Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mivel győzhetném meg a szüleim...

Mivel győzhetném meg a szüleimet, hogy automataváltós autóra csináljam meg a jogosítványt?

Figyelt kérdés

Nemrég kezdtem a vezetést, de úgy érzem, kész katasztrófa az egész... Igazából csak a váltóval van gondom, de az meg egy manuális autónál elég nagy baj.

Utánanéztem és lehet olyat, hogy automataváltós autóra csinálok jogsit és akkor csak azt vezethetek. Ez nekem jó lenne, hiszen az itthoni autóink is olyanok, nekem is olyan lesz.

De apa szerint hülyeség, meg hogy "nem olyan bonyolult kezelni a váltót". Viszont nekem az, hogyha vezetek, csak arra koncentrálok és a kuplung használata sem megy mindig, van, hogy elindulás helyett lefulladok.

2015. nov. 22. 16:36
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
53%
ha nem tudod megtanulni kezelni, akkor ne erőltesd a jogosítvány témát....
2015. nov. 22. 17:31
 12/27 anonim ***** válasza:
55%
Ugyanígy vagyok ahogy te,nem érdekel mikor mondják,hogy pedig nem nehéz... nem akarok váltogatni,és kész.Úgyhogy nagy nehezen megcsináltam a váltóssal a jogsit,rég elfelejtettem hogy kell váltani,csak automatát tudok vezetni,ez van :)
2015. nov. 22. 17:35
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

kis rutin utan a valto lesz az utolso dolog amire koncentralnod kell, ugy raerzel.

a fullasztas szinte normalis egy tanulo sofornel.

2015. nov. 22. 18:01
 14/27 anonim ***** válasza:
Sehogyan sem, mert nincs igazad. Mindig az alapokat kell megtanulni mindennél, amit tanulsz, de azokat jól. Ha megtanulsz "símán" autót vezetni, akkor sokkal könnyebb az automata váltóra átállni idővel, ha már megvan a jogsid mellett a rutinid is. Fordítva nagyon nehéz.
2015. nov. 22. 20:06
 15/27 anonim ***** válasza:
Én 20 éve letettem a jogsit,aztán 17 évig egyáltalán nem vezettem.Amikor megkaptam az első kocsit,elmentem a férjemmel gyakorolni,tiszta pánikban voltam,úgy éreztem nem tudom a váltót kezelni,egyszerűen nem tudok arra is figyelni.Igazad van,tényleg úgy érzi az ember,hogy egyszerűen ez neki nem fog menni.Mára ott tartok,hogy szinte észre sem veszem mikor váltok,annyira automatikusan megy.Ezt 3 éve el sem tudtam volna képzelni.Hidd el,tudom,hogy nehéz,de menni fog,ha nem is most,de egy idő után mindenképpen.Lefulladni meg én is szoktam,ha nem is sűrűn,de fordult már elő(eleinte sűrűn :))) ),volt,hogy éppen bekanyarodtam volna egy mellékútra,nem volt épp szerencsés helyzet.
2015. nov. 22. 22:02
 16/27 anonim ***** válasza:

Vagy várd meg, amíg már nem tőlük függ a jogsid. Komolyan mondom. Én 35 órát szenvedtem manuális váltós kocsival, de még a közelében sem voltam annak, hogy vizsgázni engedjenek, nem is a váltó, csak a kuplung miatt. Nem megy, ez van. 35 órányi pénzt vágtam ki az ablakon, de az legalább a saját pénzem volt, nem a szüleimé. Most a saját pénzemen újra fogom kezdeni, és mondjon bárki bármit, én automata váltóson fogok tanulni és vizsgázni. Benne lesz a jogsimban, hogy csak olyat vezethetek, hát és? Miért ne lenne benne, amikor tényleg csak olyat tudok vezetni?

Egyébként engem is lehurrogtak a szüleim, amikor mondtam nekik, hogy manuálissal nem megy, de 28 évesen szerintem már bőven eldönthetem, hogy mit szeretnék, főleg, hogy én fizetem.

Fizesd magadnak te, és akkor nem szólhat bele senki, hogy milyen jogsit szerzel. De amíg a szüleid fizetik, addig szerintem nyugodtan megszabhatják, hogy mire adnak pénzt. Még akkor is, ha tudod, hogy neked úgy valamiért nem fog sikerülni. Mert hát bármilyen hihetetlen sok ember számára, tényleg van olyan, akinek ezt így kvázi lehetetlen megtanulni. De ez már legyen az ő problémája.

2015. nov. 22. 22:15
 17/27 A kérdező kommentje:

17 évesen mégis hogy fizessem én? :)

Autó nélkül nem lehetek, jövő szeptemberben kezdem az egyetemet, meg amúgy sem akarom, hogy életem végéig ők vigyenek mindenhová kocsival.

2015. nov. 22. 22:50
 18/27 anonim ***** válasza:

Így kell ezt csinálni,már az első kis gondnál feladni!!

Ne vezedd,kérlek!

2015. nov. 23. 08:05
 19/27 anonim ***** válasza:
22%
előző, te meg ne irkálj a gyakorira ilyen billentyűkezeléssel...
2015. nov. 23. 08:07
 20/27 anonim ***** válasza:

*vezess

Utolsó, a d és az s egymás melett van,vagy te soha ne ütsz mellé???

2015. nov. 23. 08:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!