Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Titeket zavarna, ha a 25 éves...

Titeket zavarna, ha a 25 éves lányotok nem dolgozna?

Figyelt kérdés
Egy hónapja diplomázott le, most autóiskolába jár. Még egy éve a spórolt pénzéből (szülinapi, karácsonyi pénzek, nyári munkák) csinált egy olyan befektetést, ami hoz neki annyi pénzt, hogy eléljen belőle. 3 hónapja el tudott már költözni, de mint mondtam, nem dolgozik. Azt mondja amíg nem lesz meg a jogosítványa, addig nem is keres munkát, mert a szakmájához szüksége van rá, s addig nem akar elmenni másmilyen munkára, hiszen ígyis megkeresi azt a pénzt. Igen ám, de ez a befektetése olyan, hogy lehet most jól megy a dolog, de aztán jön pár hónap amikor nem jön be, s akkor mi lesz vele?

2015. nov. 1. 14:34
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
Mindenkinek zöld kezet adtam a ribis hozzászóláson kívül (azt nem értékeltem sehogy sem). A lényeg, hogy én jóindulatból aggódom a lányomért, véleményekre voltam kíváncsi, hogy békén hagyjam őt amíg le nem teszi a jogsit, vagy azért továbbra is utalgassak neki a munkára.
2015. nov. 1. 16:33
 22/31 anonim válasza:
34%
Érdemes lenne egy biztos állás után néznie. Várni felesleges.
2015. nov. 1. 18:48
 23/31 anonim ***** válasza:
100%

A lányod úgy tűnik tudja mit csinál. Nincs értelme kifárasztani egy szalag mellett. Ha elvesztené a pénzét, biztos beállna szalag mellé is.

Engedd hogy meg legyen a jogsija és majd elindul. Hostes munkákat is vállalnak az ő korában, elég kedvező bérezésért.

2015. nov. 1. 21:24
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit értetlenül állok a dolog előtt! 16 éves korától minden szabadidejét azzal töltötte, hogy dolgozott. a pénzt nem eldiszkózta, hanem befektette! Valószínűleg ügyel arra is, hogy ne egy lóra tegyen fel mindent, és egy krakkban, csak a pénze egy része veszne el!

A lányod helyett, és abankok helyett, a burzsoázia helyett, kormány és udvara helyett, mi dolgozunk. Örülj, hogy ilyen szorgos, ilyen ügyes, és hagyd hogy kicsit lefújjon amíg megszerzi a jogosítványt! Valószínűleg fog venni hozzá autót is! :-)

Büszke lehetsz a talpraesett lányodra!

2015. nov. 1. 21:43
 25/31 anonim ***** válasza:
100%
Ebben az esetben nem zavarna, mert nem csak lazsál. Most miért lenne jobb, ha elvállalna egy szar munkát csak azért, hogy dolgozzon? Ha esetleg a befektetés nem jönne be, még mindig el tud menni dolgozni, de így megvan az esélye, hogy a szakmájában találjon jól fizető munkát.
2015. nov. 1. 22:59
 26/31 anonim ***** válasza:
100%

A leírtak alapján a lányod 16 éves korától keményen dolgozott. Suli, munka, egy nehéz egyetem, és még nyáron sem lazított, mint a többi diák.

Szerintem mennyire elvárható dolog autósiskola, meg a befektetésére szánt idő mellett még elküldeni dolgozni?

(egy jó befektetéshez pénzen kívül ész, és sok utánajárás is kell, rendszeresen foglalkozni kell vele, nem úgy megy, hogy beteszem valahová a pénzem, aztán várom a milliókat)

Kell neki egy kis lazítás, különben ki fog égni, nagyon fiatalon. Fogd fel úgy ezt az időszakot, hogy élvezi az eddigi munkájának a megérdemelt gyümölcsét, egy kicsit pihen, lazít, élvezi az életet. Ne aggódj, lesz még kb. 40 éve dolgozni.

2015. nov. 2. 09:35
 27/31 anonim ***** válasza:
100%

Én a lányod oldaláról nézve tudok tanácsot adni. Úgy vagyok vele, ha engem nem kell eltartani akkor senki ne szóljon bele , hogy dolgozom vagy nem. értelmes nőnek tűnik a lányod, aki már felnőtt, iskolázott, szorgalmasan dolgozott nyarakon át, szerintem ő pontosan eltudja dönteni, hogy mit kezdjen az életével. Van olyan időszak amikor nem azt kell nézni, hogy dolgozik e valaki mert van fontosabb dolog is, és ha az ember a megtakarításaival fedezni tudja a dolgait akkor senkinek semmi köze hozzá.

Légyszi kérdező rám ne sértődj meg, de a tanácsom az, hogy ne szólj bele a dolgaiba, eddig is tudta mi a dolga, felnőtt nő a lányod és az hogy te utalgatsz neki a munkára vagy nem teljesen hülyeség, hiszen ő tudja hogy dolgozik vagy nem, ő tudja mit akar. Szóval ne légy az a mindenbe beleszólok mert jogom van hozzá anya. Ha hibázik akkor tanul belőle.

2015. nov. 2. 12:27
 28/31 anonim ***** válasza:
48%

Hogy miért érzem én azt, hogy ez kamu, meg nyáladzás. Nem értem magam sem. No, ez van.

A kislány aranybányát talált...

2015. nov. 2. 13:19
 29/31 A kérdező kommentje:
Ezt így pár hozzászólásban, üzenetben nehéz kifejteni, hogy miből mennyi pénze jött össze, de nem is ez volt a kérdés. Hanem, hogy zavarná e más szülőt az, ha nem akarna dolgozni a gyereke, de eltartaná magát. Az aranybányát észnek hívják és leleményességnek, valamint kockázatvállalásnak. Nem sértésnek szánom, nekem sem lenne ahhoz eszem, amit a lányom csinál, és nem is mernék belefogni ilyesmibe, meg agyalni, számolgatni, mindent jól kikalkulálni, pedig diplomám van. Lehet ezért is félek az egésztől, mert nem értek ahhoz, amit csinál.
2015. nov. 2. 15:18
 30/31 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg elárulhatnád, mit csinál. Nem csak ő csinálja ezt a világban egyedül, szóval nem fogsz vele titkod kiadni, amivel az üzletét rontod. Csak annyit mondhatnál, hogy: ingatlan, vagy részvények, vagy micsoda. Nem kellenek a részletek, ebből lehetne tudni kb. mennyire biztos a dolog.

Az autóvezetés sokat kivesz egy kezdőből. Szerintem nem kell aggódnod érte, ha eddig mindig dolgozott, nem lusta, és nem fogja elveszíteni a talajt a lába alól. Hamar lemegy majd a tanfolyam, és lehet, hogy most is munkát keres, csak nem mondja, mert még nem talált.

2015. nov. 2. 17:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!