Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » "Én nem kértem, hogy vegyél....

"Én nem kértem, hogy vegyél. Mégis megeszed! " Szöveggel mit lehet kezdeni?

Figyelt kérdés

Adott egy apa és fia, én vagyok a fiú, 23 éves. Van két lakásunk, én az egyikben lakom, fizetem a rezsi egy részét, a kajámat, stb. nem kérek pénzt, ha felajánlják sem fogadom el.

Szülők elváltak, apám nevelt fel. Apám azt mondja nem lakik itt, hanem a másik lakásban, de minden nap itt van, 60 %-ban itt alszik, de a másik lakásban is sokat van. Én most végeztem a sulival, melót keresek, de már 5 éve dolgozom rendszeresen suli mellett.

Sokat vitázunk és ilyenkor vagdalkozik mindenfélével. Az egyik nap is mondta, hogy ő nem itt lakik, stb. és, hogy csak azért hoz kaját, hogy én egyek, mert különben csak túrót meg csirkét ennék szerinte. (kondizom) És azzal, hogy ő hoz kaját, mást is így nem csak túrót meg csirkét eszem. Én ilyenkor megmondom neki, hogy én nem kérem, hogy hozzon, sose kérem, h vegyen bármit is, de erre mindig megkapom, hogy "MÉGIS MEGESZEM!"

Tehát pl.: Most hozott 1 liter kólát, nem vagyok nagy kólás, de ittam 1 poharral és jött vele, hogy ha nem kérem, h hozzon kajat, minek eszem, iszom belőle? (Am ő is eszik itt, szval ez hulyeség, h csak nekem hozza).

Én azt gondolom, ha az ember elé tesznek valamit, hiába kéri, hiába nem, ott van, persze, hogy jól esik megenni, nem kell neki elmenni a boltba megvenni, főzni stb. De én ezt sosem kértem tőle, mert van pénzem, főzök magamra stb. De ha hoz, nyilvan eszem belőle, szerintem ez normális dolog. De ilyenkor meg ha összeveszunk jon azzal, hogy Akkor minek eszem belőle, ha én nem kértem, hogy hozzon?

Most komolyan ilyen alapon, hogy én nem kérem, azt is jelenti, hogy ne egyek belőle? Ha nem hoz, szót se szólok, felnőtt ember vagyok, de ha hoz, nyilvan én is iszom abból a kakóból mert tudom, hogy nekem hozza, hiába én nem kérem, mert persze jól esik. de magamtól nem vennék, mert am. feleslegesnek tartom, de ha ott van jól esik. Igen ez kényelem és élvezeti téma, de szerintem nicns ezzel baj. MOst velem van a baj?

Köszi

2015. okt. 6. 18:30
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Na, erről eszembe jutott egy esetünk.

Anyukám tipikusan agyonkínál, ajándékoz kajával, de rossz pillanataiban ő is mondta már, hogy "De azért megettétek, nem?"

Ennek az lett a következménye, hogy egyszer, amikor kértük, hogy ne küldjön kaját, apukám idejött valamit segíteni, és mondta, hogy anyu megint csomagolt ebédet. Én meg mondtam, hogy ki se vegye az autóból, hanem vigye vissza. Ez hatott, anyu utána visszafogta magát.

Szóval egyszer azt kéne mondanod apádnak, hogy elő se vegye a kaját, mert neked nem kell. Esetleg hozzáteszed, hogy ne hozzon csak azért, hogy utólag felhánytorgassa. Valószínű fönn fog akadni rajta, de talán leesik nála a tantusz.

2015. okt. 11. 00:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!