Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért baj, hogy nem hallgatok...

Miért baj, hogy nem hallgatok a baba körüli dolgokban az anyámra? Miért lenne "szentírás", amit ő mond?

Figyelt kérdés

Fiatalok vagyunk a vőlegényemmel (én 20, Ő 21), de nem hüly.k. Szóval el tudjuk látni a babánkat tanácsok nélkül is, ha meg nem tudok valamit, vagy bizonytalan vagyok (eddig egy alkalommal volt ilyen), felhívom a legjobb barátnőmet, neki van már 2 kisgyereke és segít.

De az anyám mindig bombáz minket a tanácsaival, amik amúgy parancsok és ki van akadva, hogyha normálisan és finoman leállítom. Itt is többször olvastam, hogy ez probléma volt a friss szülők-nagyszülők között és pár helyen még a kérdezőt támadták, hogy őt is felnevelte valahogy az anyja, igenis tegye úgy, ahogy mondja neki, sokkal tapasztaltabb már, mint ő egy pár hetes babával.

De pl. anyával a legalapvetőbb témákban sem értünk egyet.

5 éves koromig hagyta, hogy szopjak és ezt büszkén mesélte mindenhol akár kamaszkoromban is. Én örülök, hogy a pici tápszeres, könnyebbek így a napjaink.

És még sorolhatnám az ilyen nézeteltéréseinket... Nem azt mondom, hogy rossz anya, mert egyáltalán nem az. Csak úgy érzem, hogy most ez a mi időnk a vőlegényemmel, hogy bebizonyítsuk, mi is feltudunk nevelni egy gyereket úgy, ahogy szeretnénk. De nem értem, hogy pár ember miért van annyira ez ellen.

2015. nov. 25. 15:30
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
59%

Ne vedd ennyire a szívedre amit írnak, de ez jó kis ízelítő volt abból, hogy a gyereknevelésről alkotott vélemény milyen indulatokat kavarhat, jobb óvatosan lenni. Igazad van, nem kéne azon rugózniuk, hogy miért tápszeres, de sajnos rengetegen vannak, akik képtelenek gyereknevelési kérdésekben (vagy más fontos kérdésben) vitatkozni, vagy elfogadni, hogy mindenki más, számukra csak egy lehetséges válasz van egy helyzetre, és ha nem úgy csinálod leírnak. Ez szinte már vallás. Elég nevetséges amúgy, de hát ez van. Mindenki azonosul a véleményével, ezért ha nem értenek egyet vele, az olyan mintha személy szerint őket támadnák meg. Figyeld csak meg, az emberek úgy védik a véleményüket, mint az életüket. Ez az ego. Aztán figyeld meg ugyanezt magadban is...

Teljesen igazad van, hogy nem szabhatja meg anyukád hogyan kell nevelned a gyermeked. De nem biztos hogy képes visszafogni magát, így marad amit az első írt, szépen mosolyogsz, és csinálod ahogy szeretnéd. Mert ez a te dolgod most. Sok sikert hozzá!

2015. nov. 25. 17:17
 12/29 anonim ***** válasza:
90%
Én 25 évesen szültem, mégis ezt csinálta anyukám. Meg anyósom is... Szépen közöltem velük (tényleg szépen), hogy ez nekem nem jó, és az ember kerüli az olyan szituációkat, amikor nem érzi jól magát. Tehát ha esetleg kevesebbet megyünk hozzájuk és nem hívjuk át vendégségbe, akkor ne csodálkozzanak.
2015. nov. 25. 17:24
 13/29 anonim ***** válasza:
19%

Annak hogy tapszeres nincs miert orulni.

Rengeteg tanulmany, kutatas van a temaban, a tapszeres babak hajlamosabbak a betegsegekre, kisebb a sulyuk, es a felnottkori intelligenciahanyadosuk is alacsonyabb mint az anyatejes babake. (nyilvan ez atlagokat jelent).

Persze, ha nincs akkor nincs, jobb a tapszer mint a tehentej meg az ehenhalas, de ennek nem kell orulni, te meg kifejezetten kihangsulyoztad. Utana pedig azt sem ertetted meg amit irtunk, felhaborodtal, vagdalkoztal.

Nem vagy egy konnyu eset.

Alapvetoen en is ugy gondolom hogy az ember ne hallgasson vakon az anyjara, akik 20-30 evvel ezelott voltak kismamak, teljesen maskepp (es foleg rosszul) tudnak egy csomo mindent, nyilvan azota fejlodott a tudomany, es itt az internet, mindennek utana lehet nezni, nem vagyunk az anyankra hagyatkozva.

Nade ha van onerzet, akkor legalabb annyit tegyunk meg hogy TENYLEG utananezunk.

2015. nov. 25. 17:27
 14/29 anonim ***** válasza:
32%

"akik képtelenek gyereknevelési kérdésekben (vagy más fontos kérdésben) vitatkozni, vagy elfogadni, hogy mindenki más, számukra csak egy lehetséges válasz van egy helyzetre"

Mert bizonyos temakban ez nem velemeny kerdese, hanem tenykerdes. Az anyatej vs. tapszer tema az tipikusan ilyen.

2015. nov. 25. 17:28
 15/29 anonim ***** válasza:
65%

"a tapszeres babak hajlamosabbak a betegsegekre, kisebb a sulyuk, es a felnottkori intelligenciahanyadosuk is alacsonyabb mint az anyatejes babake."

Na, ekkora marhaságot is régen olvastam.

2015. nov. 25. 18:09
 16/29 anonim ***** válasza:
12%
igazad van, hogy 5 éves korig szoptatni nem enyhe túlzás és a tápszer sem izgat, mert ha nincs tej hát nincs, na de még az anyósom sőt a nagyanyám is anno megoldotta az anyatejet, mert kapcsolatot teremtett olyan anyukával akinek sok teje volt és ma már erre szervezett csoportok vannak, nem értem ezzel miért nem éltél?
2015. nov. 25. 18:12
 17/29 A kérdező kommentje:
Mert nem adnám idegenek tejét a babámnak. Mi így nyugodtabb vagyok, bár nem a tápszer/anyatej témára akartam kiélezni a kérdést.
2015. nov. 25. 18:33
 18/29 anonim ***** válasza:
18%
mindegy a mai túlféltés már elképesztő, hisz ma már utána tudnak járni milyen életmódot él az anyuka(így no para, hogy jaj ki tudja mit kap a picikém attól a nőtől) a nem szoptatás sem az igazi(de nem egészségtelen, mint azt sokan hiszik), node a túlszoptatás már beteges szerintem
2015. nov. 25. 19:00
 19/29 anonim ***** válasza:
80%
a kérdés nem az anyatej vs. tápszerről szól, le lehetne már akadni róla. az ő gyereke, ő tudja, hogy mi a jobb neki. kérdező: hallgasd meg a tanácsokat, bólogass, aztán tégy úgy, ahogy neked tetszik. ebből (remélhetőleg) sértődés sem lesz. manapság már ott van segítségnek az internet és a barátnőd is, akit a kérdésedben említettél.
2015. nov. 25. 20:47
 20/29 anonim ***** válasza:
52%

Kérdező, a tápszeres dologban tökéletesen egyetértek veled. Csak a magyarok képesek ennyit hisztériázni azon, hogy valaki anyatejjel szoptat vagy tápszerrel, aki meg azt írta, hogy a tápszeresek könnyebben betegszenek meg és alacsonyabb az intelligenciájuk...

Hát nagyon gratulálok ehhez a sok hülyeséghez. Én is tápszeres voltam, az égvilágon SEMMI BAJOM nem volt és most sincs.

Ne hagyd, hogy ilyenekkel rád ijesszenek, kérdező!

2015. nov. 25. 21:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!