Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 24 éves fiam tartós munkanélkü...

24 éves fiam tartós munkanélküli. Volt már állása, sajnos, napi bejelentéssel, a leghosszabb 3 hónapos volt, mivel addig járt utána támogatás, pedig azt nagyon szerette csinálni. Kérdésem, Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

Most úgy néz ki, hogy be akarják hívni közmunkára, kérdezem minden komolyabb szülőtől, hogy kiengedné a gyermekét olyan közmunkára, hogy a városban szemetet kell szedni, stb.?

A fiam érettségizett, 2 szakmája van, jól beszél angolul. Sajnos itt Békés megyében állás nincs. Reális ez?

Mi ketten a férjemmel dolgozunk, minimálbérért.

Egy elkeseredett édesanya

2015. okt. 31. 16:14
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van gyerekem, de én is úgy gondolom, ha nagykorú lesz, szakmát szerez, akkor nem kell az én engedélyem ahhoz, hogy másik városban próbáljon szerencsét!

De nem ezért ragadtam billentyűzetet, hanem mert pont a napokban olvastam, hogy a Stones hétvégi heugró szakácsot keres.

2015. okt. 31. 16:45
 12/46 anonim ***** válasza:
96%
Én mint szülő,a 8-assal egyetértek.Ha a gyerek életképtelen,arról tehetnek a szülők is.Most azt kellene tennie,hogy bármilyen munkát elvállal,abból gyűjtöget és irány a nagyváros,ahol van lehetőség.Nem ott tartani,mert tél van.Micsoda hülye kifogás.Küldeni kell,ha úgy tetszik rugdosni.
2015. okt. 31. 16:47
 13/46 anonim ***** válasza:
94%

teljes mértékben egyetértek a #8-assal, ha akkora balf×szt neveltél a gyerekből, hogy 2 szakmával és angol nyelvtudással nem képes anyuka szoknyája mellől eljönni, és legalább pár megyével arrébb költözni, akkor megérdemli. Meg te is, ha 24 éves felnőttnek a seggét is kinyalod, hogy szegénykének ne kelljen télen melóznia és a minimálbéredből tartod el az ingyenélőt!

Tudod a dolgozó emberek 99%a télen is dolgozik ám;)

2015. okt. 31. 16:47
 14/46 anonim ***** válasza:
96%
Én már neveltem , de az én gyerekemnek nekem sose kellett segíteni meg "elengedni" főleg nem helyette dönteni, mert feltalálta magát és megalapozta a jövöjét pedig Borsod megyéről beszélek. Le kell bizony válnia és ezt hagynia kell a szülőnek. Ha viszont nem tud és nem is akar akkor bizony a 8-nak igaza van...
2015. okt. 31. 16:48
 15/46 anonim ***** válasza:
100%
Fiatal, érettségi, 2 szakma, angol nyelvtudás. Akkor miért nem csomagol össze, és miért nem megy el onnan valahova dolgozni? Merci gyár, Audi gyár, Pesten is jobb esélyei lennének, de külföldre is mehetne. Most menjen, mert még fiatal. Minél tovább halogatja, annál mélyebbre süllyed, aztán tényleg eljön az az idő, amikor már semmire nem lesz alkalmas, csak közmunkára.
2015. okt. 31. 16:49
 16/46 anonim ***** válasza:
95%
Vagy irány Anglia.
2015. okt. 31. 16:50
 17/46 anonim ***** válasza:
97%

Engedni? Én is azt gondolom, hogy felnőtt emberről beszélünk! Tudod te hányan dolgoznak hasonló képesítésekkel közmunkásként? Elárulom, nem egy vagy kettő.

Nekem is van érettségim, több szakmám, nyelvvizsgám és volt, hogy én se tudtam sehol elhelyezkedni, mindezt huszonévesen, de már a saját életemet éltem, és én magam mentem be a Polgármesteri Hivatalba, hogy legalább közmunkára hívjanak be, mert kell a pénz! Ja, és nem hívtak be! Még szerencse, hogy el tudtam helyezkedni, különben nekem még ez sem lett volna!

Mellette lehet tovább keresgélni, nyilván senkinek nem a közmunka az álma, de ha nincs más, ez is több, mint a semmi. Ha nem vállalja el, akkor továbbra is ti fogjátok eltartani.

Hozzáteszem, egyedülálló felnőtt emberről beszélünk, nincs felesége, gyereke, tehát igazából teljesen a maga ura, próbálkozzon nagyvárosokban és találjon állást, nincs úgy röghöz kötve.

És tél ide, tél oda, ha dolgozik, tudja fizetni az albérletet, ha meg nem elég, akkor ki tudjátok egészíteni, de ha meg most nem vállalja el a közmunkát, akkor teljes egészében gondolom ti fogjátok eltartani...

És igen, ha nem lenne más, akkor végezze ezt a gyerekem. Nekem nem lett volna büdös a munka...és nem az a megalázó, hogy ilyen munkát végez, hanem maga a világ, hogy idáig kell kerülni, hogy aki becsületesen tanul, az is kénytelen ilyen munkát végezni.

2015. okt. 31. 16:52
 18/46 anonim ***** válasza:
100%
#16: Gyár van Békéscsabán is. Ott a Hirschmann, a Linamar, a Csabametál. Nem szakmájába vágó, de átmeneti megélhetési forrásnak nem rossz.
2015. okt. 31. 16:53
 19/46 anonim ***** válasza:
65%

Mi az hogy "gondoltunk", "nem akarjuk elengedni". Felnőtt FÉRFI.

Hogy èn mit tennék? Elengedném, költözzön oda, ahol van munka. Támogatnám. Nem pedig visszafognám. Vagy lakhat veletek élete végéig, és akkor gondolkodhattok.

2 gyermekes édesanya, akinek a fiad korában már családja volt.

2015. okt. 31. 16:54
 20/46 anonim ***** válasza:
81%

Nekem diplomám van és gyakorlatilag 5 éve nem vesznek fel hosszabb időre mint 3 hónap, mert csak addig jár a támogatás. Így kénytelen vagyk közmunkára járni. Igaz nem szemetet szedek, hanem öregeknek hordok ebédet. Ciki vagy nem, kell a közmunka. Minimum 3 indokom van mellette: Beleszámol a nyugdíjba, fizetik a TB-t és az nem kevés, ha neked kell a semmiből, valamint legalább egy kis alamizsnát kapsz.

Ez van. Szar ez a rendszer. Ha olyan jó angolul akkor menjen külföldre, de ott is elöször max mosógatónak veszik fel. Az nem ciki?

2015. okt. 31. 16:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!