A te lányod szokott otthon takarítani, mosni, főzni?
Tehát megcsinálja a házimunkát? Rá lehet bízni?
Nálunk nem akarja felnőtt létére.
Utolso; minden kettséget kizarolag nagyon talpra esett a lanyod.
De a ferjed ez alatt az ido alatt mit csinalt ?
Az enyémnek soha nem volt itthon fix feladata, hogy na, ez a te dolgod, egyedül a szobáját kellett rendben tartania, ennyi. Oké, néha megkértem, hogy szórja ki a mosógépet, vagy terítse meg az asztalt, de ennyi. Viszont mindig szívesen jött, ha kértem. Sütni-főzni magától kezdett.
Szeptember óta albérletben él, két volt osztálytársával (alig múltak 18 évesek), és mindhárom lány imád és tud sütni is, főzni is. okosan beosztották, ki mit takarít, meglepően jól kezelik a helyzetet.
Én albérletben élek 2 másik lánnyal. Én már évekkel ezelőtt elköltöztem otthonról (nekik ez az első évük, hogy nem a szülőkkel laknak).
Én otthon is főztem, minden mástól viszont "el voltam tiltva". Kb úgy kell elképzelni, mint az egyik korábbi válaszolónál. Nővérem, meg anyum semmi teret nem engedtek a háztartásban. Amióta elköltöztem szerencsére jól feltalálom magam, mosok-főzök-takarítok.
A lakótársaim viszont valahogy nem veszik észre a tennivalókat. Ha megkérem őket, akkor persze feltakarítanak, meg megcsinálják, de maguktól semmit sem csinálnak. Nekem viszont kissé kellemetlen felnőtt nőknek megmondani, hogy légyszi moss fel, meg seperj fel.
Főzni sem tudnak, nem is látom rajtuk, hogy szeretnének megtanulni. Mindketten otthonról hozzák a főttet. Az egyik lány mondta is, hogy hát ő sajnos nem egy konyhatündér.
Szerintem fontos lenne, hogy már gyerekként is be legyenek vonva a házimunkába, főzésbe. És nem csak a lányok!!
Nalunk mindketten dolgozunk es mellette folyamatosan kepezzuk magunkat symposiumok szakmai eloadasok.
A gyereket mar nagyon koran megtanitottuk hogy egy haztartas kozos dolog mindenkinek reszt kell venni benne.
Sajat tisztaruha elpakolas sajat szoba porszivozas agynemu athuzas sajat kornyezet rendbentartasa alap dolog.
ezen kivul konyhaba be kell felvaltva segiteni nappali porszivozas kutysetalatas felvaltva es a furdoszobajuk rendbetartasa az o feladatuk.
A sajat szintjuket nekik kell porszivozni portalanitani heti 1x ellenorzom.
a gyerekek 7-24 kozott vannak ketto mar onnaloan lakik es halasak amiert kellett segiteni igy megtanultak mi a dolguk egy haztartasban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!