Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha egy anyuka ezt mondja,...

Ha egy anyuka ezt mondja, abból mire lehet következtetni?

Figyelt kérdés

Kiskorunkban sokat nyavalyogtunk, hogy itt fáj ott fáj, persze ezek csak múló kis fájdalmak voltak, amiket nyilván csak azért mondanak a gyerekek, hogy foglalkozzanak velük és semmi komoly. Emlékszem, hogy sokat fájt a hasam, de anyu mindig csak annyit mondott, majd elmúlik!

Egyébként igaza volt, de így utólag, sok év után is eszembe jut, hogy vajon unt velünk foglalkozni?

2015. nov. 13. 07:37
 1/5 anonim ***** válasza:
96%
Csak ha magunkból indulok ki, nálunk azért tudta ám anyukám, hogy mikor "fáj" ténylegesen, mikor nem. A "majd elmúlik"-ot csak akkor használta, ha tényleg el is múlt (magától) :D nem hiszem, hogy azért mert éppen nem érdekeltem, vagy untattam :)
2015. nov. 13. 07:59
 2/5 anonim ***** válasza:
96%
Hogy van annyi esze, hogy nem szalad minden nyekkenésre veltek orvoshoz, ha fáj a hasad pl., 99%-an valóban magtól elmúlik és kész, őse tud vele mit csinálni, emiatt hülyeség is állandóan tutujgatni a gyereket, mert csak megszokja, hogy minden hülyeséggel rá figyelnek.
2015. nov. 13. 08:07
 3/5 anonim ***** válasza:
84%

Inkább ezt mondták volna én mindig azt kaptam , hogy "megérdemled én mondtam hogy" ...bla bla.

Mert a gyereknek csak mondani kell, hogy mit csináljon és ha nem csinálja akkor rà kell hagyni...igen.

2015. nov. 13. 08:18
 4/5 anonim ***** válasza:
94%
Nem biztos, hogy unt veletek foglalkozni, lehetséges, hogy fáradt volt, egyszerűen nyugalomra vágyott, vagy ezer más dolga volt. Ő is ember, a kicsik pedig alaposan le tudják meríteni a szülőket. Ezerszer több az energiájuk.
2015. nov. 13. 08:38
 5/5 anonim ***** válasza:
Egyrészt fárasztó lehet ez hosszú távon, másrészt meg kell tanulni "leépíteni" a gyerek ilyesfajta próbálkozásait. Mert ha minden "nyavalygásnál" a gyerek feneke lenne nyalva, akkor 0-24-ben csak nyavalyogna.
2015. nov. 13. 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!