja felnőtt létére.

2015. dec. 5. 08:26
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%

Néhány dolgot letörölget, úgy-ahogy. A játékait összepakolja egy dobozba este.

De mentségére szóljon, hogy másfél éves.

Egyelőre játékosan vonom be a házimunkába. Ha törölgetem a polcot, ő is kap egy rongyot és huzogatja. Ha porszívózok, ő is tologathatja. Imádja. Mini seprűje is van, ha szétszórok zsepicafatokat, rásöpri a kislapátra.

Minőség nem elvárás, talán majd iskolásként. Most annyi a cél, hogy jó bulinak, játéknak élje meg és szeresse csinálni.

Egyedül a felmosásnál zárom el, mert a vegyszeres víz veszélyes rá, ha rajta múlna, bele is inna.

2015. dec. 5. 17:20
 22/23 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy most le leszek pontozva, meg a nők szégyene leszek...

Húszas éveim közepén járok, most végeztem egyetemmel, egy hónapja dolgozom. Takarítani a saját szobámat takarítom, ha megkérnek, kitakarítok máshol is (de ablakmosást pl. nem csinálok), bevásárlást lehet rám bízni. Mosni, főzni nem szoktam (de főzésben besegítek, ha megkérnek rá). Inkább koncentráltam a tanulásra ez alatt az idő alatt. Úgyis fogom mindezt csinálni, ha elköltözöm (valószínűleg pár hónapon belül sikerül is) - össze fogok költözni a párommal, és tervezem, hogy háztartást fogok vezetni. Nem vagyok egy turbófeminista, mindent letojó, férfias nő, csak nem gondolom azt, hogy attól kevésbé vagyok nőies vagy házias vagy felelősségteljes, hogy nem dobok össze 3fogásos vacsorákat 14 éves korom óta.

Ami miatt én ki voltam akadva nálunk, hogy a fiúmunkákat is velem akarták elvégzetetni (több kilós pakkok cipelése), amikor a benga öcsém is otthon volt, csak éppen b...ta a rezet, és nem volt kedve... és akkor én voltam letolva, hogy mennyire nem segítek. A kettős mérce zavart.

2015. dec. 6. 15:07
 23/23 anonim ***** válasza:

22. vagyok:

Azt még hozzátenném, hogy nálam is az van/volt, mint sok más válaszolónál, hogy amikor csinálok valamit, az már alapból szar anyám szerint, pedig annyi a "bűnöm", hogy más sorrendben vagy más módszerrel csinálom. Ez is el tudja venni az ember kedvét a dolgoktól.

2015. dec. 6. 15:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!