Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Terhes vagyok, anyukám szeretn...

Terhes vagyok, anyukám szeretné, ha hazaköltöznénk. Mivel építhetném le? Szemét dolog, hogy nem megyek?

Figyelt kérdés

Azt szeretné, ha otthon születne meg a pici és 1-2 hónapot ott laknánk, hogy tudjon segíteni, ne legyek egyedül (külföldön élünk a férjemmel).

De ez számomra inkább megterhelő lenne, mert

1. Magyarországon nincs orvosom, az SZTK-tól megőrülnék, itt pedig már megvan az is, hogy mikor megyünk a kórházba

2. A férjem nem tudna 2 hónapot ott lenni velünk

3. Itt sem leszek egyedül, mert van itthon segítségem, ráadásul hazajön a férjem anyukája is, akivel azért jobban megértjük egymást, mint mondjuk anyukámmal.

4. Anyáéknál ott laknak a nagynénémék is, szóval a ház mindig fullon vagy (2 kisgyerek), nem akarok egy kisbabával bezsúfolódni egy tetőteres, pici szobába, mikor itt van nálunk a hatalmas lakás+hétvégi ház.

Ott pedig mindig tekintettel kell lenni valakire, tele van szabállyal az egész ház.

Már próbáltam jelezni Neki finoman, hogy nem jó ötlet, de nem vette a lapot. Csak azt szajkózta, hogy majd milyen jó lesz, segít mindenben, 2 tapasztalt anyuka lesz körülöttem, stb. De különböznek a nézeteink gyereknevelés terén, szóval csak veszekedések lennének.

Pl. még meg sem született a pici, de már belekötött abba, hogy minek adunk ki ennyi pénzt babakocsira, miért építtetünk külön szobát és sorolhatnám napestig.

Előtte az van példának, hogy az egyik barátnőm Budapestről ment haza vidékre és ott is laktak 3 hónapot, de az más helyzet volt, mert újították a házukat, a férje simán betudott járni dolgozni, szóval tényleg más volt.

2015. okt. 12. 13:10
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Eszembe jutott a legütősebb érv: bazi sok papírmunka. Nem akarsz egy hónapos gyerekkel napokig hivatalokba járni, hogy majd haza tudd vinni. Legjobb ha ott születik ahol lakni fog és nem kell sietni a hivatalos dokumentumokkal hogy utazhasson. Illetve az is plusz munka lenne, hogy külföldön vagy terhesgondozáson, aztán meg eltűnsz, akkor ott is bejelenteni h megvan a gyerek stb....

Ha meg a férjed külföldi akkor gondolom állampolgárság intézése se olyan egyszerű.

2015. okt. 12. 13:51
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Semmikeppen ne menj bele! Mindent jobban fog majd tudni nalad, nem lehet egy sajat gondolatod se a gyerekeddel kapcsolatban.

Nekem is ilyen anyum van es mi is kulfoldon elunk. Eszembe nem jutna hozzakoltozni a parom nelkul egy babaval. Anyosomnak meg elobb el lehetne magyarazni hogy ne szoljon bele dolgokba, de anyamnak lehetetlen. A leirasod alapjan nalatok is hasonlo lehet a felallas. Meg egyebkent is mire van jobban szuksege a babanak: az anyjara es a nagymamajara vagy a szuleire?

Az elejen nektek kell kialakitanotok a sajat rutint otthon, majd esetleg kesobb amikor mar van ilyen, lehet arrol szo hogy anyukadat is bevonjatok, de akkor amikor mar tudod neki mondani hogy ekkor van etetes, ezt meg ezt eszi a gyerek, akkor meg altatas stb. Ne hagyd hogy o szervezze meg ezeket az elejen!

2015. okt. 12. 14:30
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

En is külföldön élek es amikor terhes lettem anyukám is ezzel allt elő hogy,koltozzek haza hisz tapasztalatlan vagyok es segit betanitani az ujjszolott gyerekkel való banast.

Nos én mondtam anyukámnak hogy itt fogok szülni pont az orvosok miatt itt "Svájcban" teljesen mas a szülés mint otthol.

A masik dolog pedig az hogzy a férjen is varja a babat nem csak én. Es nemm akkaron elszakítani 2/-3honapot a babatol. Szeretnem ha 3 egyutt lehetnunkk hisz mostmmar mi is egy csalad leszunnk..

Nem szeretnek 2-3 hónapos babával repulozgetni.

Es nem beszelve a pici kellekeirol....ha otthol veszek mmeg mindent hogy hozzon ide ki??

Jobbnnak latjuk ha itt szulok.

Apa anya ha annyira szeretnetek onokazni első perctől nekunk nem problema szeretettel várunk...

Ennnyi!!!

2015. okt. 12. 15:29
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, de anyukád részéről ez hatalmas önzőség és butaság is, hogy elvárná, hogy te menj haza nagy hassal, majd pár hónap múlva egy kicsivel utazz több száz/ezer kmet repülővel vagy autóval. Azt esetleg felajánlanám, hogy segítenék neki kijutni hozzánk ilyet esetben, hogy ne érezze azt hogy ő el van hanyagolva vagy ki van hagyva az unokája életéből. Ne finoman célozgass, mondd meg feketén-fehéren hogy nem fogsz egy 2 hónapos gyereket az ő kedvéért ide-oda cibálni és ennyi.
2015. okt. 12. 17:13
 15/19 anonim ***** válasza:
38%

szerintem anyosal babázni egy rémálom lesz

de kivánom a legjobbakat

2015. okt. 12. 20:17
 16/19 anonim ***** válasza:

Azt kell tenned, ami neked és a babának a legjobb, leginkább megnyugtató, és legkevésbé megterhelő.

Szóval maradni.

2015. okt. 12. 20:35
 17/19 anonim ***** válasza:

Többen is leírták, 11 és 13-as is nagyon jókat ír.

A papírok miatt eleve necces(tudom, mert én is külföldön szültem). Az nem úgy van ám, hogy fogod az újszülöttet és papírok nélkül hurcolászod ide-oda, eltűnsz a védőnő szeme elől, stb. Nyugodtan hivatkozz erre.

Másik dolog, nem anyunak meg Marika néninek szülsz, hanem magadnak és a férjednek. Mondd, hogy a férjed már alig várja a babát, szóba se mernéd hozni, hogy majd 2 hónaposan láthatja újra a gyerekét, aki így addig kb nem is fogja ismerni.

Harmadik dolog, picinek nyugi kell és állandóság az első hetekben, nem az, hogy két másik gyerek hordja haza a bacikat az oviból/suliból. Esetleg érvelj azzal, hogy említetted a terhesgondozáson, hogy mennél haza a kicsivel és a fentiek miatt kategorikusan nem javasolta az orvos. Én értem, hogy anyukád nagyon várja az unokát, de ne a pici és a férjed kárára akarjon unokázni.

Esetleg utazzon ő látogatóba.

2015. okt. 13. 11:18
 18/19 garethbale11 válasza:
Mondd el neki ezt, amit itt leírtál. Kivébe azt, hogy az anyósoddal jobban megértitek egymást, mint anyukáddal...:)
2015. okt. 13. 13:10
 19/19 anonim ***** válasza:
Igen, en is azt gondolom, mint az elottem szolok, esetleg meg hozzatennek egy friss tapasztalatot: 2 honapos a babám, en is kulfoldon szultem es egyáltalán n problema, ( legalábbis szamomra) h tok egyedul vagyunk, mi hármasban. N mondom, h konnyu, (parom dolgozik,eszik,alszik,dolgozik) de szerintem sokkal jobb igy, mint ha itt lennenek korottem a mamak-papak. Elso gyermek, s mint olyan, szinte az osszes ismerosom sipakolt, h jajj, ki fog nekem segíteni, jajj, majd n tudom, mit kell csinalni. Csak felidegesitettek igazabol, de ez mas tema. A lenyeg, h a csalad az anya, apa, gyerekek. Ha csak te vagy ott vele, csak ra kell figyelned. Nem is kell elgondolkodnod sem olyan tanacsokon, amit n kersz, senki n okoskodik bele abba, ami szted helyes, hallod a saját megerzeseid, kepes vagy nyugodtan kitapasztalni a babád úgy, h mire vendegeket fogadtok, legyen az akarki, teljesen magabiztosan kezelj mindent. Hozzank is jottek-jonnek latogatni, es elkerülhetetlen, h megosszak a gondolatailat, h ok h csinalnak, miert igy, kinel valt be es miert. Ilyenkor szépen megkoszonom es ignoralom. Kisfiam gyarapszik, ertelmesedik, boldog baba. :) itt alszik tatott szájjal a kezemben :D. Kellemes babazast es remélem, mindent meg tudsz beszélni anyukaddal!
2015. nov. 20. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!