Szerintetek elvárható egy 17 éves lánytól, hogy maga vasalja ki a ruháit? Estire jár, heti 3 szor, tehát ráér. Szerinte meg ez az anyja dolga.
Én magamnak vasalom az ingeimet. A többi ruhadarabot teljesen felesleges kivasalni. Anyám nagy vasalás mániás, engem abszolút nem izgat a dolog. Nem gyűröttek a ruháim, ha mégis nagyon vészesen az, akkor azt az egyet indulás előtt kivasalom kb. 2 perc alatt.
Nem értem, hogy lehet ebből konfliktus.
Kövezzetek meg, de én soha nem vasaltam egy ruhámat se.
Nálunk a vasalás apa dolga. Neki van a legtöbb vasalnivalója (minden nap inget hord), a mi 1-2 blúzunkat már nem nagy energia megcsinálnia.
Természetesen én más házimunkából kiveszem a részem.
(Nem olvastam el a válaszokat, lehet hogy írtad) Ha másban segít, akkor nem gáz. De ha csak elvárja hogy kiszolgáld, azt nem kéne megszoknia.
21/L
Nálunk anyum semmire sem tanított meg a háztartással kapcsolatban. Mindennek ellenére nővérem volt aki mindenbe beleszólt (kb a legrosszabb anyóssal felér a szintje). Ne ezzel a szivaccsal mosogassak, ne tegyem be a mosást,mert az úgy nem jó. Amikor egyszer teregetés után 10 perccel azt láttam,hogy tesóm kiment és újrateregette akkor elértem arra a pontra,hogy letojom. Egy szalmaszálat nem fogok keresztbe tenni.
Egyedül a főzésbe nem szólt bele,mert azt a mai napig sem tud. Anyum meg mindent csak ránk hagyott, szándékosan kivonult mindig minden konfliktusból.
A végeredménye,hogy most mr felnőttként a párommal élek. Minden házimunkát meg tudok csinálni, meg finomakat főzök. De a mai napig nem vasalok. Párom kivasalja a saját ingeit, én pedig 2 percben azt amit épp felvennék de gyűrött.
Én és a férjem is olyan helyen dolgozunk, ahol formaruhát kell hordani.
Az én férjem 30 év alatt nem ment dolgozni vasalatlan ingben!
De látom a fiatal fiukat, akik gyűrött, vasalatlan ingben dolgoznak 12 órát ügyfelek között.
Ha én lennék az anyjuk vagy a feleségük szégyellném magam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!