Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért feledkeznek meg róla?

Miért feledkeznek meg róla?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Még elöljáróba szeretném leszögezni, hogy nem anyagi haszonra vágyásból írom ki ezt a kérdést. Szüleim évek óta ígérgették, hogy vesznek majd lakást nekem. Ez nyilván nagy kiváltság, elég kevesen engedhetik ezt meg maguknak. Nagyjából két éve dolgozom folyamatosan, kicsit pesti átlag feletti fizetésért. Nem akarom őket zavarba hozni azzal hogy direkt rákérdezek (már annak is örülnék, ha vállalnák a kezességet a hitelfelvételemhez), de szerintetek miért merült feledésbe az ígérgetésük? Köszönöm a válaszokat.
2015. szept. 30. 12:23
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
96%
Gondolom rájöttek hogy nem kis kiadás egy lakás. De akár fel is hozhatod nekik a kérdést, csak ne követelőzően.
2015. szept. 30. 12:29
 2/13 anonim ***** válasza:
97%

Gondolom, nincs rá anyagi fedezet.

Mit jelent, hogy ígérgették? Van rá pénz? Gyűjtöttek rá?

Beszélj velük, hogy szeretnél saját lakást és tudnának-e valamilyen módon támogatni.

2015. szept. 30. 12:31
 3/13 anonim ***** válasza:
97%

Arra nem tudok válaszolni, hogy miért feledkeztek meg róla(lehet, hogy nincs is elfelejtve, csak nem napi téma).

Simán felhoznám egy beszélgetés során, hogy lassan tipliznék saját lakásba, már nézegettem, mik a lehetőségeim, stb.

És lehet, hogy rávágják válaszként, hogy de ők segíteni akarnak anyagilag.

Ki kell ugrasztani a nyulat a bokorból.

Neked is tudni kell, hogy merre mi hány méter, és így ők is tudják, hogy neked mik a terveid.

Ebben sztem semmi extra nincs. Család vagytok, és a kommunikáció egy alap dolog egy normális családban.

2015. szept. 30. 12:32
 4/13 anonim ***** válasza:
85%
Annak idején nekem is megígérték,ha leteszem a jogsit kapok kocsit,nem lett belőle semmi.Tavaly ők kaptak tőlem egyet :)))
2015. szept. 30. 13:08
 5/13 anonim ***** válasza:
97%
Nálunk tesóm kapott én nem. Ez sem jobb érzés, de igyekszem megérteni, hogy erre volt lehetőség. Mást nem tehetek, élem a saját életem, ahogy bírom.
2015. szept. 30. 13:18
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

nálunk is a tesóm kapott,én nem..ez van:D

egyébként mondd nekik,hogy nézegetsz lakásokat és szeretnéd megkérdezni őket,hogyha hitelt veszel fel akkor lennének -e kezesek? ha még mindig szeretnének lakást venni neked,akkor nyilván mondják,hogy de hát ne vegyél fel hitelt majd ők vesznek,vagy kapsz önerőként egy összeget stb.

de tisztázd velük,lehet már azóta máshogy állnak,nem fér bele..jó tudni

2015. szept. 30. 13:25
 7/13 szántóvető ***** válasza:
69%
félnek hogy éhenhalnak nyugdíjas korukra,a hírekben is folyton ezzel ijesztgetnek már évek óta. [link]
2015. szept. 30. 14:05
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Változott azóta az anyagi helyzetük? Nálunk is mindig mondogatták, hogy jaj mennyire várják az esküvőinket, mindent kérhetünk, mindent ők akarnak állni, nővérem esküvőjére másfél milliónál is többet költöttek, plusz a ruha, az enyémbe 5 évvel később egyetlen forintot nem adtak, mert közben apa másik céghez ment kevesebb pénzért, anya lebetegedett és utána már nem folytatta a vállalkozását... van az úgy, hogy nem tudják teljesíteni, amit régebben komolyan mondtak.
2015. szept. 30. 14:13
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk én kaptam, a tesóm nem. Neki is terveznek venni a közeljövőben.

Én két évig laktam ott, mikor eladtam, akkor költözött össze a tesóm a barátjával. Nekem tök természetes volt, hogy a lakásért kapott pénz felét a tesómnak adjam. Tudom, hogy ha ő kap lakást (mert majd biztos fog, vagy egy annak megfelelő összeget) ő is nekem fogja adni a felét vagy az annak megfelelő összeget.

Lehet a szüleidben méág fel sem emrült, hogy már külön költöznél és vágynál lakásra.

2015. szept. 30. 14:41
 10/13 Kései Sirató ***** válasza:
A kommunikáció nagyon fontos. Merj kérdezni, tisztelettudóan és nem tapintatlanul, többet meg fogsz tudni, mint itt tőlünk!
2015. szept. 30. 16:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!