Hol karácsonyoznátok ebben az esetben?
Bántalmazás miatt eljöttem otthonról 2 éve végleg, de igazából 3 éve nem karácsonyoztam már otthon. Most külföldön élünk. Nekem sajnos az otthoni karácsonyokról több a negatív emlékem, mint a pozitív.
Már épp gondoltam, adok egy esélyt a családomnak, de anyukám és a nagymamám megint minősíthetetlen hangnemmel beszéltek velem a telefonba. A mamámmal alapból ritkán beszélek, fél évente egyszer, anyuval havi egyszer, apuval meg abszolút nem.
Anyagilag 200€ lenne az egész út, de ez most a legkevésbé befolyásoló tényező.
A barátaink meghívtak karácsonyozni, mint az utóbbi három évben minden éven. Szeretünk velük lenni, nagyon szép, meghitt karácsonyaink voltak, és itt vannak a szomszéd városban. A lány rendesen elkeseredett, hogy nem is tudta, hogy idén nem velük karácsonyozunk.
Most akkor hová menjünk?
Mindkettő nem megoldás, mert ha a szüleimhez, az egy hét, mert ugye messze van. Nekem meg a teljes szabim egy hét, új évre már nem kapok.
A páromat kértem, segítsen dönteni, de nem tud.
Nem tudom, mi a kérdés, mi a csudának mennél a szüleidhez? Nekem soha életemben eszembe se jutna, ennél azért kevesebbért semminek tudok tekinteni egy szülőt s még mindig teljesen jogosan.
S ha még telefonban sem tudnak normálisak lenni, hogy merült fel a találkozás, pláne karácsonykor?
Karácsonykor meghitten akarok ünnepelni, azokkal, akiket szeretek s akik szeretnek... Ez szerintem normális.
én sem értem, hogy merult fel benned a kérdés, hogy a "családoddal" karácsonyozz...
én biztos, hogy nem mennék a helyedben.
en olyan emberekkel toltenem a karacsonyt, akiket szeretek es viszont szeretnek.
"meg kell tudni bocsajtani, de nem szabad felejteni."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!