Muszály eltürnöm a párom gyererkeit? 3 gyereke van a férjemnek előző két házasságábòl, két felnőtt velem majdnem egykoru és egy nagy kamasz!
Azért utolsó, egy 27 és egy 24 éves felnőttet már bőven nem kell eltartottnak tekinteni.
Kérdező! Te meg állj már a sarkadra!
Egy házasság két emberen múlik. Szerintem most kapod meg a választ arra, miért is ment tönkre a férjed első két házassága, sőt a leírásodból ordít, hogy a harmadik se túl fényes.
Ezen gondolkozz el.
Ülj le kettesben a férjeddel és követelj megoldást.
Én nem szültem volna olyan embernek akinek már van 3 gyereke 2 házasságból, mert elég meggondolatlannak tűnik...
De most már késő bánat. Kérdés, hogy kié az ingatlan?
Ha a tied, azt dobsz ki akit akarsz, akár felnőtt gyerekeket a férjeddel egyetemben.
De ha közös, akkor férjed gyerekeinek is ugyanannyi joga van ott lenni. Akkor kicsit nehezebb, de válás/vagyonmegosztás esetén is tied a ház fele, ha eladjátok és elfelezitek a pénzt, lehet abból is tudsz venni magadnak egy kis lakást.
Amúgy nehezem tudom elképzelni h csak most lettek ilyenek, és azért szültél eddig nyugalomban, szerintem valahol ferdítés van a dologban.
Bizony... Nem hiszem el, hogy ezek a problémák 3 gyerekkel ezelőtt nem tűntek fel! Tudtad mit vállalsz amikor összejöttél vele. Magadnak csináltad ezt szrt.
A gyerekeidre vigyázni viszont nem az ő kötelességük.
megérdemled
egy három gyerekes férfival még hármat összehozni a hü1eség magas iskolája
Ha közös a ház (gondolom, igen, aligha vettél huszonévesen egyedül egy házat úgy, hogy minimum 4 éve nem dolgozol, csak hol gyedet, hol gyest kapsz), nem rakhatod ki a férjed gyerekeit, akárhogy is viselkednek. Ők egyébként valóban csak az apjukhoz mennek, nem rád vagy a te gyerekeidre kíváncsiak, nem ingyen bébiszitterek és háztartási alkalmazottak, bármennyire is nem tetszik ez neked.
Ha sokallja a férjed (nem te) a gyerektartást, lehet csökkentést kérni a három új gyerekre tekintettel, de ezt nem te intézed.
Te annyit tehetsz, hogy megkéred a férjedet, valahol házon kívül találkozzon a lányaival, vagy akkor, amikor te nem vagy otthon. Ha így viselkednek, nem vagy köteles kiszolgálni, bármivel megkínálni őket, a beszólásokat pedig bátran lereagálhatod, senkitől nem vagy köteles eltűrni, hogy sértegessen téged vagy a gyerekeidet. Pénzdolgokban pedig közöld vele (a jövedelme ismeretében), hogy mennyire van szükséged havonta a közös gyerekekre és a háztartásra, ezt kéred minden hónap elsején, a többit ossza be úgy, ahogy akarja. Annyit kérj, hogy tudj belőle félretenni is.
"Azért utolsó, egy 27 és egy 24 éves felnőttet már bőven nem kell eltartottnak tekinteni."
Azért ez nem így működik!
A kérdező legidősebb gyermeke( a közös gyerekek közül) 4 éves,tehát,amikor megismerte a pasit,akkor ezek a lányok is még egyetemista korúak voltak,vagy lehet még tanulnak is.
De nem ez a lényeg!Egy szülőnek nem csak 18 éves koráig kell eltartani a gyereket,hanem valamit kellene adni nekik,hogy elindulhassanak az életben!
Feltételezem ez a két felnőtt lány is azért viselkedik így,mert ezt nem kapták meg,mert az apjuk 6 gyereket vállalt,és nem gondolkozott.
Kérdező!Te is hibás vagy!Egy 3 gyerekes férfinek minek szültél még 3 gyereket?
Azt még megértem,ha szerettél volna saját gyereket,illetve,hogy legyen közös is,de miért kellett 3?Akkor ha ilyen sok gyereket szerettél volna,miért nem egy gyermektelen férfit kerestél?
A kérdésedből az is kiderül,hogy kb a felnőtt lányaival egyidős vagy,tehát egy tőled jóval idősebb férfinek vállaltál 3 gyereket!Majd megnézheted meg 10 év múlva,mikor a pasi kezd lerobbanni,mert nem tud ennyi gyereket pénzelni és majd egyedül maradsz a gyerekekkel!
A pasi összes vagyona 6 felé fog oszlani az öröklésnél!
A ti gyerekeitek is nagy eséllyel úgy fognak járni,mint a férjed többi gyereke.
Se egyetem,se támogatás,majd ők is indulhatnak a 0-ról ebben a könyörtelen világban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!