Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg én vagyok a hibás?

Tényleg én vagyok a hibás?

Figyelt kérdés

Sajnos herpeszes a szám és gyakran kiszárad. Anya veszekszik velem mivel az én hibám mert igénytelen vagyok, ő elsüllyedne ha így kéne kimennie az utcára (ő szoliba jár, 5 kiló smink stb.). Most tényleg az én hibám? Annyira rosszul esik. Miért vagyok igénytelen emiatt?

15/L

2015. nov. 3. 20:40
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Anyukádnak más az értékrendje, mint neked, de ne hagyd magad befolyásolni. Semmi igénytelenség nincs a herpeszben, kenegesd krémmel, vagy vehetsz rá herpesztapaszt is, az el is takarja. A kiszáradás ellen is érdemes védekezni, vegyél egy ajakkrémet. De ennyitől még nem vagy igénytelen. Én 21 éves vagyok, kb. 2-3 havonta herpeszes a szám, és szoktak lenni néha pattanásaim, mitesszereim, de nem sminkelek egyáltalán, így ezeket sem takarom el semmivel. Mégse mondta rám soha senki, hogy igénytelen vagyok! És párkapcsolatom is van.

Én azt tanácsolom, ilyen témában anyukád szavát engedd el a füled mögött.

2015. nov. 3. 20:44
 2/14 anonim ***** válasza:
65%

nem a te hibád, a herpesznek egészségügyi oka van elsősorban, nem pedig higiéniai. Olvass utána, nekem csak nagyon ritkán jött ki, ha családtag után nem volt rendesen elmosva a pohár (ez speciel leginkább anyukád hibája volna, gondolom ő mosogat).

Viszont feltételezem, nem csak emiatt mondja, elég durva általánosítás volna...légy ápolt, zuhanyozz minden nap, járj fodrászhoz, kozmetikushoz, legalább 3-4 havonta, a ruháid legyenek tiszták, nőiesek, és ne legyenek szakadtak, esetleg használj labellót a szájszárazság ellen. Ha ezeket betartod, teljesen mindegy hogy jársz e szoliba és van e rajtad smink

29/N

2015. nov. 3. 20:44
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem a te hibád, vannak, akik erre hajlamosak, míg másoknak soha nincs.

Anyád hülye, nem segít, hanem lehúz.

2015. nov. 3. 20:46
 4/14 anonim ***** válasza:
*egészségügyi, hormonális pl, de okozhatja higéniai gond is, mint nálunk, de nálunk azért mert anyunak ki jön hormonális okok miatt és utána én abból a pohárból iszok és úgy jön ki nekem, nem azért mert nem tisztálkodok.
 5/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm

Fürdök minden nap, tiszta ruhába járok, nem szakadt, nem koszos stb.

6/14 A kérdező kommentje:
Igen ő mosogat mert "én nem jól mosogatok".
2015. nov. 3. 20:47
 7/14 anonim ***** válasza:

Ne magadba keresd a hibát. Ez egy adottság, nem higiénia. Nekem soha nem volt, de barátnőm rendszeresen küzd vele, pedig nagyon igényes.

Egy vírus okozza, ami szinte mindenkiben megtalálható, de sokan védettek vele szemben. Sok vitamin és tüneti kezelés kell.

2015. nov. 3. 20:50
 8/14 anonim ***** válasza:

Igen a herpesz egy virus, és általában akkor jön ki,ha le van valaki gyengülve,vagy herpeszes volt valaki és elkaptad tõle.Cseppfertõzéssel is el lehet kapni, pl.buszon, metrón stb.

Ennek semmi köze a higiéniához, az anyud badarságot beszél, mondjuk látszik is hiszen 5 kg. sminkkel jár, na meg a szoli stb.

2015. nov. 3. 20:59
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
A herpeszt csak egyszer kell valakitől elkapni, utána nem azért jön ki újra, mert megint elkaptuk valakitől, hanem mert mindörökre benne lakik az idegdúcunkban és újra meg újra eljön, ha legyengül az immunrendszer. Nekem pl. stressztől szokott leggyakrabban, de van, akinek menseskor vagy megfázáskor jön elő. Úgy van, ahogy Traktoros Feri írta, egyesek fogékonyak a vírusra, mások nem, de gyakorlatilag a lakosság 100%-a találkozik vele már gyerekkorban. Anyukádnak nagy szerencséje van, ha neki nincsen. A mi családunkban a húgom, apukám és én rendszeresen szenvedünk tőle, anyukám és a férjem pedig soha. Tehát rajtuk sose jön ki, holott nyilván csókolóztak már a herpeszes házastársukkal. :) Ez nem higiénia, hanem genetikai hajlam kérdése. Nekem sajnos a Zovirax vagy más aciklovir tartalmú krémek nem válnak be, de létezik új krém, a Fenivir, ha én azzal bekenem a tünetek elején, akkor nem jön ki. A kiszáradt száj is probléma nálam is, én folyton kenem valami szőlőzsírral. Ezt neked is ajánlom, mert a herpeszről nem tehetünk, de a cserepes száj elég kiábrándító tud lenni, mivel egyszerűen kezelhető (lenne).
2015. nov. 3. 21:01
 10/14 anonim ***** válasza:
*előjön
2015. nov. 3. 21:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!