Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kolleganőm 17-éves lány...

Kolleganőm 17-éves lány gyermeke féltékeny az anyukájára. Az anyuka nem beszélhet senkivel, nem adhat senkinek semmit. A lány egyedüli gyermek. Mi lehet a megoldás?

Figyelt kérdés
2015. okt. 10. 11:11
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
36%
Először is szerintem rá kellene jönni, hogy a lány miért érez így mert szerintem ez nem normális. Nyilán maga a helyzet sem normális, ha egy felnőtt nőt a saját lánya korlátoz viszont szerintem ennek nem feltétlenül az lehet az oka, hogy a lány elkényeztetett vagy hisztis vagy neveletlen. Le kell vele ülni és nem támadóan, hanem érdeklődően kell hozzá fordulni és őszintén, segítő szándékkal beszélgetni vele. Lehet, hogy nincsen megfelelő önbizalma, előfordulhat, hogy mások folyton kritizálják vagy hasonlítgatják őt akár az anyjához és ezért nem érzi magát elég értékesnek. Előfordulhat, hogy csak szimplán hisztis, ezt sem lehet kizárni, de szerintem nem normális, ha valaki féltékeny a saját anyjára. Én világ életemben a testvéremre voltam féltékeny mert mindig, mindenhol ő volt a kedvenc, mindenki őt dicsérgette, folyton hozzá hasonlítottak és valóban a legtöbb dologban jobb nálam és ezt elfogadtam, viszont ettől függetlenül nagyon rosszul esett a többiek viselkedése. Most is féltékeny vagyok valamilyen szinten mert még mindig ez a felállás, de már tudom kezelni, viszont kisebb koromban csak annyit tudtam tenni, hogy irigy és féltékeny voltam és próbáltam őt "bántani", úgymond "lejjebb húzni" őt mert nem tudtam mást csinálni. Mondjuk nem 17 éves voltam... Természetesen ez sem használt és ez nem megoldás, nem is szabadna így viselkedni, de gyerekként nem így tűnt.
2015. okt. 10. 14:28
 12/14 anonim ***** válasza:
6%

Gondolom te is 17 vagy, utolsó. Hidd el, az még t*knyos, összes 17 éves felnőttnek képzeli magát, pedig el vannak tartva, iskoláztatják és erre így viselkedik. A gyerek is hibás, ha így beszélne velem, agyonvertem volna.

Mifelénk is vannak ilyen embereknek szüleik.

Akik kiabálnak a gyerekkel meg ütik ha nem tetszik valami. Egy kis agressziókezelés nem ártana. :DD Ha én is odavertem volna annak aki úgy viselkedik aki nem tetszik nekem nem nagyon élne erre már senki se. :))

Végezetül ha a gyerek jól van nevelve, akkor nem viselkedik így. Anyám se viselkedett sose így az ő anyjával.

Ne gondolj semmit, 27 vagyok.

És nem hiszem, hogy minden 17 éves egyforma.

A régi időkben és korokban nem képzelték 17 évesen felnőttnek magukat a gyerekek? Akkor tudtak viselkedni? Érdekes módon a régi időkben nem az volt, hogy szülök 2 gyereket nem tetszik valami és elválok. Meg félremegyek mert olyan kedvem van. A szülőkkel van a gond. Nem foglalkozik senki se a gyerekével. meg van ez a divatszülés is. Hogy Julink már 17 évesen gyereke van, akkor nekem is lesz.

2015. okt. 10. 15:55
 13/14 anonim ***** válasza:

"nem foglalkozik senki a gyerekével" Na ez azért nagyon erős volt.

Azért nem mindegy hogy valaki azért nincs a gyerek mellett mert lesz*rja, vagy azért meg megszakad a melóban hogy mindene meglegyen a gyereknek. Hozzátenném, mindene alatt azokat értem amit a gyerekek nagyobb része alapból elvár (mobil, számítógép, internet márkás cuccok), miközben hülyének nézik a szülőket.

A "régi időkben" ha egy tizenhét éves nem tanult, akkor dolgozott. És ehhez nem is kell olyan messzire menni. a mai ötvenes korosztályról beszélek. Vagyis nem képzelte felnőttnek magát - nem egytől hallottam hogy hazaadta a keresetét - inkább úgy mondanám, felnőttként viselkedett. Nem a szüleitől várta a csodát. Nekik is voltak hülyeségeik, ők is buliztak, jó cuccokat akartak - mint minden fiatal - de tettek is érte hogy meglegyen.

Hogy a kérdéshez is hozzászóljak: Látatlanban úgysem lehet semmi okosat mondani. Nem tudhatjuk hogy neveletlen-e a gyerek, vagy simán elkényeztetett mert mindent meg akartak adni neki, és ő volt a kis hercegnő a családban, de valami nagyon durván nincs rendben vele. Egy gyerek ne utasítgassa azt aki eltartja őt. Sajnos tizenhét éves "gyereknél" már nem igazán lehet helyretenni a dolgokat.

2015. okt. 10. 16:36
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
9-es, remélem nem baj, hogy én is lepontoztam a te válaszodat. Messze vagyok a szülőtől, 22 vagyok,és még nem ma lesz gyerekem. Ettől függetlenül tartom, hogy a kis taknyos csak ne osztogasson lapokat senkinek sem. Viszont abban igazad van, hogy a szülő b*szta el a dolgokat, annak ellenére, hogy ez még nem jogosítja fel a kiscsajt, hogy így viselkedjen.
2015. okt. 10. 16:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!