Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Komolyan emiatt kell cikizni...

Komolyan emiatt kell cikizni engem, meg sznobnak nevezni?

Figyelt kérdés

Rákaptam egy ideje a teázásra. Napi 4-5 bögrét megiszok itthon olyan 2-3 óra alatt. Frissen készítem, legtöbbször fekete teát, vagy natúr zöldet, nem teszek bele semmit, max nagy ritkán egy pici mézet, és jobban szeretem a szálas teát, bár elvagyok a filteressel is.

Viszont az az agyoncukrozott-citromozott, "gyümölcsös"-nek csúfolt fura ízű valami, amit anya csinál, az nem tea, nem is szeretem.

Anya viszont minden áldott nap hozzám vágja, hogy azért nem iszom meg, mert sznob vagyok. Annyira idegesítő naponta ezt hallgatni... Mit csináljak már vele? Azt már próbáltam, hogy elengedem a fülem mellett, vitázni is próbáltam, de legközelebb ugyanúgy beszól, meg húzza a száját, ha teát csinálok. Hogy szoktassam le erről??

2015. nov. 10. 17:47
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
89%
kerdezd meg tole hogy tudja hogy mit jelent a sznob?
2015. nov. 10. 17:52
 2/15 anonim ***** válasza:
57%
Valószínűleg nem jól fejezted ki neki, hogy miért nem szereted azt, amit ő csinál. Így lehet, hogy megbántottad azzal, hogy az ő teáját leszóltad.
2015. nov. 10. 17:52
 3/15 anonim ***** válasza:
79%

mindenkinek mas a finom. pl. az angolok ra se birnak nezni ezekre a kelet-europai teakra, de sokan meg azt tartjak furanak, hogy ok tejet raknak bele. en teamanias vagyok, elvagyok a filterrel, a levellel meg a tejes teaval is, mert imadom, napi ket litert is megiszok:'D

valaki szereti ezt, valaki szereti azt, ennyi. biztos van olyan, amit te szeretsz, es anyukad nem, ezt pl. felhozhatod neki. aztan hagyd ott. meg mondd meg neki, hogy neked az banto, ha lesznoboz (aminek szerintem nincs tisztaba a jelentesevel..)

2015. nov. 10. 17:59
 4/15 anonim ***** válasza:
52%
Pedig jobban teszed,ha azt iszod,és nem az anyádét.
2015. nov. 10. 18:07
 5/15 anonim ***** válasza:
29%

Esetleg amikor nem figyel öntsd ki a csapba, majd mondd azt hogy finom volt:D

És akkor talán ő is abbahagyja

2015. nov. 10. 18:14
 6/15 A kérdező kommentje:
Elmondtam neki, hogy nem ízlik és ennyi, nem szólom le, csak annyi hogy én nem szeretem, de folyton piszkál, hogy minek válogatok....
2015. nov. 10. 18:21
 7/15 anonim ***** válasza:
23%
Még az is elképzelhető, hogy kissé függő lettél a koffeintől (tein) ill. érzed élénkítő hatását.
2015. nov. 10. 18:27
 8/15 anonim ***** válasza:
81%

Tanítsd meg őt teát készíteni :)

Az én anyukám is úgy kezeli a teát, mint a levest. Mikor megtanítottuk neki apával, hogy is kell akkor boldogan fogadta a tanácsunkat, és tényleg igazi TEA lett az ő levesteájából is.

2015. nov. 10. 18:31
 9/15 anonim ***** válasza:
59%

Készíts neki is, és szolgáld fel szépen, teáscsészében, alátéttel, ahogy kell, mikor hazaér pl. Szerintem a zölddel kezdd, egy kis mézzel, az esélyesebb, hogy ízleni fog neki. Ne szóld le az övét, hanem mutasd meg, miért szereted te ezt.

Azért viszonylag rövid idő alatt 4-5 bögre fekete tea túlzás, ennyit ne igyál.

2015. nov. 10. 18:43
 10/15 anonim ***** válasza:
43%

Nem vagy sznob, anyud viszont tényleg nem tudja, mi a jó.

Én mondjuk nem csípem a zöld, meg fekete teát, az én ízvilágom a csipke és a hárslevél. Mézzel, kézzel facsart citromlével. Semmi cukor.

Ajánlom még a kakukkfüvet, cickafarkot, zsályát, a fagyöngyöt, bár ezek esetében nem egyszerű a minőségi alapanyagot beszerezni.

2015. nov. 10. 19:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!