Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Ti mit tennétek, ha a...

Szülők! Ti mit tennétek, ha a 14 éves,167 cm-es lányotok 61 kg lenne?

Figyelt kérdés

2015. nov. 11. 11:16
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem ez nem számít kövérségnek. Mivel csak számadatokat írtál, nem látjuk, hogy ez hogy oszlik el, továbbá azt sem, hogy a 61 kilóból mennyi az izom és mennyi a zsír. Az izom ugye eleve nehezebb. Szóval így önmagában nem tudom.

Egy biztos, a gyerek étkezésére a súlyától függetlenül is oda kell figyelni, szóval ez alap. A másik dolog, hogy ha a gyerekem úgy érezné, hogy kicsit túl husis, és mondjuk nem ezért, mert ilyen az alkata, csak felszedett néhány kilót, és ez zavarja, akkor vennék neki fitness bérletet.

Mondjuk egyébként is mozgáspárti vagyok. A gyerek sportoljon, ennek alap dolognak kellene lennie.

2015. nov. 11. 11:44
 12/33 anonim ***** válasza:
74%

Maga a súly semmit nem számít. Ez egy normális súlyú lány, inkább az a lényeg, hogy milyen arányban van rajta zsír és izom. Ha nem mozog és zsíros ételeken él akkor lehet pufi.

Ez esetben egészségesebben főznék és beíratnám valamilyen neki tetsző sportra.

Ha meg csak bebeszéli magának, hogy fölösleg van rajta, akkor őszinte beszélgetés és, ha szükséges pszichológushoz is elvinném.

2015. nov. 11. 11:50
 13/33 anonim ***** válasza:
64%

szerintem a magasságához képest nem túlsúlyos. Még fejlődésben van, készíts neki egészséges ételeket, sok zöldséges ételt, és sportoljon. szerintem annyira nem súlyos, ha a magasságát nézzük.A sport izmosít és ha a súlya nem is csökken de az állóképessége nőni fog.

Beszélj a gyerekorvossal, hogy mi a véleménye erről.

14/33 anonim ***** válasza:
40%

Hát nem tudom, én sem sorolnám a kövér kategóriába, mivel pár plusz kg van rajta. Én 165 magas vagyok, és bizony a "versenysúlyom" 60-61 kg, de egyáltalán nem számítok túlsúlyosnak, vagy kövérnek. Tehát normál testalkatom van. Mondjuk az tény, hogy nálam az a plusz 5 kg egyenletesen oszlik el, tehát nem csak a hasamon, vagy a fenekem jön ki az a pár kg. Meg azt is vedd figyelembe, hogy az izom mennyiségét is méri a mérleg, tehát nem mindegy hogy valakin 5 kg zsír, vagy plusz 5 kg izom van.

Nem pánikolnék vagy vezetnék be súlyos szankciókat ez miatt, hogy muszáj sportolnia meg egészségesen ennie 0-24-ben stb.

15/33 anonim ***** válasza:
46%

Látszik, hogy az átlag a kilók bűvöletében él, és semmit se tud arról, hogy a testzsírszázalék és az izom-, zsírarány az, ami igazán számít.

Mit tennék?

Örülnék!

Mert ahogy mi étkezünk a családban és amennyit sportolunk (családi szinten), fix hogy csinos, formás, izmos ezzel a súllyal.

2015. nov. 11. 11:59
 16/33 anonim ***** válasza:
21%

Egyáltalán nem kövér a lányod, csupán többet lehetne mozogni neki barátaival, iskolai csapatban, de olyanra ne kényszerítsd rá emiatt, amit ő nem szeretne. Majd neki is eljön az a pillanat - általában nyár előtt - hogy hú de jó lenne azt a pár kiló felesleget leadni, hogy szuperül álljon rajta a bikini.

Miket főzöl neki otthon? Milyen nasik vannak otthon, azokat te veszed neki vagy ő saját magának? Iktasd ki a szénhidrátot és a cukrot, amennyire lehet az étrendből - és javulni fog a helyzet.

2015. nov. 11. 12:33
 17/33 anonim ***** válasza:
46%
Nem kövér egy kicsit sem.
2015. nov. 11. 13:08
 18/33 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem ez azért egy lánynak sok. De nem tennék semmit, még úgyis fog nőni, elveszti mad a "babahájat", formásodik, erősödik. Nincs vele baj.
2015. nov. 11. 13:10
 19/33 anonim ***** válasza:
59%

én 15 évesen a 168 centimhez voltam 53-54 kiló, mikor anyukám rám szólt, hogy kezdjek valamit magammal, mert orvoshoz visz, olyan vékony vagyok.

61 kiló tök normális szerintem.

2015. nov. 11. 13:11
 20/33 anonim ***** válasza:
76%

Egészséges ételeket vásárolnék és főznék rendszeresen, valamint sok közös programot szerveznék, aminek része valamilyen mozgás.

Persze ezeket akkor is így tenném, ha 13 éves, 175 centi magas, 50 kilós lányom lenne.

Gondolom szerinted a 61 kg nagyon sok, ezért írtad ki így. De nem az, egy kamasz lánynál teljesen normális súly. Még véletlenül se kezdd el azt sugallni neki, hogy kövér, mert el fogja hinni, és az anorexiát már sokkal nehezebb kezelni...

2015. nov. 11. 13:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!