Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megosztod szüleiddel, hogy...

Megosztod szüleiddel, hogy mennyi fizetést kapsz? Tudják mire költöd?

Figyelt kérdés
Jártasak a családod költségvetéseibe?
2015. szept. 22. 10:29
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez abszolút családfüggő. Én ugyan még nem dolgozom, hanem tanulok (és lehet nem is a kérdésedre fogok válaszolni, bocsi), szóval nincs bankkártyám sem, mert minek, de van gyűjtött pénzem, és pl. ha kapok valahonnan egy kis pénzt (apumtól plusz zsebpénz mert elváltak, vagy nyári gyakorlat miatt, vagy eladok egy ruhát, akármi) akkor azt anyum bankkártyájára utaltatom, és ha valakinek valamiért pénzt utalok, szintén az övén keresztül megy, így látja a pénzmozgásom, mi anyagiakban teljesen megbízunk egymásban itthon. Mindenki tudja kinek hol a kevéske "dugipénze" is, de sosem nyúlnánk hozzá:)
2015. szept. 22. 10:32
 2/10 A kérdező kommentje:
Igen, családfüggő. Pontosan ezért kérdeztem. :)köszi.
2015. szept. 22. 10:37
 3/10 anonim ***** válasza:
84%
Nem tudjak pontosan, csak nagysagrendileg, es csak a nagyobb dolgokrol tudnak (mondjuk hogy vettunk egy autot, ilyesmi).
2015. szept. 22. 10:48
 4/10 anonim ***** válasza:
94%
A rokonsag pedig meg csak nagysagrendileg sem tudja, mennyi a jovedelmunk. Jobb a bekesseg.
2015. szept. 22. 10:48
 5/10 anonim ***** válasza:

Nagyságrendileg tudják. Csak a nagyobb dolgokról számolok be (pl. mikor konyhabútort csináltattunk vagy kocsit vettünk), illetve annyit tudnak, hogy minden hónapban teszünk félre, ezért van megtakarításunk.

A párom szüleinek mindenről tudni "kell", sose kérdeztem rá, hogy fillérre pontosan tudják-e a bevételünket, de gyanítom igen. És innentől kezdve az egész rokonság is :) Viszont a kiadásoknál itt is csak a nagyobb dolgokról tudnak.

2015. szept. 22. 11:11
 6/10 anonim ***** válasza:

pontosan tudták akkor is, hogy mennyit keresek amikor minimálbér + prémiumot kerestem (a prémiumos papírt megmutattam, hogy tudják mekkora összeget kaptam), most, hogy sokkal jobban keresek szintén tudják...

anyám és apám külön él, szóval külön keresnek, külön háztartást tartanak fent...

mind2-en tudják, hogy mennyit keresek és nagyjából mennyi spórolt pénzem van...

anyámnak tudok utalni havonta amit ő odaad KP-ban, így neki nem kell bemenni a bankba betenni, nekem meg bemenni felvenni...

apámnak meg a váratlan kiadásokban tudok segíteni...

22F

2015. szept. 22. 11:44
 7/10 anonim ***** válasza:
55%

Annak idején, mikor elkezdtem dolgozni, az első fizum után leültetett anyukám és választás elé állított. Kiszámol egy rezsi részt nekem és a többit magamra költhetem, de ha elverem egy hét alatt, nem fog adni, vagy odaadom a fizetésem és ha kell valamire, szólok és ő ad. Az utóbbit választottam. Jól jártam, mer tudtam, hogy a kezem közül kifolyik a pénz, így anyu beosztóbb volt és sokszor még így is többet költöttem magamra, mint amennyi járt volna. Ilyenek ezek az anyukák.:-)

A mai napig lerakom az asztalra a fizetésem a feleségemmel együtt és azt osztjuk be.

2015. szept. 22. 11:48
 8/10 anonim ***** válasza:

ja azt elfelejtettem mondani, hogy még apámnál lakom és adok neki is haza havi X összeget amit előre egyeztettünk...

egy részét tudják, hogy mire megy el, de havi 20-30 megy el random vásárlásokra, pl múltkor vettem párnát, billentyűzetet, most apámnak 11-ért whiskey-t (szülinap), tehát van egy összeg amit kiadok, de nem számolok be róla, de ha kérdeznék elmondanám, de nem vagyok ennyire mániákus, hogy minden ilyet megosszak...

2015. szept. 22. 11:48
 9/10 anonim ***** válasza:
Az összeget tudják, de hogy mire megy el,annak csaka bevásárlás, lakás részét. Nálunk az a szokás, hogy a prioritások után arra megy a pénz amire azt a gazdája szeretné.
2015. szept. 22. 12:56
 10/10 anonim ***** válasza:

Tudjak, nem centre pontosan de nagyjabol. Nem mondom el nekik mire koltom mert en sokkal tobbet kapok, mint ok valaha is es nem lenne fair ha az orruk ala dorgolnem, hogy en eppen uj laptopot vettem, stb. Persze, nem hulyesegekre koltok, azt megtanultam, mindigis szegenyek voltunk! Segitem oket is persze.

De errol sosem beszelunk, igaszsag szerint.

2015. szept. 22. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!