24 éves fiam tartós munkanélküli. Volt már állása, sajnos, napi bejelentéssel, a leghosszabb 3 hónapos volt, mivel addig járt utána támogatás, pedig azt nagyon szerette csinálni. Kérdésem, Ti mit tennétek?
Most úgy néz ki, hogy be akarják hívni közmunkára, kérdezem minden komolyabb szülőtől, hogy kiengedné a gyermekét olyan közmunkára, hogy a városban szemetet kell szedni, stb.?
A fiam érettségizett, 2 szakmája van, jól beszél angolul. Sajnos itt Békés megyében állás nincs. Reális ez?
Mi ketten a férjemmel dolgozunk, minimálbérért.
Egy elkeseredett édesanya
Nekem van gyerekem, de én is úgy gondolom, ha nagykorú lesz, szakmát szerez, akkor nem kell az én engedélyem ahhoz, hogy másik városban próbáljon szerencsét!
De nem ezért ragadtam billentyűzetet, hanem mert pont a napokban olvastam, hogy a Stones hétvégi heugró szakácsot keres.
teljes mértékben egyetértek a #8-assal, ha akkora balf×szt neveltél a gyerekből, hogy 2 szakmával és angol nyelvtudással nem képes anyuka szoknyája mellől eljönni, és legalább pár megyével arrébb költözni, akkor megérdemli. Meg te is, ha 24 éves felnőttnek a seggét is kinyalod, hogy szegénykének ne kelljen télen melóznia és a minimálbéredből tartod el az ingyenélőt!
Tudod a dolgozó emberek 99%a télen is dolgozik ám;)
Engedni? Én is azt gondolom, hogy felnőtt emberről beszélünk! Tudod te hányan dolgoznak hasonló képesítésekkel közmunkásként? Elárulom, nem egy vagy kettő.
Nekem is van érettségim, több szakmám, nyelvvizsgám és volt, hogy én se tudtam sehol elhelyezkedni, mindezt huszonévesen, de már a saját életemet éltem, és én magam mentem be a Polgármesteri Hivatalba, hogy legalább közmunkára hívjanak be, mert kell a pénz! Ja, és nem hívtak be! Még szerencse, hogy el tudtam helyezkedni, különben nekem még ez sem lett volna!
Mellette lehet tovább keresgélni, nyilván senkinek nem a közmunka az álma, de ha nincs más, ez is több, mint a semmi. Ha nem vállalja el, akkor továbbra is ti fogjátok eltartani.
Hozzáteszem, egyedülálló felnőtt emberről beszélünk, nincs felesége, gyereke, tehát igazából teljesen a maga ura, próbálkozzon nagyvárosokban és találjon állást, nincs úgy röghöz kötve.
És tél ide, tél oda, ha dolgozik, tudja fizetni az albérletet, ha meg nem elég, akkor ki tudjátok egészíteni, de ha meg most nem vállalja el a közmunkát, akkor teljes egészében gondolom ti fogjátok eltartani...
És igen, ha nem lenne más, akkor végezze ezt a gyerekem. Nekem nem lett volna büdös a munka...és nem az a megalázó, hogy ilyen munkát végez, hanem maga a világ, hogy idáig kell kerülni, hogy aki becsületesen tanul, az is kénytelen ilyen munkát végezni.
Mi az hogy "gondoltunk", "nem akarjuk elengedni". Felnőtt FÉRFI.
Hogy èn mit tennék? Elengedném, költözzön oda, ahol van munka. Támogatnám. Nem pedig visszafognám. Vagy lakhat veletek élete végéig, és akkor gondolkodhattok.
2 gyermekes édesanya, akinek a fiad korában már családja volt.
Nekem diplomám van és gyakorlatilag 5 éve nem vesznek fel hosszabb időre mint 3 hónap, mert csak addig jár a támogatás. Így kénytelen vagyk közmunkára járni. Igaz nem szemetet szedek, hanem öregeknek hordok ebédet. Ciki vagy nem, kell a közmunka. Minimum 3 indokom van mellette: Beleszámol a nyugdíjba, fizetik a TB-t és az nem kevés, ha neked kell a semmiből, valamint legalább egy kis alamizsnát kapsz.
Ez van. Szar ez a rendszer. Ha olyan jó angolul akkor menjen külföldre, de ott is elöször max mosógatónak veszik fel. Az nem ciki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!