Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hol karácsonyoznátok ebben az...

Hol karácsonyoznátok ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Bántalmazás miatt eljöttem otthonról 2 éve végleg, de igazából 3 éve nem karácsonyoztam már otthon. Most külföldön élünk. Nekem sajnos az otthoni karácsonyokról több a negatív emlékem, mint a pozitív.

Már épp gondoltam, adok egy esélyt a családomnak, de anyukám és a nagymamám megint minősíthetetlen hangnemmel beszéltek velem a telefonba. A mamámmal alapból ritkán beszélek, fél évente egyszer, anyuval havi egyszer, apuval meg abszolút nem.

Anyagilag 200€ lenne az egész út, de ez most a legkevésbé befolyásoló tényező.

A barátaink meghívtak karácsonyozni, mint az utóbbi három évben minden éven. Szeretünk velük lenni, nagyon szép, meghitt karácsonyaink voltak, és itt vannak a szomszéd városban. A lány rendesen elkeseredett, hogy nem is tudta, hogy idén nem velük karácsonyozunk.

Most akkor hová menjünk?

Mindkettő nem megoldás, mert ha a szüleimhez, az egy hét, mert ugye messze van. Nekem meg a teljes szabim egy hét, új évre már nem kapok.

A páromat kértem, segítsen dönteni, de nem tud.

2015. nov. 16. 22:31
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Vagy kettesben karácsonyoznék a párommal vagy a barátoknál. Nem is értem hogy merül fel, hogy a családodhoz menjentek. A családod beteg emberek gyülekezete, akik sose vesznek majd erőt magukon és mint most is, mindig azon lesznek, hogy így vagy úgy belédrúgjanak, hogy legalább attól jobban érezzék magukat. Ez neked miért jó? Miért kell ilyen emberekkel kapcsolatot tartani? Élvezed a szenvedést?
2015. nov. 17. 01:26
 12/16 anonim ***** válasza:
Szerintem beszélj velük, hogy ezt miért csinálják. Karácsonytól teljesen függetlenül, ez nem állapot.
2015. nov. 17. 01:55
 13/16 anonim ***** válasza:

Es mi a helyzet a parod szuleivel? Es a parod is menne veled Magyarorszagra, vagy csak egyedul mennel?

En egyetertek a tobbi hozzaszoloval, a baratokhoz menjetek, vagy legyetek otthon a paroddal, kettesben.

2015. nov. 17. 05:12
 14/16 anonim ***** válasza:

Megis miert akarsz te ezek utan a szuleidhez menni? Nem volt eleg a bantalmazasbol, hianyzik, vagy mi a szosz?

Az addig oke, hogy a tavolsag es az ido megszepiti a dolgokat, de nem kellene elfelejteni, miert is jottel el onnan. Nem is tartod veluk a kapcsolatot, most meg egy het karacsonyozas, mintha mi sem tortent volna? Nem ertem a gondolatmeneted, plane, hogy most sem bannak veled jobban..

Vagy kettesben a baratoddal, vagy a barataitokkal, ez tok egyertelmu. A szuleidnek fel sem kene merulnie, mint opcio.

2015. nov. 17. 10:29
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Ahol jobban érzed magad.
2015. nov. 17. 11:01
 16/16 anonim ***** válasza:

En biztos hogy a baratokat valasztanam ebben az esetben. Amugy megertelek, en is par evvel ezelott koltoztem el otthonrol, raadasul pont karacsonykor - gondolhatod hogy volt ra okom.

Ne hagyd hogy barki is elrontsa ezt a szep unnepet. Meg a telefonalast is - ha muszaj egyaltalan - fogd rovidre a csaladdal, mert egy beszolas is ranyomhatja a belyeget az egesz napodra.

2015. nov. 17. 14:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!