Szerintetek elvárható egy 17 éves lánytól, hogy maga vasalja ki a ruháit? Estire jár, heti 3 szor, tehát ráér. Szerinte meg ez az anyja dolga.
Nem értem, miért vannak lepontozva, akik szerint egy 17 éves lány már besegíthet a házimunkában?
Nekem furcsa, hogy ennyien nem csinálnak semmit otthon, hanem mindent az anyjuktól várnak.
Hát ez a minimum lenne. Kora miatt és azért is, mert nem mindennap jár suliba, többet is besegíthetne.
Már általános sulis koromban én tartottam rendben a szobámat. Egész apró feladatokat, már kisgyerekként is megcsináltam, pl. szemetet levinni, virágokat öntözni.
Középiskolás koromban pedig besegítettem mindig a takarításba. Persze azért a nagyobb rész anyura esett, de nem mindent neki kellett csinálnia egyedül.
Gondolom, nem véletlenül jár estire, nyilván a sulihoz is ennyi kedve van, mint a házimunkához.
Szerintem elvárható!
De ha ő így áll hozzá a munkához, akkor te is így állj őhozzá.
Ne légy a cselédje! Még akkor se, ha te sem dolgozol.
Ha nem megy szép szóval, akkor rá kell kényszeríteni!
Majd akkor kap netet, ha elvégezte amit rábíztál.
Ne hagyd zsarolni magad, hogy a net kell a tanuláshoz, vagy neki annyi a tanulnivaló, hogy már semmi nem fér az idejébe!
Ha nem vasalja ki a ruháját, hát vegye fel gyűrötten, az ő szégyene lesz nem a tied.
Kétélű a dolog:
Én 14 éves korom óta, vasaltam nem csak a saját cuccaimat, mosogattam, porszívóztam stb. viszont mindig parancsba volt adva,illetve sosem volt jó ahogy én csináltam, dacára hogy ugyanolyan tisztaság lett. Szóval igen vannak lusta fiatalok, akik igazán megtehetnének ezt-azt magiuktól, legalább maguknak, de ugyanakkor van sok elégedetléenkedő, soha semmi nem jó szülő is.
Nekem a "lány" nem tetszik, fiúnak is tudni kell.
Egyébként miért veszel olyan cuccokat, amiket vasalni kell? A világ legfeleslegesebb dolga.
Bizony, én is a másik oldalról közelíteném meg.
Megtanította a szülő valaha is bármire is ezt a lányt? Mert ennek hiányában bizony nem elvárható. És akkor sem, ha megtanították, de SOHA nem kapott érte dicséretet vagy elismerést, mert nem volt elég jó.
Nekem még csak 5 éves a fiam, de már most tanítgatom, mert iszonyatosan fogékony rá, pl. ha kiborult a reggeli kakaója az asztalra, akkor már megy is a mosogatóhoz, hozza a szivacsot, és törli fel. Természetesen nem tökéletes, de mindigy nagyon megdicsérem, és ha nem látja, kijavítom. És minden mással így van ez a háztartásban.
Anyámon látom ezt, nekem mindent megmutatott, gyerekként, meg is csináltam, még lázadó kamaszként is megcsináltam a dolgokat otthon. Az öcsém 6 évvel fiatalabb, nah, ő már semmit sem csinál a mai napig sem, mert anyám mindig megcsinálta helyette, persze kiabál(t) vele, de hasztalan.
Úgyhogy gondold végig, hogy amit elvársz tőle, azt megmutattad-e, hogyan kell....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!