Mit lehetne csinálni apával, hogy a családi nyaralás ne csak nyűg legyen?
Eljöttünk Marokkóba, jelenleg is itt vagyunk. Apukám miatt viszont végig csak a feszültség van.
Folyamatosan fényképezget. De nem az, hogy lő 1-2 képet emlékbe, vagy valami, hanem egész nap nem is szól hozzánk, 10 méterre tőlünk rohangál, és le se ereszti a fényképezőt, egy pillanatra se.
Minden nyaralás, utazás alkalmával ezt csinálja, anyával ácsorgunk amíg ő fotózgat.
Próbáltunk már vele beszélni, hogy ez így nem családi időtöltés, de nem érdekli.
Mit lehetne kezdeni vele??
Szervezzetek külön programot. Ti anyukáddal menjetek várost nézni stb.. ő meg keresse fel azokat a helyeket, amiket lencsevégre akar kapni.
Amúgy ez a hobbyja és máskor nincs ideje fotózni vagy csak simán fb-függő és megfelelési kényszere van?
Tudom, miről beszélsz. Nekem az exem hobbifotós volt, és amikor vitte a gépét, kb. semmi másról nem szólt a kirándulás, minthogy ő ezt-azt fényképezett, mi meg álltunk és néztük (vagy csak én, ha "kettesben" mentünk).
Drasztikus, de vegyétek el a gépét...
Húú, kicsit én is ezt csinálom... Na jó, ennyire nem durván, de én is mindent szeretek lefotózni, folyton a kezemben van a gép, és igen: az ételeket is meg szoktam örökíteni.
Elhiszem, hogy ez másnak idegesítő lehet. Mondjuk, én egyedül járok ilyen utazásokra, városnézésekre...
De igazából ez egy (szerintem alapvetően aranyos) hobbi, úgyhogy nem lebeszélni kellene, csak határokat szabni. Meg kellene kérnetek, hogy mindent nyugodtan fotózzon le, de aztán menjen vissza hozzátok, és közösen éljétek is át, nézzétek is meg a dolgokat.
Teljesen ne akarjátok elvenni tőle, mert - tapasztalat - ez neki fontos, és hozzá tartozik az élményhez.
Ja, és a Facebook viszont beszéljétek meg, hogy tabu. Nehogy már ne várhasson a feltöltés estig, amikor visszamentek a szállásra.
(Ezt nem csinálom, eszemben nincs feltöltögetni képeket a mászkálás helyett..)
Na most azt megkell értenetek anyuddal hogy apudnak a fotózás a hobbija meg a kedvenc időtöltése, nyilván nem mindennap mentek oda így érthető hogy sok dolgot kihasznál, amivel még így nincs is baj.
De ugyan akkor téged is maximálisan megértelek hogy ez titeket zavar és ebben nektek igazatok van.
Legjobb megoldás az hogy leültök apukáddal szépen és megbeszélitek hogy nincs ezzel semmi baj csak legyen az hogy ha ő fotózgatni akar akkor csinálja külön, ti pedig anyukáddal is akartok valamit csinálni ameddig ami titeket leköt, és ő szabadon fotózgasson, és ha közös időtöltésre vágyik a családdal akkor csinálja azt veletek és akkor a családról készítsen képet ne más mindenről és ennyi. Én apukám is imád fotózni és a párom is. Apukám nagyon magára veszi a dolgokat tehát ha mg is szólalunk rögtön megsértődik és duzzog akár 1-2 napig is. Mi ugye így ezzel a módszerrel tudtunk hatni rá. A barátom nem vesz magára dolgokat, de ő mindig úgy csinálja hogy előtte megbeszéljük hogy fotózgatni is akar akkor legyek türelmes hozzá, de utána velem is foglalkozik amit be is tart becsületesen. Ha olyan spontán dolgot látunk amit érdemes megörökíteni akkor értelemszerűen nem szólok ért, és ha olyan akkor én is lövök pár képet a telefonommal.
Üljetek le vele, és szépen, kedvesen, őszintén mondjátok el, hogy nektek rosszul esik, hogy ilyen keveset beszélgettek a nyaralás alatt.
Elhiszem, hogy rosszul esik, de a nyaralásnak igazából nem az a lényege, hogy együtt legyen a család és ölelkezzetek meg szép szavakat suttogjatok, hanem hogy mindenki azt csinálja, amihez kedve van. Ha ő fotózni szeret, meg villogni a képekkel a facebookon, hát hadd tegye.
Gondolom egész évben azért nem utaztok meg nyaraltok, úgyhogy nyugodtan szervezhettek otthon beszélgetős családi estéket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!