Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Belemennétek abba, hogy a még...

Belemennétek abba, hogy a még gimnazista fiatok a barátnőjéhez költözzön?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy ez rettentően szubjektív dolog és attól függetlenül, hogy itt mindenki "igennel" válaszol, a barátom anyukája még simán mondhat nemet és ez fordítva is igaz.

Mégis kíváncsi lennék a válaszokra, hogy ki hogy látja ezt, esetleg mi lehetne olyan tényező, amikor azt mondaná egy anya, hogy igen, rendben.

Az anyukája Bécsben él, az apukája pedig Szegeden, a barátom pedig Pesten gimis. Kollégista 5 napig volt, még mikor volt az egész költözős cirkusz, de rájött, hogy az az élet nem neki való. Utána odaköltözött a nagybátyjához, aki egy tipikus agglegény, a barátom szabályok nélkül élt, de semmi komolyabb gond nem történt, 1 évig voltak "lakótársak". Viszont most ősszel a nagybátyja kiköltözött külföldre, az anyja pedig nem engedte, hogy egyedül éljen, így beköltözött a nagyszüleihez.

A helyzet azóta katasztrófa... Nincs a mamájáékkal semmi gond, mert tényleg nagyon rendesek és megértőek, de a barátom nem oda való és ezt ők is tudják, a mamájával sokat beszélgettem erről. Ő támogatná azt, hogy ideköltözzön a barátom, mert neki ezt már felvetettük.

A lakás az enyém, egyedül élek benne.

A barátom februárban lesz 18 éves.

2015. nov. 7. 15:59
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
40%
Na de mikor érettségizik le? A szülőknek szerintem nem kellene ebbe annyira beleszólni, mivel szemmel láthatóan tök mindegy nekik, hogy hol lakik a fiuk. Lehet, nem vagyok megértő, de nekem azért furcsa, hogy ennyit költözött a barátod. Ugyanakkor fiatalok vagytok, nem is értem miért akartok összeköltözni. Hány éves vagy? Te tartod el a pasidat?
2015. nov. 7. 16:09
 2/17 anonim ***** válasza:
65%

hát szerintem elég cink hogy te tartanàd el.

egyébként 5 nap után ott hagyni a kolit... nyilván nem egy álom hotel, de érdekes több 100 ezer diák használja.

én baratnőként nem mennék ebbe bele.

egyébként a szulei nem hiszem hogy szólnak valamit amikor tesznek a gyerekukre(a leírás alapján)

amúgy már nagykorú, oda költözik ahova akar

2015. nov. 7. 16:11
 3/17 A kérdező kommentje:

Májusban érettségizik.

Nem tudott mit csinálni, egy olyan lakásban csak nem élhetett, ahol semmi bútor nem volt, meg villany, víz és gáz sem. Nem poénból költözött Ő sem.

Most lettem 19 éves.

Nem én tartom el, vannak neki szülei és nagyszülei. Attól, mert az életében nincsenek jelen, anyagi gondjai nincsenek neki.

2015. nov. 7. 16:12
 4/17 anonim ***** válasza:
95%
Kérdező, ebben a felállásban minden további nélkül...
2015. nov. 7. 16:26
 5/17 anonim ***** válasza:
95%
Ebben az esetben nem is kell engedélyt kérnie, nagykorú, odaköltözik ahova akar, legfeljebb a pénz adásával/nem adásával tudják kicsit befolyásolni.
2015. nov. 7. 16:27
 6/17 anonim ***** válasza:
90%
Sorrry elolvastam ,11-ik osztályos vagy,bocsi a kommentem miatt,igy már más jol tetted mert már átlátod a helyzetet, és ö is tud már dönteni,ilyen korban már nem kell erőltetni döntse el ö akar e uszni vagy sem ne a szülő!
2015. nov. 7. 16:27
 7/17 anonim ***** válasza:
25%
Azért ki lehet bírni a kollégiumot.
2015. nov. 7. 16:28
 8/17 A kérdező kommentje:
Neki tényleg nem való a kollégium.
2015. nov. 7. 16:29
 9/17 anonim ***** válasza:
22%

Nem értem, miért tojnának a gyerekre a szülők. Jó néhány tini lakik középiskolai kollégiumban, gondolom, a srác olyan tagozatos gimibe ment, ami Szegeden nincs, nyilván képben voltak a költözéseivel is, ha rokonokhoz ment. Mit kellett volna tenniük, felrúgni a munkahelyüket, lakást, mindent eladni a 4 éves középsuli miatt, ami után ki tudja, hova megy tovább a már nagykorú gyerek? Ne viccelődjünk már.

Egyébként nem nagyon értem, miért "nem illik oda" a srác a nagyiékhoz. Ha megbízható, tudja, mi a dolga a suliban,nem megy a tanulása rovására, akkor talán belemennék, végülis 3 éve elég önállóan él. 3 hónap múlva betölti a 18-at, úgyis oda megy, ahová akar.

A helyetekben azért lehet, hogy ezt még megvárnám, nem olyan sok idő, hogy ne lehetne kibírni.

2015. nov. 7. 16:33
 10/17 anonim ***** válasza:
73%

A barátod a kollégiumban sem bírta ki, a nagyszüleinél sem (említetted, nincs velük semmi gond), egyedül a nagybátyjánál, ahol nem voltak szabályok.

Nincs a barátodnak némi gondja az alkalmazkodással?

2015. nov. 7. 16:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!