Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Valóban gyereknek jött haza?

Valóban gyereknek jött haza?

Figyelt kérdés
Lányom 34 évesen 9 éves kihűlt kapcsolatból haza költözött a szülői házba. Nem volt házasság, nem született gyermek, nincs harag, de más se. Férjemmel úgy gondoltuk, miért menne albérletbe, rakja el azt a pénzt amit arra költene, úgy is szükség lesz rá később. Első szóra bele egyezett, itthon van, éli mindenki a saját életét- ő is, mi is a párommal. Nagy a ház, elférünk. Viszont egy spirituális beállítottságú ismerősünk azt mondta, hogy ez semmi jóra nem vezet, mert gyereknek jött haza, újra gyerek, nem pedig önálló nő és nem lesz motiválva, hogy kilépjen ebből a fenékig tejföl közegből. Igaza lehet, miért baj az, hogy itthonról próbál meg új életet kezdeni?
2015. nov. 9. 22:05
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Nagyszuleim visszafogadtak anyukamat es 2 lanyat (en mondjuk csak kethetente hetvegen mentem haza) 13 es 11 evesek, amikor anyu elvalt.

Apai nagyanyam is visszafogdta apumat egy idore, oda is 2 hetente hetvegente mentem meg tesom is, en kollegista voltam.

Anyum kb. 1 evet volt igy.

Apum par honapot, aztan a baratnoje anyukajanal laktak a baratnoje kislanyaval. Aztan elkoltoztek ok is.

En visszafogadnam a gyerekemet mindenkeppen, aztan probalnam biztatni, hogy keressem part, es tegyen felre sajat hazra. A rezsibe, kajaba azert belekernek, ne kenyelmesedjen el teljesen. Viszont az elso fizujabol valoszinuleg elrangatnam fodraszhoz, ruhat venni, hogy kicsinositsa magat a parkereseshez.

Meg biztos csinalnek valami kozos programot, hogy ne legyen depresszios.

2015. nov. 10. 05:08
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Spirituális vagy nem, ne pofázzon bele más családi életébe. Amúgy szerintem a legjobb lenne, külön lakrészt kialakítani és ha esetleg lesz párja vagy gyerek, legalább nem áll kihasználatlanul a nagy ház.
2015. nov. 10. 12:41
 13/15 anonim ***** válasza:
95%

Azért ritka hülye lehetsz kérdező, ha egyáltalán felmerült benned ez a kérdés.

Inkább adsz egy "spirituális ismerős" szavára mint a valós tényekre?

2015. nov. 10. 14:30
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy szülők mellett is lehet önállóan élni. Öcsém is otthon lakik, dolgozik, jön megy amikor kedve tartja, plusz megvannak a közös bevásárlások, és besegít a házimunkába, de teljesen önálló.

De magam is úgy vagyok, hazamegyek, csinálok reggelit, vacsorát magamnak, elmosogatok magam után, takarítok magam után, max az ebéd az ami közös családi.

A fenékig tejfel közeg azt jelentené számomra, hogy semmit nem ad bele, de mindent megkap, és gyerekként van nevelve. Ismerek olyat is, dolgozni nem dolgozik, otthon ül, csak a szülők léteznek számára meg a gépezés és szó szerint eltartják mint valami házi kedvencet.

De normális esetben meg lehet őrizni az önállóságot is, és mellette kölcsönösen jó is lehet a dolog. A szülőknek is ott van valaki, aki besegít, és rendet tart, meg a gyereknek sem kell havi 50-80 ezreket kidobni az ablakon albérletre.

Na meg ugye, tipikusan olyan dolog ez, amihez senkinek semmi köze.

2015. nov. 10. 14:42
 15/15 anonim ***** válasza:

Én spirituális szemléletű vagyok, mégis azt mondom, hogy jól tettétek, hogy visszafogadtátok, elvégre a gyereketek, a kora meg édes mindegy. Ha már a spiritizmusnál tartunk, akkor én, mint szintén spiris ember azt vallom, hogy valamiért ezt a "feladatot" kaptátok Ti is, Ő is, hogy újra együtt lakjatok. Valamit mindkét félnek tanulnia kell.

Ismerek egy párt, 30L és 33F, akik azért költöztek a lány szüleihez, mert az albérlet, ahol éltek, nem volt megfelelő, nem kaptak fűtést télire (családi ház szuterénje), mert a tulaj több százezres tartozást csinált és emiatt nem volt biztosítva a fűtés. Mivel egy szuterén nyáron is hűvös, télen meg pláne, megértem őket, mert a hősugárzó meg zabálta az áramot. Így lesz idejük egy jobbat keresni.

Kérdező, helyesen cselekedtetek, látszik, hogy szeretitek a lányotokat. Lehet az egyedüllét nem is tenne jót neki ebben a helyzetben.

2015. nov. 21. 15:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!