Elengednétek a 20 éves lányotokat külföldre a külföldi fiújához?
A fiú brazil, és úgy ismerkedtek meg, hogy ő itt tanult Magyarországon valamilyen ösztöndíjjal fél évig. Körülbelül 5 hónapig voltak együtt, aztán nyár közepén a fiú hazautazott, azóta interneten tartják a kapcsolatot.
Most meg a lányom előállt azzal, hogy ennek az egyetemi szemeszternek a végén, vagyis februárban elutazna Brazíliába, és ott töltene fél évet.
Ti elengednétek? Én leginkább amiatt aggódok, hogy emiatt fél évet halasztani fog az egyetemen. Szerintem jobb lenne, ha először inkább a tanulmányaival foglalkozna, és csak utána ilyenekkel.
#9 "csak te tudod, mit érzel. én nem engedném, ha az én lányom lenne. később, ha ő is anya lesz, meg fogja érteni. 20 évesen meg duzzoghat, nem árt meg neki." - és miért kellene "duzzognia" amikor szerencsére nem szorul rá senkinek az engedélyére se... fogja magát, és kimegy, a "csak a legjobbat akaró" anyucika meg tényleg duzzoghat kedvére... sőt toporzékolhat is...
Kérdező, a 20 éves lányom nem szorulna az engedélyemre, max - ha megkérne - utána néznék a helyzetnek és a lehetőségeknek, és TANÁCSOKAT adnék...
#10: " Èn nem engednèm, de ô dönt..."
Nem egészen, mert mint írta a kérdező, részben neki is be kell szállnia anyagilag.
bocs, de szerintem nem kell anyuci engedélye 20 évesen.
amúgy a félév halasztás valószínűleg év halasztàst is jelent majd. mármint egy évet fog csúszni. hogy ezt megeri - e, egy alig ismert pasiert, azt o tudja... en vegig vinnem a félevet és a vizsgaidoszak elején letudnek mindent.. és akkor mennék ki szeptemberig
amúgy az önkénteskedes szép dolog, de nem lakik jól vele
tegnap 18:54
A mi sulinkból is lehet menni erasmussal bárhova, de hajadra kenheted, mert csúszol miatta, mert az itteni tárgyakat ugyanúgy el lehet végezni :D
A kérdésre válaszolva: nem fizetném, de engedném ha lenne pénze. Felnőtt ember, oda megy ahova akar, persze ha tudja finanszírozni. De azzal ne "álljon elő" hogy perkáljak százezreket az utazgatására.
Nagykorú, az engedélyed nem kell. Az pedig a te döntésed, hogy pénzügyileg támogatod vagy sem.
Amúgy Dél-Amerika nem olyan borzalmas mint ahogy itt páran lefestik, huszonévesen egyedül lányként én is voltam kint meg más barátnőm is. Ő is egyedül utazott ki. Nem rosszabb vagy veszélyesebb mint Európában egyes nagyvárosok külső kerületei.
Amikor annak idején kit voltam, láttam ahogy a lányok vigyáznak az italukra, nehogy valaki belekeverjen kábítószert. Na ez ma már Magyarországon is pont ugyanolyan veszély.
Így szerintem oké, hogy a srácot személyesen ismeritek és a halasztás sem akkora tragédia.
9: "ja, és csak most jut eszembe, dél-amerikában nem ritka, hogy a gyanútlan áldozatokat szédítik, és végül kokain-csempészt csinálnak belőle. tényleg lehet, hogy én látok rémeket. nemrég láttam a bridget jones-filmet is, ahol ez történt. "
:-DDDD Én valamelyik nap olyan filmet láttam, ahol a csinos pizzafutár a lenge öltözetű hölgyet a konyhapulton tette magáévá, úgyhogy vigyázz ha legközelebb pizzát rendelsz, nehogy elkapjanak! :-D
Persze, hogy létezik, na de azért elég butának vagy kétségbeesett kiszolgáltatottnak kell lenni ahhoz, hogy valaki ebbe belemenjen. Nekem annyit mondtak, hogy senkinek nem kell szívességet tenni, akkor sem ha azt kéri, hogy vigyél el a szomszéd utcába a beteg nagymamájának egy kis csomagot. Fél év alatt senki se kért meg, és be se hálóztak. Dél Amerika meg nem egy lepusztult putritelep, persze vannak rossz részei, de oda nem kell menni (mondjuk pár helyen én voltam, de még akkor se történt semmi). Rengeteg város van, vagy környék ahol kifejezetten jó élni és a közbiztonság is európai színvonalú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!