Kolleganőm 17-éves lány gyermeke féltékeny az anyukájára. Az anyuka nem beszélhet senkivel, nem adhat senkinek semmit. A lány egyedüli gyermek. Mi lehet a megoldás?
Gondolom te is 17 vagy, utolsó. Hidd el, az még t*knyos, összes 17 éves felnőttnek képzeli magát, pedig el vannak tartva, iskoláztatják és erre így viselkedik. A gyerek is hibás, ha így beszélne velem, agyonvertem volna.
Mifelénk is vannak ilyen embereknek szüleik.
Akik kiabálnak a gyerekkel meg ütik ha nem tetszik valami. Egy kis agressziókezelés nem ártana. :DD Ha én is odavertem volna annak aki úgy viselkedik aki nem tetszik nekem nem nagyon élne erre már senki se. :))
Végezetül ha a gyerek jól van nevelve, akkor nem viselkedik így. Anyám se viselkedett sose így az ő anyjával.
Ne gondolj semmit, 27 vagyok.
És nem hiszem, hogy minden 17 éves egyforma.
A régi időkben és korokban nem képzelték 17 évesen felnőttnek magukat a gyerekek? Akkor tudtak viselkedni? Érdekes módon a régi időkben nem az volt, hogy szülök 2 gyereket nem tetszik valami és elválok. Meg félremegyek mert olyan kedvem van. A szülőkkel van a gond. Nem foglalkozik senki se a gyerekével. meg van ez a divatszülés is. Hogy Julink már 17 évesen gyereke van, akkor nekem is lesz.
"nem foglalkozik senki a gyerekével" Na ez azért nagyon erős volt.
Azért nem mindegy hogy valaki azért nincs a gyerek mellett mert lesz*rja, vagy azért meg megszakad a melóban hogy mindene meglegyen a gyereknek. Hozzátenném, mindene alatt azokat értem amit a gyerekek nagyobb része alapból elvár (mobil, számítógép, internet márkás cuccok), miközben hülyének nézik a szülőket.
A "régi időkben" ha egy tizenhét éves nem tanult, akkor dolgozott. És ehhez nem is kell olyan messzire menni. a mai ötvenes korosztályról beszélek. Vagyis nem képzelte felnőttnek magát - nem egytől hallottam hogy hazaadta a keresetét - inkább úgy mondanám, felnőttként viselkedett. Nem a szüleitől várta a csodát. Nekik is voltak hülyeségeik, ők is buliztak, jó cuccokat akartak - mint minden fiatal - de tettek is érte hogy meglegyen.
Hogy a kérdéshez is hozzászóljak: Látatlanban úgysem lehet semmi okosat mondani. Nem tudhatjuk hogy neveletlen-e a gyerek, vagy simán elkényeztetett mert mindent meg akartak adni neki, és ő volt a kis hercegnő a családban, de valami nagyon durván nincs rendben vele. Egy gyerek ne utasítgassa azt aki eltartja őt. Sajnos tizenhét éves "gyereknél" már nem igazán lehet helyretenni a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!