Miért nem tudja apukám elfogadni hogy nem akarok tovább tanulni a gimi után?
Sziasztok! Idén èrettsègizem,rengeteget gondolkoztam már,hogy hova menjek tovább,de sajnos semmi nem vonz és rá kellett arra is èbrednem,hogy az egész egyetem témát "muszáj"-kènt fogom fel. Nem is akarok tovább tanulni egyáltalán. Az átlagom egyèbként 4.50 körül mozog,nem vagyok hülye,egyszerűen csak nem èrdekel semmi. Ha a jövőmre gondolok sokkal boldogabb lennèk úgy ahogy most èn szeretném: az èrettségi után nagyon szívesen dolgoznék a helyi boltban vagy akár egy ruhásüzletben. (Ami èrdekel engem esetleg az ez,a divat). Van párom már 2 ève,ő 22 èves,komoly fiú,neki is van jól kereső,állandó munkahelye. Kèsőbb szeretnènk összeköltözni,aztán pedig jön ami jön. Egyèbkènt földművelèssel foglalkozik a családom,így mindenki nagyon jól tudja a családomban,hogy èn ès a tesóim visszük majd tovább a gazdaságot,így ebből fogunk èlni. Esetleg gondolkoztam azon hogy elmegyek egy okj-s tanfolyamra,kisgyermekgondozónak,hátha egy bölcsiben dolgozhatnèk.
Annyira boldog lennèk így,de apám egyszerűen nem tudja megèrteni,hogy nem akarok tovább tanulni,mióta gimibe járok azóta is 0-24h-ben csak stesszelek miatta. Ő mindig is úgy kèpzelt engem el,hogy ügyvèd leszek vagy valami,de engem ez a karrier dolog egyszerüen nem vonz. Meg hát lehet a baráti társaságának,ahol mindenki gyereke egyetemre jár,gáz lenne megmondani,hogy az ő lánykàja nem akar tovább tanulni. Szerintetek tènyleg hülyesèget csinálok vagy valamennyire meglehet èrteni hogy engem egyszerüen nem èrdekel az egyetem??
Előző, most miért kell egy ilyen sötét képet vizionálni? Egyáltalán nem így van, az előz a saját nyomorát vetítette rád.. Vannak ilyen szerencsétlen esetek, de nem törvényszerű az a sötét jövő amit az előző leír.
Vannak boldog családok is, és CSAK rajtatok fog ez múlni.
Olyat válassz, amit szeretnél csinálni! Ez a boldogulás titka. Óvodapedagógus legyél - a fentiekből ez tűnik ki -akkor bölcsődében is óvodában is dolgozhatsz.
HA olyat választasz, ami nem érdekel, hiába keresel sok pénzt BOLDOGTALAN leszel.
"Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri is, de a lelkében kárt vall?"
#11 Persze, hogy vannak boldog családok és csaj rajtuk múlik.. Aztán a kérdező majd foggal körömmel küzd, a párja meg már tojik rá. Amíg valami nem csak a kérdezőn múlik, addig sokkal bizonytalanabb minden.
Egyébként természetesen senki nem úgy indul neki egy kapcsolatnak, házasságnak, gyerekvállalásnak, hogy aztán 5 év múlva úgyis elválnak. Ettől függetlenül nem árt ha az ember két lábbal áll a földön és nem ringatja magát abban az álomvilágban, hogy mindig minden tökéletes. Soha nem lehet tudni mit hoz a jövő. Nem árt ha az ember felkészül olyan esetekre, amiben a párja nincs mellette (és nem csak a szakítás az egyetlen sötét opció sajnos..).
Mi megtehetnénk, hogy most gyereket vállaljunk, de még nem akarunk, mert még nincs meg az MSc diplomám ésnincsen hivatalosan 1 éves munkaviszonyom a GYEDhez. Tapasztalatom szerencsére van, mert 2 éve dolgozok egyetem mellett, de nem számítok biztosítottnak. És most tekintsünk el a diplomás GYEDtől, mert nem arra pályázok.
Tehát csak akkor vállalnék gyereket, ha minden feltétel adott ahhoz, hogy ha úgy adódik, akkor akár egyedül is tudjak gondoskodni róla(róluk).
Mint írtam korábban..nem a jelen a fontos. Most még nem érzi meg a diploma, szakma hiányát. Majd x év múlva..
Egyértelműen mezőgazdasági szakot javaslok, és levelezőn. Járj utána hogy milyen sűrűn kell menni stb.. én Pécsen csináltam egy más szakot levelezőn de volt aki Pestről, Szombathelyről Kecskemétről jött. Elköltözni ez miatt nem kell.( 2 éjszakát aludtak időnként Pécsen)
Megértem ha most nincs kedved tanulni, de ne mondj rögtön feketét vagy fehéret. Hagyj magadnak egy kis időt. Azt a levelező szakot el lehet kezdeni jövőre is, addig dolgozhatnál 1 évet, addig meg látod a munkahely is milyen, lesz e időd tanulni. Vagy a beleásni magadat a munkába az otthoni gazdaságban. Szerintem teljesen felesleges kisgyermek gondozónak tanulni ha úgy is gazdálkodni fogsz. Nem lenne hülyeség pl növényvédő szakmérnöknek tanulni. Közben a családi gazdálkodásban folyamatosan megtanulni a földalapú igénylést, gazdálkodási napló vezetését, gázolaj támogatást. Sokan ezek megcsináltatásáért egy rakás pénzt fizetnek. Ezeket csinálhatnád te. Vagy esetleg a család hasznára lenne egy pályázatíró tanfolyam. Ha már egy gazdaságot örökölsz majd, akkor annak megfelelően kell tanulni, hogy hasznosítani tudd majd. Nem lenne jó ha egyszer csak megöröklöd a dolgokat te meg azt sem tudod mit jelent, hogy aranykorona. A környezetemben van 1-2 példa hogy hasonló dolgot örökölt a gyermek és míg éltek a szülők szart mindenre, most meg nem tudja mikor kell repcét vetni.
Azért nem képes elfogadni mert látja a szomorú jövődet és azt, hogy most teszed tönkre az életed. Ne vegyél te semmit olyan biztosra, lehet, hogy most melletted van a kisbarátod, meg ott a gazdaság, de semmi sem állandó, mi lesz ha fordul a kocka és ezek nem lesznek? Az élet mindig rá fog kényszeríteni, hogy tanulj, ha nem most később. Csak akkor sokkal nehezebb lesz. Én most mennék tovább a helyedben, gondold át!
Üdv.: egy annak idején szintén továbbtanulni nem akaró
"A férjed éli az életét, 34 éves, a legszebb férfikor. Van egy tíz évvel fiatalabb csaja, a gyerekek csak hétvégente zavarnak be."
Hagyjuk már ezt a hülye legendát, hogy a huszonéves lányok álma egy pocakot eresztő harmincas elvált apuka, három kisgyerekkel... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!