Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit kellene tennie az unokahug...

Mit kellene tennie az unokahugom szuleinek, ha a 13 éves lányuk szerelmes egy 3 évvel idosebb netes fiuba?

Figyelt kérdés
A csalàd vidéken él, és a 16 éves fiu Budapesten. Ez a kislàny elso szerelme, de a szulei féltik. Nem ismerik a fiut, a FB adatlapjàt sem làthatjàk. Rendesek akarnak lenni, és nem tiltani, beszélnek a lànynak hogy még tul fiatal, és hogy ez a fiu lehet hogy csak eteti, mert kozben voltak baràtnoi.tiz honapja chatelnek. Nincs is értelme az egésznek mert pesti a sràc. De nem akarjàk hogy valami rosszba sàntikàljon a lànyuk, hogyha erélyesebben eltiltjàk. (szokésre gondolok) Sajnos a novéremnek és nekem nincs valami jo és kedves szuloi példa elottunk. Ezt természetesen el akarja kerulni, és megérto, de kozben fél. Mit kellene tenniuk? A fiu màr ajànlotta egysze hogy lemegy vidékre, de végul nem ment. Ok is voltak pesten de a fiu nem volt elég bàtor. Most titokban akartak szombaton talàlkozni a vidéki kisvàrosban de a làny lebukott, mert az anyja meglàtta a telefonjàban amit irtak vletlenul. Hogy lehetne ezt szépen megoldani bizalmatlansàg nélkul? Mivel elso szerelem nem tudni hogy a làny mire hogy reagàlna. Ez mg kiszàmithatatlan akàrmilyen jo kislàny és jo tanulo. A szrelem elvakit. Koszonom

2015. nov. 11. 17:22
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
76%

Én 14 évesen találkoztam pesti, netről megismert barátommal. Ő jött le egy haverjával én meg egy barátnőmmel mentem. Utána titokban felmentem Pestre. Aztán nem titokban eljött hozzánk a srác és itt is aludt, másik szobában. Aztán mentem én, ott aludtam, az ő szobájában, mert nem volt megoldható a külön alvás, aztán felváltva 2-3 hetente. Nyáron hosszabb időre. Nem szexeltünk, hiába volt idősebb. Nyilván, hogy akarta, de azért kétlem, hogy 16 éves srác majd a saját/lány házában megerőszakolja a csajt... Ha a csaj is akarja, akkor meg ez van. Azon nem segít, hogy "de még ne akarjad, mert kicsi vagy!"

13-14 évesen igenis lehet randizni. Miért kéne, hogy a randi egyenlő legyen a nemi élet élésének megkezdésével? Kézen fogva sétálás meg csókolózás esetleg petting. Mi ezen olyan nagy cucc? Annyi, hogy elsőre tényleg legyen vmi kíséret. Sose lehet tudni, bár 10 hónapon át fenn tartani egy álcát biztos kemény lenne pedobácsinak, de az ördög nem alszik. Amúgy szintén netes ismerősömhöz már 18 évesen akartam menni egy hétre nyaralni a Balatonra, anyám nem engedte, mert mi van, ha (az amúgy 3 éve barátnőm, akivel telefonon is beszéltem) valójában egy tucat férfi. -.-' Következő évben előálltam valamivel és elmentem úgy, hogy ő nyugodt volt én meg eltöltöttem egy hetet barátnőmnél. Nem egy tucat férfi volt. :) Túléltem. :D De mondjuk ha valami tényleg lett volna nem tudott volna róla, mert fogalma sem volt hol vagyok. Pedig beszélhetett volna a csajjal, akár az anyjával is, mert még nála élt.

Tanulság:

1.nem kell túltolni a tiltást, mert nem vezet eredményre.

2.nem csak rossz emberek vannak a neten sem.

3.elővigyázatosság azért még fontos.

Mondják meg a csajnak, hogy találkozhat vele, de felügyelettel. Igenis mutassa meg a facebook profilját, vagy legalább képet róla. (amire ügyesen lehet keresni google képekkel, ha valaki bizalmatlan ;)) Mondjon pár dolgot. Az azért egyértelmű, hogy nincs jó kapcsolat a szülőkkel. Magas fokú a bizalmatlanság, hogy semmit sem mond el a gyerek, ezt lehetne fejleszteni is és nem végleg lerombolni a nem mehetsz, meg lebuktál dolgokkal... Pl ha már megvolt a randi, hogy találkoznak (apropó véééletlen látta a telón... persze. véletlen. én is véletlen olvasok el 12-es betűméretet fél méterről, olyan sasszemem van...) szóval, ha már így összejött meg lehetett volna oldani, hogy akkor menjünk kislányom, bemutathatod a fiút. Lehet amúgy simán cikinek érzi. Ilyenkor lehetne úgy, hogy megbeszélik, hogy vigyen a srác is vmi kísérőt és visz ő is. Pl te nem tudom hány éves vagy és milyen nemű, de valószínűleg korban közelebb állsz, mint a szülők és kevésbé vagy cikis. :)

2015. nov. 12. 14:04
 12/15 anonim ***** válasza:
51%
Itt tényleg csak egy embernek tűnik fel, hogy a srác 16 éves? Persze, az a 3 év nem nagy különbség, ha 20-23, vagy 18-21 évesekről lenne szó, de könyörgöm, egy másodikos középiskolás szerintem nem sütizgetni akar (ami egyébként teljesen normális) egy hetedikes/nyolcadikos kislánnyal... Ebben a korosztályban, ez a három év elég sokat számít, minimum szülői felügyelet kéne melléjük. Nem azért mert megbízhatatlanok, vagy mert rosszul lettek nevelve... Ezek hormonok, ha egy felnőtt terhes nőt meg tudnak bolondítani, akkor egy 16 éves kangörcs hogyan kezelné?
2015. nov. 13. 08:33
 13/15 anonim ***** válasza:
Az én kangörcsös barátom felügyelet nélkül a saját szobájában is tudta kezelni. Feltételezem, hogy 10 hónap alatt kiderült volna, ha csak az érdekelné és a csajnak feltűnt volna. Ha meg a kis csaj is akarja, akkor úgy jártak. Nem lehet éveken át tiltani, más nem szoktak lenni ottalvós kirándulások, bulik és persze egy idő után bejön a kamu is és megoldja. A gyerek védelmét szolgálja a felügyelet ok. De azért ne akarják kényszeríteni, hogy ne akarjon semmi ilyesmit. Ha úgy nevelték, akkor nem megy bele semmibe. Ha meg nem, akkor miről beszélünk?
2015. nov. 13. 10:01
 14/15 anonim ***** válasza:
26%

Feltételezem, hogy 10 hónap alatt kiderült volna, ha csak az érdekelné és a csajnak feltűnt volna.

Milyen csajrol beszélsz?? Arrola kislányról aki violeta rajongója ??

Arrol aki meg karácsonyra játékot ker? Varja a mikulást stb?

Sorba irod a "hülye" tanacsaidat gondolom eleg fiatal lehetsz es meg nincs gyermeked.

13 évesen ahogy irtad nem kell petingelni meg randizni meg a 8 alltalanost sen járta ki!

Az hogy neked megengedték 14eveswn hogy emberrel aludj ez sem normalis de ez a te életed,csak buta tanácsokat ne irj!

2015. nov. 13. 12:31
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Abból ítélve, hogy "emberrel alvás" kifejezést használtad gondolom minimum 50 vagy.

El kell keserítselek. A mai 13 évesek egy része szexuális életet él. A 16 évesek között meg alig van olyan, aki szűz. Ha a szülők tiltják, azzal nem érnek el semmit. Ha a kislány nem akarja, azért a 16 éves srác se erőszakolja meg. Ha akarja, akkor meg ugyan mindegy, hogy a szülő, vagy te mit gondoltok, meg fogja tenni. Lehet, hogy egy kocsi hátsó ülésén, egy hotelben, vagy egy kocsma wcjében. Lehet nem is ezzel a sráccal. Le lehet vele ülni, el lehet mondani neki, hogy ezzel várnia kéne. Viszont a tiltásnak értelme nincs. Vagy akkor erényövet rá, nyomkövető meg megbízott testőr a hátsójába 24/7be. Nem tudod milyen részletes ravasz tervet képes kieszelni egy-két 13 éves. Meglepődnél. :)

Kérdező történt azóta valami? :) Elmúlt a nagy szerelem? Volt találka?

2016. jan. 12. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!