Menyi pénzt adsz a gyerekednek hétköznaponként? Sok pénzetek van? 17F
"Nem szánalmas a kérdező sajnos nem mindenki születik gazdag családba "
Nem azért szánalmas, mert nem született gazdag családba, hanem azért, mert megkérdezi, hogy ki mennyit kap, majd ha valaki többet kap, mint amennyit a kérdező szerint kapnia kellene, akkor arra az illetőre vagy szüleire negatív jelzőket rak.
Suliba:
MInden nap 300 ft, de sokszor visz itthonról teát, ennivalót, nasit. így ezt tudja gyűjtögetni.
Ezenkívül kap havi 10.000 zsebpénzt.
Plusz ha bulizni megy, akkor olyan 2-3 ezer ft-ot. (Havi 2x megy max)
Ha kell neki valami, azt mind mi vesszük: ruhák ilyesmi.
Szoktunk hárman együtt vásárolgatni, mert a férjem, a fiam és én is nagyon szeretünk.
Sok pénzünk van amúgy :D De azért nincs a fiunk elkényeztetve, nyáron elmegy diákmunkára is minden évben, és a nagyrészét a számláján tartja, nem nagyon költi.
én minden reggel 500-at kapok amiből megkell vennem sulira a kaját. ha úgy kapok pénzt hogy pl 2000-et akkor azt úgy kell beosztanom hogy 4 napra elég és csak pénteken kapok különben viszek itthonról.
bulizni nem járok. :)
utcára ha pl kimegyek osztálytársammal akkor 300-400-at kapok ha kérek de nem szoktam kérni.
vasárnaponként mamától kapok 4-5000-et azt anya sem engedi hogy elköltsem hanem nyárig gyűjtöm vagy ha kellenek ruhák akkor azt veszek belőle de amúgy elteszem. de ha megyek ki(apánál) az utcára akkor mamától 1000-2000-et kapok amit arra költök amire akarok és nem is nagyon kérdezik mit vettem belőle.
apától ha kérek valamit azt általába megkapom de nem 20000-ért :D ha kell ruha akkor eljönnek velem hogy ne minden 2. gatyát vegyem meg.
Én nem nagyon kaptam zsebpénzt gyerekként, szüleim, bár diplomásak, EÜ dolgozók, abban sosem volt pénz. Első egyetemi éveim alatt 10-12 ezret kaptam egy hónapra (abból a bérletemet kellett állnom, ami kb a felét vitte el - ez volt amúgy a családi pótlék összege akkoriban), ezen kívül minden szükséges dolgot (étel, ruha, sim feltöltés, tankönyvek, stb) finanszíroztak, a bulikat viszont csak módjával - igaz, nem is voltam egy szórakozóhely függő típus.
Sajnos én beleestem abba a hibába, hogy nem tudtam értékelni azt, amim volt (pedig mai fejjel tényleg mindent megkaptam, ami kellett, még talán az is, ami nem), ezért a bérletem pl. nem vettem meg, emiatt nem tudtam bejárni az egyetemre, ki is buktam onnan... próbáltam hasonlítani azokra a korombeliekre, akik könnyelműen szórhatták a pénzt mindenre.
Most, miután a saját életemet élem, a saját pénzemből előteremtett diplomámmal (ami már rég meglett volna, ha anyámékra hallgatok), úgy gondolom, én sem járnék el másként, nem adnék felesleges pénzt a gyerekem kezébe, de ami az életben az előrejutáshoz kell, megadnám. Talán neki majd több esze lesz, mint nekem volt...
Zsebpénzem nincs,viszont tartanak nekem egy lovat,ami havi 60-150 ezer..szóval pofám nincs még külön pénzt kérni.Ha valami nagyon kell,akkor elmegyünk anyával és megvesszük,vagy ha esetleg megyek valahova barátnőkkel,vagy ilyesmi akkor kapok,attól függően,hova megyünk.
17/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!