Én tettem tönkre a szüleim kapcsolatát. Hogy jussak túl ezen?
Igazából eddig nem is gondolkoztam ezen, már napja jutott az eszembe és akkor jött a felismerés...
1 éves koromban váltak el, anyukám visszaköltözött velem Budapestre, itt megismerkedett a nevelőapámmal és házasok már 14 éve, boldogok. Apukám pedig maradt Zürichben. Vele nem igazi a kapcsolatom, vagyis gyakran utazom ki, de akkor is kb. csak az ottani barátnőimmel, barátaimmal, vagy a nagyszüleimmel vagyok, mert apának mindig van fontosabb dolga (aktuális barátnő, üzleti megbeszélés, találkozó, teniszmeccs, úszás, edzés, stb). Szóval ő elintézi a gyereknevelést annyival, hogy bármire ad pénzt, már meg sem kérdezi, hogy mire kell.
És rájöttem, hogy anyával a házasságuk miattam ment tönkre... Ezt nekem anya sosem mondta, csak azt, hogy más volt a felfogásuk az életről, ami azt jelenti, hogy apa ugyanúgy szórakozott, utazgatott mellettem, mint előttem. Szóval ha nem születtem volna meg, talán még most is együtt lennének.
És tudom, hogy ezért nem kéne rosszul éreznem magam, de mégis azt gondolom, hogy az én hibám ez.
17/L
"1 éves koromban váltak el"
Ennyi, nem tehetted tonkre a kapcsolatukat, mivel meg nem voltal cselekvokepes.
Nem lett tonkreteve, ugyanis soha nem is volt, az a hazassag amelyik nem erett egy gyerekre, nem csaladalapitas, vagyis nem hazassag.
gazdagkislanyos kamu sztorik, sokadik resz...
Nem unod meg?
De akkor is zavar a tudat, hogyha én nem lennék, akkor lehet, hogy még most is boldogok lennének, együtt.
Apa pl. képtelen kimutatni, hogy szeret. Egyáltalán nem érzem. Anya azt mondja, hogy azért, mert a szülei keveset foglalkoztak vele kiskorában, sosem tanulta meg kimutatni a szeretetét.
"gazdagkislanyos kamu sztorik, sokadik resz...
Nem unod meg?"
Tessék? Ma reggel regisztráltam, sajnálom, de nem értelek.
Nem tettél tönkre semmit. Apukád előtted is, utánad is előnyben részesíti a szabad, bulizós életet, anyukád viszont családot akart, amit meg is kapott. Nem illettek össze sem ők, sem az életcéljaik. Ha te nem is születsz meg, akkor sem maradtak volna sokáig együtt, vagy ha igen, nem lettek volna boldogak.
Ne emészd magad azon, amiről nem tehetsz. Inkább örülj annak, hogy mindkét szülőd boldog a maga módján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!