Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hol karácsonyoznátok ebben az...

Hol karácsonyoznátok ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Bántalmazás miatt eljöttem otthonról 2 éve végleg, de igazából 3 éve nem karácsonyoztam már otthon. Most külföldön élünk. Nekem sajnos az otthoni karácsonyokról több a negatív emlékem, mint a pozitív.

Már épp gondoltam, adok egy esélyt a családomnak, de anyukám és a nagymamám megint minősíthetetlen hangnemmel beszéltek velem a telefonba. A mamámmal alapból ritkán beszélek, fél évente egyszer, anyuval havi egyszer, apuval meg abszolút nem.

Anyagilag 200€ lenne az egész út, de ez most a legkevésbé befolyásoló tényező.

A barátaink meghívtak karácsonyozni, mint az utóbbi három évben minden éven. Szeretünk velük lenni, nagyon szép, meghitt karácsonyaink voltak, és itt vannak a szomszéd városban. A lány rendesen elkeseredett, hogy nem is tudta, hogy idén nem velük karácsonyozunk.

Most akkor hová menjünk?

Mindkettő nem megoldás, mert ha a szüleimhez, az egy hét, mert ugye messze van. Nekem meg a teljes szabim egy hét, új évre már nem kapok.

A páromat kértem, segítsen dönteni, de nem tud.

2015. nov. 16. 22:31
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
67%
Írd le érthetöen, ki a "lány", és hogy kerül a dologba .
2015. nov. 16. 22:34
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Pedig innen egyértelmű. Válasszátok a meghitt, szeretetteljes karácsonyt!
2015. nov. 16. 22:35
 3/16 A kérdező kommentje:
1, A lány a párom legjobb barátjának a felesége, aki elvolt keseredve, hogy nem megyünk át. Nati egyébként, ha így jobban tetszik
2015. nov. 16. 22:36
 4/16 anonim ***** válasza:
58%
Ha Nati, akkor mindenképpen vele. Natalitas = születés.
2015. nov. 16. 22:39
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Helyedben a szomszedfalusi/varosi lanynal karacsonyoznak
2015. nov. 16. 22:43
 6/16 anonim ***** válasza:
91%

Nem tudom, mi a kérdés, mi a csudának mennél a szüleidhez? Nekem soha életemben eszembe se jutna, ennél azért kevesebbért semminek tudok tekinteni egy szülőt s még mindig teljesen jogosan.

S ha még telefonban sem tudnak normálisak lenni, hogy merült fel a találkozás, pláne karácsonykor?

Karácsonykor meghitten akarok ünnepelni, azokkal, akiket szeretek s akik szeretnek... Ez szerintem normális.

2015. nov. 16. 22:48
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerűen fel nem fogom, hogy merül fel még benned, hogy hazamenj karácsonyozni ilyen családhoz. Nem kicsit van mazohista személyiséged. Jó neked, ha úgy bánnak veled, mint a cipőre ragadt szarral vagy mi?
2015. nov. 16. 22:49
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

én sem értem, hogy merult fel benned a kérdés, hogy a "családoddal" karácsonyozz...

én biztos, hogy nem mennék a helyedben.

2015. nov. 16. 22:56
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Oda mennék, ahol nyugodt, meghitt karácsonyom lenne olyan emberekkel, akik szívesen látnak, kedvesek velem, és a velük töltött idő érzelmi feltöltődés.
2015. nov. 16. 22:58
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

en olyan emberekkel toltenem a karacsonyt, akiket szeretek es viszont szeretnek.

"meg kell tudni bocsajtani, de nem szabad felejteni."

2015. nov. 16. 23:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!