Megtilthatja az apa, hogy a lánya alap higéniára költsön?
Itt most nem sminkre gondolok, hanem tényleg az alapokra, sampon, dezodor...
Apukám évekig nem dolgozott, ezért elég szegények voltunk. Mi sose kaptunk új ruhákat, anyuval és a húgommal egymás után fürödtünk ugyanabban a vízben. Csak apu engedhetett külön, ès költhetett magára.
A legolcsóbb CBA-s csalánsampont kaptuk mi, csak ö vehetett másmilyet.
Évekig vágytam Gliss Kur samponra, de 4€ volt (1200Ft akkori kurzus szerint), nem is szabadott még csak gondolni se rà. Aztán nagy nehezen rávettem anyukámat, és 4 havonta vehettem egy Dm sajátmárkás sampont 1,50€ért titokban, de ez már 18 évesen volt.
Egyszerüen minden be volt tiltva, apu egyszer hallotta meg, hogy dezodorra kértem pénzt anyutól, úgy üvöltött, hogy rengett a ház, aztán még anyu is leszidott utána, hogy hogy van ehhez merszem, legyen eszem.
Mitöl lesz ilyen egy szülö?
(Anyukàm 350€-t keresett, ez átszàmolva olyan 125 ezer, plussz a családi és apu segélye. Hitelmentes házunk volt, autó nem volt)
az anya legalább annyira hibás, mint az apa.
amúgy 18 felett már tényleg el lehet menni dolgozni. nem mondom hogy suli mellett keressen az ember teljes munkaidős allast, de ha 1-2 hétvégén dolgozik az ember abbol mar tud venni magának sampont és dezodort.. a közös vízben fürdés szerintem undorító, de erre is lehet megoldás, amikor nincs otthon apukád, akkor zuhanyzol.
de nyilván amíg gyerek voltal és rajuk voltál utalva 100%ig,addig anyukadnak kellett volna kiallni mellettetek.
"Dezodor nélkül is van ám élet, hitted volna? Az nem alap higiénia!"
Ha szerinted nem alap higiénia, akkor lenne egy olyan javaslatom, hogy időnként üldögélj vonaton, távolsági buszon azok mellett egy-két órát, akik szerint szintén nem az. :-))
Nos ez a család több sebből vérzik. De mivel elmúlt kár rágódni rajta, mert attól a jelen nem lesz jobb. De halkan megsúgom, hogy dezodort lehet házilag is gyártani. Szódabikarbóna+teafa illóolaj. A szódabikarbónát lehet venni gyógyszertárban kilósan 300-400 forint körül van. Az illóolaj 10 ml tisztaságtól függően 500-1500 forint. Ennyiből hónapokig megoldható a dezodor kérdés ha egyszerűen nem futja rendesre.
És az egyik kedves hozzászólónak, de, a dezodor alap higiénia. Kamaszok iszonyatosan büdösen tudnak izzadni a hormonális változások miatt és van nem egy ember, aki felnőttként is borzasztó. Nos nekem most a munkahelyemen is van egy csávó, aki azt vallja, hogy ő allergiás minden kozmetikumra így nem használja őket és a fürdést se szeretheti gyakran még sima vízzel se. Így lassan kezdenek kihalni a szagló idegek az orrunkból, mert különben napi szinten hánynánk a szagától. Könnyű fizikai ülőmunkát végzünk, így egyáltalán nem megterhelő, de az egyik kismama táppénzre kérette magát mikor elkezdődött nála az érzékenyebb az orra rész, mert negyedóránként járt hányni és kórházba is került kiszáradás miatt. Akkor próbáltuk jelezni ennek a drága munkatársnak, hogy használjon már valamit, mert nem bírjuk. Nem érdekelte. A főnökség körberöhögött minket, hogy ők ilyennel nem foglalkoznak. Így napi szinten szagolhatjuk... Pedig van az az építészeti mértékegység, hogy milyen büdös egy ember és arra tervezik a szellőző rendszert, a szobaméretet, stb, nos ez a pasi legalább kitesz 30 embert és egy 15 fős szobában dolgozunk, 15 főre kialakított szellőzéssel (biztonsági cég, így az ablakok nem nyithatóak).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!