Konkrétan mi a baj azzal, ha a gyerek egyedül ücsörög bent a szabadidejében?
Tizen-huszonéves gyerekre gondolok.
Annyiszor látom itt az oldalon, hogy ha valaki számítógépezni vagy olvasni szeret, akkor az mekkora fertő, nem odakint van, elpazarolja a fiatalságát, stb.
De pontosan miért baj, hogy ezeket szereti csinálni?
Velem is morog anya, amiért az előbb említett két dolgot szeretem csinálni, és "folyton a szobámban gubbasztok". De ha egyszer ezt szeretem, ebben mi a rossz szerintetek?
Úgy látszik neked nem esett le én miért írom ezeket.
A középiskolában nekem 1 óra volt eljutni az iskoláig. Édesapám mondta, hogy ez a séta nem igazán elég, ez nem mozgás. Mindig kimagyaráztam magam...aztán igaza lett. 22 éves koromig teljesen egészséges voltam és teljesen jó alakom volt. Aztán a mozgáshiány megbosszulta önmagát. Miután "kifejlődtem", a súlyom 15 kilóval több lett hirtelen, a csontjaim és ízületeim pedig nem bírták, mert anno nem kaptak megfelelő edzést. (ezt orvos mondta)
Amúgy nem kávézom, nem cigizem, nem iszom. Az egészséges táplálkozás és (most már) mozgás mellett is az ízületeim rottyon vannak...sok más probléma mellett.
26 évesen túl vagyok több törésen, izomszakadáson, lumbágón. A jobb vállam mozgása teljesen beszűkült és hajlékony se vagyok. Úgy érzem magam néha, mint egy 50 éves, pedig azóta sok sportot kipróbáltam. Nyáron pl. futni kezdtem. Pár hétig bírtam, azóta is fájnak a csontjaim.
Persze a szülők nem mozognak, de ők mozogtak gyerekkorukban. Az alapozás sokat számít. Nálam ez nem volt meg.
Magyarország előkelő helyet foglal el keringési zavarokban, betegségekben. Igen, ez betudható annak is, hogy a szülők sem mozognak eleget, sőt.
Orbánnak is a népsportot kéne nyomnia, uszodák, sportpályák, b*zi mutyistadionok helyett, na mindegy ez már csak egy kis politika.
16-os, menyi idős vagy? (újra)
Csak azért kérdezem, mert huszonévesen én is baromi egészségesnek számítottam, pedig nem éltem túl egészséges életet csak a szervezetem még bírta szusszal.
Azért mondom, 25 évesen nekem sem volt kutya bajom sem.
Én egy szóval nem mondtam, hogy súlyos gondjaim lennének, én azt írtam, hogy olyan dolgok bosszulják meg magukat 35 felett, amikre az ember huszonévesen nem is gondol, hogy később problémát okozhatnak.
Nem tudom, szerintem te kezded keverni a dolgokat de nagyon. Itt nem sportol van szó, hanem arról, a szervezet minél idősebb annál kevesebbet bír és a mozgás hasznos, sőt szükséges.
Gratulálok a nővérednek, de vannak olyan bajok amik jó ideig fel sem tűnnek pl. magas vérnyomás.
Nem tudom, érthető voltam?
25-ös, rendben, te egészséges mandró vagy. Örülök neki. Nem a sportról van szó.
De mindegy, majd idővel rá fogsz jönni a dolgokra, aztán majd akkor vakarod a fejedet.
Magyarország lakossága nem a prevenció hitvallásáról híres, de legyen neked. Te még megelőzési jelleggel is részt veszel rendszeresen, szűréseken.
Én? Beleszólni? Pfff, ember, felőlem hasba is szúrhatja magát a kérdező vagy akár te, magasról tojok rá :-)
Csak leírtam, hogy baromság az, hogy a mozgásra nincs szüksége a szervezetnek, és hogy ne gondold azt, csak mert huszonévesen makk egészséges vagy, ez mindig így is marad.
mikor éled az életed? mikor tanulod meg élni az életed?
pont így termelödnek a munkaképtelen funkcionális analfa béták
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!