Belemennétek abba, hogy a még gimnazista fiatok a barátnőjéhez költözzön?
Tudom, hogy ez rettentően szubjektív dolog és attól függetlenül, hogy itt mindenki "igennel" válaszol, a barátom anyukája még simán mondhat nemet és ez fordítva is igaz.
Mégis kíváncsi lennék a válaszokra, hogy ki hogy látja ezt, esetleg mi lehetne olyan tényező, amikor azt mondaná egy anya, hogy igen, rendben.
Az anyukája Bécsben él, az apukája pedig Szegeden, a barátom pedig Pesten gimis. Kollégista 5 napig volt, még mikor volt az egész költözős cirkusz, de rájött, hogy az az élet nem neki való. Utána odaköltözött a nagybátyjához, aki egy tipikus agglegény, a barátom szabályok nélkül élt, de semmi komolyabb gond nem történt, 1 évig voltak "lakótársak". Viszont most ősszel a nagybátyja kiköltözött külföldre, az anyja pedig nem engedte, hogy egyedül éljen, így beköltözött a nagyszüleihez.
A helyzet azóta katasztrófa... Nincs a mamájáékkal semmi gond, mert tényleg nagyon rendesek és megértőek, de a barátom nem oda való és ezt ők is tudják, a mamájával sokat beszélgettem erről. Ő támogatná azt, hogy ideköltözzön a barátom, mert neki ezt már felvetettük.
A lakás az enyém, egyedül élek benne.
A barátom februárban lesz 18 éves.
hát szerintem elég cink hogy te tartanàd el.
egyébként 5 nap után ott hagyni a kolit... nyilván nem egy álom hotel, de érdekes több 100 ezer diák használja.
én baratnőként nem mennék ebbe bele.
egyébként a szulei nem hiszem hogy szólnak valamit amikor tesznek a gyerekukre(a leírás alapján)
amúgy már nagykorú, oda költözik ahova akar
Májusban érettségizik.
Nem tudott mit csinálni, egy olyan lakásban csak nem élhetett, ahol semmi bútor nem volt, meg villany, víz és gáz sem. Nem poénból költözött Ő sem.
Most lettem 19 éves.
Nem én tartom el, vannak neki szülei és nagyszülei. Attól, mert az életében nincsenek jelen, anyagi gondjai nincsenek neki.
Nem értem, miért tojnának a gyerekre a szülők. Jó néhány tini lakik középiskolai kollégiumban, gondolom, a srác olyan tagozatos gimibe ment, ami Szegeden nincs, nyilván képben voltak a költözéseivel is, ha rokonokhoz ment. Mit kellett volna tenniük, felrúgni a munkahelyüket, lakást, mindent eladni a 4 éves középsuli miatt, ami után ki tudja, hova megy tovább a már nagykorú gyerek? Ne viccelődjünk már.
Egyébként nem nagyon értem, miért "nem illik oda" a srác a nagyiékhoz. Ha megbízható, tudja, mi a dolga a suliban,nem megy a tanulása rovására, akkor talán belemennék, végülis 3 éve elég önállóan él. 3 hónap múlva betölti a 18-at, úgyis oda megy, ahová akar.
A helyetekben azért lehet, hogy ezt még megvárnám, nem olyan sok idő, hogy ne lehetne kibírni.
A barátod a kollégiumban sem bírta ki, a nagyszüleinél sem (említetted, nincs velük semmi gond), egyedül a nagybátyjánál, ahol nem voltak szabályok.
Nincs a barátodnak némi gondja az alkalmazkodással?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!