Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van köze a szülőnek ahhoz,...

Van köze a szülőnek ahhoz, hogy mennyit keres a gyereke, abban az esetben, ha a gyerek még a szüleivel lakik?

Figyelt kérdés
Abban az esetben, ha az otthon élő gyerek minden hónapban hazaad a fizetéséből, és ezen felül vásárol is otthonra. Nyilván a saját kiadásait maga fedezi (ruha, pipere, buli, telefon, kaja), és mióta dolgozik, soha nem kért pénz a szül(k)től?
2015. okt. 6. 17:32
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Az ilyen "szülők" még kerülhetnek olyan helyzetbe az életben, hogy visszasírják a mérhetetlen mohóságukat, de sebaj, így legalább majd könnyebb lelkiismerettel sz@rhatsz rájuk egy hatalamst.:D
2015. okt. 8. 18:47
 12/16 anonim ***** válasza:
anyu tudja mennyit keresek, de rám bízza, hogy mennyit adok haza. én a fizetésem kb 40%-át adom haza, mert sok a rezsi, ez az én döntésem. ezen felül nem szól bele, hogy a maradékkal mit csinálok.
2015. okt. 8. 23:30
 13/16 anonim ***** válasza:

Én kicsivel többet keresek, mint Anya (csak mert 4 műszakos vagyok), de sosem volt vita ilyesmiből. Sosem kérdezte konkrétan mennyit kapok ki nettóba...

Havonta leadom a fizetésem harmadát, amiből sosem volt gond s minden kerek.

Költségek fedezve vannak s még mellette a barátnőm is feljön hozzánk 1-2 napra, én állom azt a kvázi kiadást. (Alap dolog szerintem).

2015. okt. 10. 02:33
 14/16 anonim ***** válasza:
Nyilván ez attól függ, hogy milyen a viszony köztetek. Te ismered a szüleidet, hogy milyenek. Ha úgy érzed, hogy fennál a veszélye, hogy esetleg soknak találják majd a fizudat és amiatt esetleg jobban követelőznek, nyugodtan modhatsz nekik kevesebb összeget is. Mondd azt, hogy minimálbér azt le van tudva.:)
2015. okt. 13. 23:26
 15/16 anonim ***** válasza:

Csak akkor van köze, ha a gyerek nem fizeti ki a rá eső részt, tehát anyagi támogatást vár a szülőtől.

Ha kifizeti a ráeső részt (kaja+rezsi) akkor magánügy, hogy mennyi a fennmaradó összeg és mit csinál vele.

Illetve még azon esetben tartozik rá, ha felnőtt gyereke haza akar költözni, mert máshol nem él meg, és otthon is szoronganának, tehát tényleg csak vészhelyzetben és átmenetileg megoldás az összeköltözés. Akkor ki kell számolni hogy jönnek ki és milyen hamar várható a kiköltözés.

2015. dec. 7. 21:52
 16/16 anonim ***** válasza:
Mondjuk nekem fura ha ilyesmit el kell titkolni. Attol tartasz, hogy a rezsi/kaja radeso resze helyett valami szazalekos sarcot vetnenek rad? Attol hogy tobbet keresel meg nem hasznalsz tobb aramot/vizet, vagy nem eszel tobbet.
2015. dec. 8. 09:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!