Menyi pénzt adsz a gyerekednek hétköznaponként? Sok pénzetek van? 17F
"Tolem lehet, de attol meg szanalmas marad."
Nem érzem ettől még szánalmasnak a kérdezőt. A nélkülözés rengeteg emberben frusztrációt szül ha mindenkit emiatt szánalmasnak titulánánk, akkor a szánalmas jelentését kéne teljesen átformálni.
szerintem a havi 5 ezer teljesen korrekt összeg
Ez kb. 16 euro
Ez nem olyan nagy összeg. Kb 20 napon át járunk egy hónapba iskolába ami havi 100 ezer.
Nem szánalmas a kérdező sajnos nem mindenki születik gazdag családba
De lehet hogy 30 évesen jobban fogsz élni mint az aki ma mindennap 5 ezret kap.
Láttam mar példát arra hogy gyerekként és egyetemistaként nagyon gazdag volt de felnőttként képtelen volt magátol felmutatni mindezt. Utolsó
Én nem kapok pénzt ilyenekre.. Ha kell valami egyszerűen kérek apámtól legyen az 500 10000 vagy 300000.
Jól megy úgy hogy telik rá.
Amúgy átlag 5-10 k ft t költök naponta.
15/F
Most már értem, mért sír sok szülő, hogy kevés a fizujuk. Elmegy zsebpénzre. Szerintem nem fogja jobban megtanulni beosztani a pénzt az, aki kap sok zsebpénzt otthonról és arra költi, amire akarja. Ha a zsebpénzt úgy kapja, hogy abból meg kell vennie a bérletet, befizetni a menzán a kaját, albit fizetni, stb, akkor azt mondom, számolja ki úgy a szülő, hogy egy kicsi plusz maradjon a gyereknek, de hogy több tíz ezer forintot tapsoljon el csak úgy, hogy nem tett le semmit az asztalra és arra költi, amire akarja, nem épp jó nevelési módszer. Már arra vonatkozólag, hogy tanulja meg beosztani a pénzt. Ebből csak az jön le neki, hogy dől a lé, nem kell érte semmit tenni, ha most a hónapban elvertem hüleségre, de vágytam volna egy új telóra is...sebaj, majd jövő hónapban megveszem...
Soha nem kaptam zsebpénzt, egy fillért se. Akkor kaptam, ha letettem valamit az asztalra. Pedig éppen futotta volna apámnak. Mégis megtanultam beosztani a pénzt, spórolni.
Egy 17 éves fiúnak ha nem tetszik, hogy nem kap zsebpénzt, szépen elmegy és dolgozik érte. Ha felnő és lesz egy gyereke, majd eldönti, ad e neki.
Azt, amit odaszánnék zsebpénznek a gyereknek, elrakom inkább egy perselybe és odaadom neki, mikor elindul a nagybetűs életbe.
Ha kifejezetten kell valami a gyereknek, pl mondja, hogy el akar menni mozizni, és tett is érte, hogy megérdemelje, adok jegyre valót, meg egy kis pluszt, amiből vehet magának a büfében valamit. Nem jó, mert mi van, ha hazafelé útközben gondol ki valamit és nem tudja megvenni? Na ebből tanulja meg, hogy a pénz nem fán terem. Az én pénztárcámba se csak úgy terem a pénz.
nekem volt olyan osztalytarsam a gimiben, akinek vettek lakást a szülei meg kocsit. rezsit és benzint ugye fizették neki, ezen felül elég sok költőpénzt(mint egy fizetés) adtak neki, és ha akart új telefont vagy tabletet egyből utaltak neki a szülei.
ez tudom, hogy nagyon szélsőséges példa volt. de higyjétek el, fogalma se volt és azóta sincs a pénz értékéről. amikor nyári munkára 440 forintért mentem dolgozni, nem akarta elhinni, hogy komolyan ennyit adnak egy órára. ő azt hitte ilyen 2-3 ezer forintot adnak egy órára. és amikor mondtam, hogy van aki minimálbért kap, és az mennyi, szintén nem hitte el, csak miután rakeresett a neten.
szóval ennyire nem kell mindent a gyerek alá rakni szerintem. de teljesen megertem, hogyha van pénze a szülőnek, akkor szivesen ad a gyerekének. ez jó is, csak valahogy meg kell értetni a gyerekkel, hogy ez munkával szerzett. sőt, szerintem 18 felett érdemes elküldeni a gyereket dolgozni nyáron pár hetet. így legalább megerti, hogy milyen sok munkával milyen kevés pénzt lehet kapni.. ezért tanuljon jól stb.. enis akkor jöttem rá igazán a pénz értékére, amikor elmentem egy gyárba dolgozni nyáron.
amúgy a másik véglet sem jó, amikor a gyerek sose kap pénzt, és egy fagyira nem tud elmenni a baratokkal. (főleg ha a szülők megtehetnek, hogy adjanak neki, csak nevelő célzatbol nem kap)
Abszolut szanalmas gorcsoles, amit itt bemutat.
Nem irigykedni kell masokra, hanem VALTOZTATNI a sajat korulmenyein.
Elotte az elet, lehet tanulni, tovabbfejlodni, jo allast szerezni, vallalkozni.
De nem, o onkabb masokat ocsarol, mert jobban allnak mint o.
Ugyanitt fog tartani 30 meg 40 eves koraban is, mindif masokat fog szidni, es nem fog eljutni az agyaig, hogy mindenki a sajat sorsaert felelos.
Szidja inkabb a sajat szuleit hogy nem jutottak elorebb az eletben.
"Soha nem kaptam zsebpénzt, egy fillért se. Akkor kaptam, ha letettem valamit az asztalra. "
De ugy megengeded, hogy mas meg maskeppen gondolja?
Szerintem a zsebpenz nagyon jo dolog, pozitiv hatasa van a penzugyi kulturara. en is kaptam, a gyerekem is kap, igaz nem nagy osszeget.
"Sok az az ilyen beképzelt gyerek, aki menőzik az apja pénzével. Van motor, autó minden. Hát jah, sokan élnek a családért."
Öcsém, hát te kérdezted. Ha nem akarsz ilyen válaszokat kapni, akkor ne kérdezd meg, de csak azért kérdezni, hogy utána leszólogasd azokat, akik őszintén válaszolnak az szerintem nem korrekt.
Az alapkérdésre válaszolva: Fiam 6 éves, néha adunk neki némi aprót vagy párszáz forintot, amit szinte sosem költ el (néha mondja, hogy vegyünk abból kaját a boltban, de ilyenkor elmondjuk, hogy a saját pénzét egyenlőre magára költse vagy takarékoskodjon, a napi élelmiszereket mi kívánjuk megvenni). Ha valamire szüksége van azt persze megvesszük (pl egy iskolatáska, ruha, játék, stb), tehát nála a zsebpénz még csak minimálisan számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!