Az alkoholista anyám öngyilkossággal fenyegetőzik. (? ) Összetett!
Figyelt kérdés
Mi a testvéremmel, fiatal felnőttek vagyunk, de még itthon élünk. Fél év-év múlva akarunk elköltözni. Anyánk már jó ideje nem dolgozik állandó helyen, a mi keresetünkből él, meg a mi keresetünkből piázik. A viták, nyilvánvalóan az alkoholból fakadnak, de amióta az eszemet tudom, ő iszik, részeg, okádik. Ha józan, akkor egy roppant kedves, karakán nő, viszont ha elkezd inni, akkor kifordul önmagából, nem kell ecsetelnem. Semmivel nem lehet rá hatni, hogy letegye azt a rohadt piát, amiben alkohol van megissza. Ilyenkor flegma, lehord mindennek, pedig mi tartjuk el :D Felhánytorgatja hogy ő felnevelt minket, egyedül, az igaz, de mindenkitől kunyerált, mert akkor is hetekig nem ment dolgozni, minta anyának képzeli magát, pedig ha én gyerekként nem mosok/főzök/vásárolok/takarítok akkor a szar evett volna meg minket. Na mindegy, általában engem hibáztat hogy én vagyok az élete megkeserítője, miattam iszik, én vagyok a hibás, és ma bejelentette -sokadjára- hogy ő pár nap és öngyilkos lesz. Ezzel mit lehet kezdeni? Agresszív, beszélni nem akar, orvoshoz nem akar menni, mert hogy őt elteszik láb alól, dolgozni nem akar menni, semmit sem akar, csak inni, és inni. De közben engem hibáztat, aki eltartja, aki mos, főz, kitakarít, és hoz neki bort. Mert ugye ő nem megy el, nincs rá pénze, viszont simán nekünk jön ha nincs piája, és már belekezdett, vagy a másik, hogy elkezd fenyegetni, hogy akkor ő most öngyilkos lesz. De a másik, hogy mi már a saját életünket kezdenénk, de nem tudjuk anyánk miatt, a családi házat nem szeretnénk hogy elárverezzék, mert nem tudja fenntartani.2015. okt. 23. 17:04
11/14 anonim válasza:
Ők választották ezt az utat maguknak.A szörnyűbb az, hogy hány "ártatlan" családtagot tesz tönkre az alkoholista.
12/14 anonim válasza:
Orvos, kényszerelvonó.
Ha nem vesztek neki italt, egy idő múlva, mire hazaértek, el fogja adogatni az otthoni értékeket.
Nem fogjátok ezt sokáig bírni, mert fel kell építenetek a saját életeteket.
Állítsátok választás elé:
vagy elvonókúrára megy, vagy elköltöztök.
13/14 Költőnő? válasza:
www.magadert.hu
vannak hozzátartozói csopik is, amik arról szólnak, h miként is kell egy alkoholistával bánni... Csernusnak is vannak jó dolgai ezzel kapcs. Kicsit kemény, de célravezető és eredményes.
14/14 anonim válasza:
Sajnos nem lesz ongyilkos csak titeket tesz tonkre. a szenvedelybeteg eseteben sokkal jobban jar a csalad ha az illeto valoban ongyilkos lesz, de erre sajnos ritkan van pelda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!