Titeket zavarna, ha a 25 éves lányotok nem dolgozna?
Figyelt kérdés
Egy hónapja diplomázott le, most autóiskolába jár. Még egy éve a spórolt pénzéből (szülinapi, karácsonyi pénzek, nyári munkák) csinált egy olyan befektetést, ami hoz neki annyi pénzt, hogy eléljen belőle. 3 hónapja el tudott már költözni, de mint mondtam, nem dolgozik. Azt mondja amíg nem lesz meg a jogosítványa, addig nem is keres munkát, mert a szakmájához szüksége van rá, s addig nem akar elmenni másmilyen munkára, hiszen ígyis megkeresi azt a pénzt. Igen ám, de ez a befektetése olyan, hogy lehet most jól megy a dolog, de aztán jön pár hónap amikor nem jön be, s akkor mi lesz vele?
Lazuljál kicsit kérdező, ez itt a gyk :) Egyébként bennem is felmerült, hogy a karácsonyi pénzből hogyan lesz menő befektetés, de én mondjuk nem feltételezgettem semmit, legalábbis nem írtam ide.
2015. nov. 1. 15:12
12/31 anonim válasza:
"a diplomás (és nem büfészakos diploma) lányomat"
Vannak arrafelé is elég merész szerzetek, hidd el. Ezt most a #6-tól teljesen függetlenül mondom.
2015. nov. 1. 15:14
13/31 anonim válasza:
Én megértem, hogy rosszul esett a kérdezőnek... engem ugyan r**ancnak nem néztek még, de már rájöttem, hogy bármit mondok, amiből lejön, hogy nem minimálbérből élek, az az emberekből kétféle reakciót vált ki: 1) biztos gazdag szüleid vannak, 2) biztos gazdag pasid van. az a szomorú, hogy sokszor ráadásul nők mondják... kíváncsi lennék, ha fia lenne a kérdezőnek, akkor is ott lett volna-e az első tíz válaszban, hogy biztos valami tisztességtelen melóból van, vagy akkor joga lenne hozzá, hogy pénzügyekben értelmesnek tartsák?
2015. nov. 1. 15:21
14/31 anonim válasza:
A kérdező szavaiból azt érzem, hogy lánya tőzsdei befektetésből él és szerintem ezért aggódik a kérdező. Ha így van, nem teljesen alaptalan az aggodalma - bizony ott előfordulhat, hogy egyszer fent, egyszer lent, s akár az összes félretett pénzét is elbukhatja.
Kérdező, megértem, hogy félted a lányodat, de ha ilyen ügyes, hogy már el is tudott költözni, s autósiskolába jár (amit feltehetően saját maga fizet), akkor szerintem nem kell féltened, fel fogja találni magát. Max, ha elbukja az összes pénzét, akkor tényleg elmegy dolgozni...
2015. nov. 1. 15:25
15/31 anonim válasza:
nekem kicsit ellentmondás a kérdező. ha olyan keresett szakon végzett, akkor miért aggódik anyuka, hogy nem fog találni munkát?
egyébként én büszke lennék a gyerekemre, hogy ilyen jó befektetést csinált kevés pénzből. és 25 évesen azt csinál amit akar, ha jelenleg nem dolgozik, hát lelke rajta.
2015. nov. 1. 15:35
16/31 anonim válasza:
Így, ahogy írtad, nem zavarna.
2015. nov. 1. 15:45
17/31 anonim válasza:
"Anyai szívemnek nagyobb örömet nem is tudtál volna szerezni!"
Nem akartalak megbántani, de kissé szkeptikus vagyok ilyen téren. Elég sok testéből élő fiatal lány adja be otthon, hogy hasonló dolgokból szerzi a pénzét, miközben pedig nem.
Persze nem tudtam, te mennyire tudsz a lányod üzletéről. De ha hozzátok jönnek a levelei, meg van rálátásod, valamint pont ebben végzett a lányod, akkor hihetőbb, hogy megvan hozzá a szakértelme.
2015. nov. 1. 15:55
18/31 A kérdező kommentje:
Én nem aggódok, hogy nem tud elhelyezkedni. Én azon aggódok, hogy addig amíg nem végez az autóiskolában, addig is vállalhatna munkát. Egyébként a befektetés egyáltalán nem a szakmájába vágó. A spórolt pénz nem csak karácsonyi és szülinapi pénz (amúgy nagyszülők nagyon tehetősek, kb 10 éves korától nem törték magukat ajándékkal csak pénzt kapott mindenre), hanem nyári munkák. 16 éves korától minden nyáron dolgozott. Első öt évben sógorommal járt ki Ausztriába idénymunkákra (tehát egyáltalán nem lusta lány) ahol nagyon jól kerestek, egy nyarat dolgozott Görögországban egy hotel konyháján, az utóbbi években egy ismerősünk cégénél volt adminisztrációs munkaerő (brigád). A munkából származó összes pénzét egy számlára raktuk, nem vett belőle semmit, csak az első fizetéséből egy Mp3as lejátszót. Megadtunk neki mindent, ő mégis minden nyáron dolgozott. Ezért is lep meg, hogy hirtelen nem lett neki ez fontos. A befektetéséhez egyébként nem igazán kell sok idő, munka mellett is lehetséges lenne.
2015. nov. 1. 16:15
19/31 anonim válasza:
Miért zavar téged? Nem veled él, nem a te pénzed költi.
Úgy meg felesleges nézni a dolgokat hogy ""mert mi van akkor ha...", tök felesleges az ördögöt festeni a falra. Másrészt egy munkahely sem feltétlenül jelent létbiztonságot.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!