Mivel győzhetném meg a szüleimet, hogy automataváltós autóra csináljam meg a jogosítványt?
Nemrég kezdtem a vezetést, de úgy érzem, kész katasztrófa az egész... Igazából csak a váltóval van gondom, de az meg egy manuális autónál elég nagy baj.
Utánanéztem és lehet olyat, hogy automataváltós autóra csinálok jogsit és akkor csak azt vezethetek. Ez nekem jó lenne, hiszen az itthoni autóink is olyanok, nekem is olyan lesz.
De apa szerint hülyeség, meg hogy "nem olyan bonyolult kezelni a váltót". Viszont nekem az, hogyha vezetek, csak arra koncentrálok és a kuplung használata sem megy mindig, van, hogy elindulás helyett lefulladok.
kis rutin utan a valto lesz az utolso dolog amire koncentralnod kell, ugy raerzel.
a fullasztas szinte normalis egy tanulo sofornel.
Vagy várd meg, amíg már nem tőlük függ a jogsid. Komolyan mondom. Én 35 órát szenvedtem manuális váltós kocsival, de még a közelében sem voltam annak, hogy vizsgázni engedjenek, nem is a váltó, csak a kuplung miatt. Nem megy, ez van. 35 órányi pénzt vágtam ki az ablakon, de az legalább a saját pénzem volt, nem a szüleimé. Most a saját pénzemen újra fogom kezdeni, és mondjon bárki bármit, én automata váltóson fogok tanulni és vizsgázni. Benne lesz a jogsimban, hogy csak olyat vezethetek, hát és? Miért ne lenne benne, amikor tényleg csak olyat tudok vezetni?
Egyébként engem is lehurrogtak a szüleim, amikor mondtam nekik, hogy manuálissal nem megy, de 28 évesen szerintem már bőven eldönthetem, hogy mit szeretnék, főleg, hogy én fizetem.
Fizesd magadnak te, és akkor nem szólhat bele senki, hogy milyen jogsit szerzel. De amíg a szüleid fizetik, addig szerintem nyugodtan megszabhatják, hogy mire adnak pénzt. Még akkor is, ha tudod, hogy neked úgy valamiért nem fog sikerülni. Mert hát bármilyen hihetetlen sok ember számára, tényleg van olyan, akinek ezt így kvázi lehetetlen megtanulni. De ez már legyen az ő problémája.
17 évesen mégis hogy fizessem én? :)
Autó nélkül nem lehetek, jövő szeptemberben kezdem az egyetemet, meg amúgy sem akarom, hogy életem végéig ők vigyenek mindenhová kocsival.
Így kell ezt csinálni,már az első kis gondnál feladni!!
Ne vezedd,kérlek!
*vezess
Utolsó, a d és az s egymás melett van,vagy te soha ne ütsz mellé???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!