Miért jönnek folyton ugyanazzal a sablon-szöveggel, és nem értik, amit szeretnénk?
Nem szeretném ecsetelni, mi okból, mert nagyon csúnya dolgok mentek a múltban, míg oda jutott a helyzet, ahová jutott, de a lényeg, hogy nem tartom a kapcsolatom a családommal. Anyámat sem láttam pár pár éve. Most babát várunk, és mindenkinek az első kérdések között van, hogy - a leendő nagyi mit szól? örült a család? stb... Mi pedig mondjuk, hogy nincs velük kapcsolat.
Utána rögtön azzal jön mindenki, hogy -nem baj, majd a baba ezen változtat...
Ilyenkor megy fel bennem a pumpa, mert egy nagy fittyfenét akarjuk, hogy változzon! Eddig sem volt utánunk érdeklődés, mi tepertünk egy ideig a szeretetért, rokoni összetartásért, de semmi válasz... Azóta évek teltek el, és majd pont most, varázsütésre leszünk megint jóban? A párommal megbeszéltük, hogy ha most hirtelen jönnének, tuti nem lenne véletlen, és azt nem akarjuk, hogy a baba legyen az "ok" a nagy puszi-pajtáskodásra. Nem akarunk semmit továbbra sem, de ezt a környezet mintha meg sem hallaná. Ahányszor csak előkerül ez a téma, mindig azzal jönnek, hogy majd a gyerek csodát tesz, stb... és meg sem hallják, hogy mi pont ezt akarjuk elkerülni. Megrökönyödnek azon, amit szeretnénk.
Hogy értessük meg, hogy tényleg nem akarunk érdek-kapcsolatot olyanokkal, akik magasról tojnak ránk, és talán a gyerek miatt felvennék a mű-mosolyt, amire semmi szükségünk???
Köszönöm mindenkinek.
Megjegyzem, hogy a gyereknek lesznek nagyszülei a másik ágról, és egy számunkra kedves család, akinek szinte fogadott gyermekei lettünk, most épp úgy unokaként várja a kicsit. Az igazi nagyszülőkhöz nem szívesen engednénk, már csak a nevelési módszereik miatt sem :S
A válaszolók közül nagyon meghatott a három szavas válasz, nem vagyok kőből én sem, de túl sok rossz dolog történt, nálunk nem lesz ilyen.
Kár volt magyarázkodni. Ha gyereked lesz/van, majd meglátod, az emberek szeretnek MINDENBEN okosabbak lenni. Extrém eset, de volt rá példa, hogy bácsika rákérdezett, szoptatom-e a babát, és mondtam, már nem, tájékoztatót tartott az anyatej előnyéről. Ő már csak tudja, gondolom rengeteg babát szoptatott...
Szóval ha ilyesmit kérdeznek, örül a nagyi az unokának? IGEN! alszik éjjel? PERSZE! szopik még? NANÁ! jó gyerek? MI AZ HOGY!
A magad megnyugtatása végett teljesen felesleges belemenned a magyarázkodásra. Nem akarjátok tartani a kapcsolatot? akkor nem fogjátok és pont, nem kell erről mindenkinek tudnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!