Anya reagálja túl vagy tényleg igaza van?
Nemrég rendelni akartam egy szempillaspirált, ami csak dúsít, meg amúgy is 1-et fizet 2-t kap akció volt... És mèg szerettem volna egy filces, vékony tust is. Anyukám azt mondta, addig nem rendel semmit, amig meg nem nézte mi az, le nem ellenőrizte, mit rendeltem. Már azt is unom, hogy folyton ellenőrizget mikor elég megbízható és rendes lány vagyok, de nem is ez a baj, hanem az, hogy éppen fürdök, amikor nézegeti hogy miket rendeltem. A tusra felháborodva és csodálkozva jön be, hogy minek az nekem, meg hogy nem is tudom használni és nem nekem való. Na, most: én csak NÉHA, szóval nem mindennapos rendszerességgel szeretnék egy VÉKONY, alig látható tusvonalat, mert nekem az nagyon tetszik. És tudom használni, mert filces, van ügyességem hozzá és régóta nézek ilyen videókat a youtubeon. Szerintem ő nem tudja használni, mert még sose láttam rajta. És azt mondja, hogy én azt se tudom mik ezek (mármint a sminktermékek) meg hogy mire valók, pedig de, ezt is tudom, jobban mint ő. A szempillaspirállal a múltkor ugyanez volt, hogy alig vártam hogy megjöjjön a rendelés, erre közli velem, hogy ő azt meg se rendelte, mert neki van (miből gondolta hogy neki rendeltem, ha nem mondta hogy kell neki) és nekem meg nem kell. Én pedig szerettem volna. Tényleg nem kell itt nem tudom hányszoros hosszabbítású spirálokra gondolni, teljesen természetes hatása van és a színe se olyAn erős. Mentünk másnap a boltba, ahol akartam venni egy catrice comuflage korrektort, mert mindenkitől hallottam hogy az nagyon jól elfedi a pattanásokat, amiből nekem van kicsi és nagy is és ezért ott piros is az arcom. És ez van 10-11 éves korom óta és utálom, nagyon unom már, hogy akármivel kenem, házi praktikákkal is, nem válik be. És én meg teljesen meg lennék elégedve az arcommal, ha nem látszódna legalább az iskolában a pattanásom. Mindig mondom hogy csúnya vagyok ( a pattanások miatt ronda az arcom) amit anyukám ki nem állhat, hogy mindig magamat ócsárolom a tükör előtt folyton, de ha egy ilyen korrektort akarok, az már baj...
Azt mondja, hogy a szájfény és a körömlakk az elmegy, de annál több nekem nem kell meg az én koromba minek stb. Az ajakápolókat jobban szeretem, mint a szájfényeket, így pont a szájfény az, ami nekem nem kell annyira, megvagyok az ajakápolókkal. Én értem, hogy amikor ő volt ennyi idős, akkor teljesen más volt a világ, de azért szerintem nem kéne ezt csinálnia meg kiakadnia. Az osztálytársaim és évfolyamtársaim meg egy csomó ismerősöm sminkeli magát alap szinten ennyi idősen és ezen az oldalon is sokan kérdezték, és senki nem gondolta ezt soknak. Vettem egy alverde szempillaspirált és kifestettem vele a szempillám meg egy kis bb krémet tettem rá és anya észre se vette, szóval ennyire észrevehetetlen lenne a smink amit akarok!!!!! Anya is tudja, hogy nem Szeretem én sem a túlzott sminket, ezért nem rúzsozgatnék, alapozóznék stb. Ő csak néha a munkahelyén sminkeli magát, de pont ő mondja nekem, hogy azt se tudom mi az meg nem is tudom használni, szerintem meg ő nem tudja és neki nincs hozzá ügyessége (ami nem baj, mert nem vagyunk egyformák) mert többször észrevettem, hogy nem sminkel a legszebben és nem is a megfelelő eszközökkel (pl azzal az applikátorral festi a szemét, amit a szemhéjpúderekhez adnak, ezért nem lesz olyan szép, mintha rendes ecsettel csinálná) és egy csomó sminktermékről nem is tudja hogy mi mert soha nem használta, pedig 40 éves múlt. Miért nem fogadja el hogy más vagyok és ebbe ügyesebb és tájékozottabb, mint ő? Miért nem enged ennyi sminket? Miért néz ennyire bénának? Könyörgöm, kevés 13 éves lány van, aki nem tudja ezeket használni vagy megnevezni. Miért baj az, ha elkezdett nemrég érdekelni a sminkelés? Vagyok annyi idős ez szerintem természetes. Hogyan vegyem rá, hogy megengedje? Pedig anyukám nem az a nagyon szigorú szülő, azt hittem ennyit megenged...:(
13/l
13/l vagyok életemben nem sminkeltem magam, sokszor anyám mondja ,hogy ide meg oda azért illemeq,de minek?:D
Amúgy szerintem azért mondja ,mert látja a "menő lányokat" az utcán és olyan a fejük mintha lefejelték volna otthon a sminkes ládikát,meg ahogy megcsinálják :P
Jajj nyugi már, minden 13 éves lány megtudja nevezni a szempillaspirált és a többi lomot, mert a korosztályod fele a youtubeos beauty gurukat bámulja fél napokon keresztül. De attól, hogy egy szempillaspirált feltudsz kenni és esetleg kitudod húzni a szemed még nincs kézügyességed és tehetséged a sminkeléshez. Ahhoz semmilyen sminktudás nem kell.
Édesanyádat pedig ne minősítsd le amiért gőze sincs olyan termékekről amiket soha nem is használt, mert nem érezte szükségesnek.
Szerintem nagyobb gond az, hogy 13 évesen rondának érzed magad smink nélkül, édesanyád önértékelése legalább rendben van.
Gondolom avonból vagy oriflame katalógusból akartál rendelni. Teljesen normális ha megnézi miket írkálsz össze, már csak azért is mert tudni akarja miért fizet, mert nem a te fizetésed megy el a cuccokra.
A filces szemhéjtusok amúgy pocsékak, főleg az ilyen katalógusból rendeltek. Nem fed rendesen és másodszori áthúzásra leviszi a korábban felkent festék egy részét.
Sokaknak nem fog tetszeni, de nem értem miért ne lehetne ezt engedni.. Én kiskoromtól kezdve játszottam sminkelőset, aztán szép lassan átment normális sminkbe, és most már csak alapozót használok. Sosem volt rajtam 5 kiló smink, és a szüleim sem pattogtak érte, hogy ""szaros 13 éves létemre minek a smink??"" elfogadták, hogy próbálgatom ennyi. Szerintem röhejesek ezek a szülők, akik ekkora problémát csinálnak egy szemhéjtusból.. de kívánom nagyobb problémájuk ne legyen a gyerekükkel ettől :)
22/L
Azért szeretném, mert hiába alig észrevehető, de kevésbé látszódnak tőle a pattanásaim (a korrektortól ugye) és sokkal szebbnek érzem magam benne, a spirál meg kiemeli a szemem.
Csak nem értem miért kellett ennyire felháborodni ezen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!