Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan beszéljem le az exem...

Hogyan beszéljem le az exem jelenlegi feleségét, hogy a gyermekeiket a mieink után nevezze el?

Figyelt kérdés

Tudom, ez csak név, de akkor is nagyon zavaró. Szerintem a mi gyermekeinket is zavarná és az ő gyermekei sem repesnének később az örömtől.

Most 28 hetes ikrekkel, 2 kisfiúval, szóval sürgősen le kellene beszélnem a nevekről.

Miért, mire lenne ez jó neki?

2015. szept. 11. 12:16
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
75%

Ez az egész helyzet annyira abszurdnak tűnik, azzal együtt, hogy fél évig nálatok lakjon, ilyen mértékig alkalmazkodnotok kelljen hozzá, és még ő szívasson azzal, hogy ezt az ötletet ott lebegteti, hogy őszintén szólva kezdem azt hinni, hogy trollkodsz.

De ha esetleg mégsem, én egy ilyen helyzetben egyszer, de tényleg UTOLJÁRA leülnék vele erről beszélgetni, és ha nem látná be, hogy ez az azonos név nem jó ötlet, akkor azt mondanám, hogy rendben, én kénytelen vagyok elfogadni, hogy olyan nevet ad majd a születendő gyerekeinek, amit akar, de ha olyan önállónak és függetlennek érzi magát, hogy még a saját párjának, a leendő apának sincs beleszólása a közös gyerekeik nevének kiválasztásába, és szerinte ez így rendben van és jogos, akkor legyen már ahhoz is elég önálló és független, hogy felnőtt nő létére nem költözik oda máshoz fél évre, mert "ő fél egyedül". Ha tényleg nem mer egyedül maradni egy lakásban, akkor keressen valami megoldást a mi segítségünk nélkül, és kapna tőlem egy egy hetes határidőt arra, hogy elköltözzön az otthonomból.

2015. szept. 11. 13:17
 22/28 anonim ***** válasza:
92%

Nem mindenki féltékeny típus. A mi családunk pl. anyám apukám előtti házasságából való anyósánál lakott évekig gyerekkoromban.

A kérdezőnek viszont nem tudok tanácsot adni. A csaj alighanem nem normális. Ráadásul ha ilyen sokat vagytok együtt, hogy a rákban fogjátok név szerint megkülönböztetni a gyerekeket, ha mindenkit ugyanúgy hívnak?

2015. szept. 11. 13:20
 23/28 anonim ***** válasza:
93%

Ha igaz ez az egész, akkor lehet, hogy azt mondanám neki, hogy beláttam, hogy ha fura is ez az ötlet, annyira mégsem gond, mert végül is a mi gyerekeink fogják sokkal könnyebben feldolgozni, inkább az ő leendő gyerekeiket sajnálom, mert ha már picit nagyobbak lesznek, akkor sajnos az érezhetik majd, hogy őket biztosan kevésbé szereti az apjuk, mint a nagyobb gyerekeit, mert ők még saját nevet sem kaptak, még azt is csak koppintva lett apa "kedvenc gyerekeiről", vagyis kvázi úgy jutott nekik, mint ahogy mások kinőtt ruhái vagy megunt játékai újak helyett.

Elmondanám, hogy ez szerintem súlyos kisebbrendűségi komplexusokat alakíthatna a kicsiknél, de végül is majd feldolgozzák valahogy előbb-utóbb.

2015. szept. 11. 13:35
 24/28 anonim ***** válasza:
91%

"hogy...fogjátok név szerint megkülönböztetni"

Eszembe jutott egy vicc (mert, hogy vicc ez az egész)

Asszony megy a hivatalba, segélyért az öt fiúgyermekével.

Hivatalnok: hogy hívják az öt fiú gyermekét?

Asszony: Jóska

H: Mind?

A:Igen. Praktikus, mert ha hívom, enni őket, csak annyit kell kiáltani: Jóska! - és jön mind.

H: és ha csak egyet akar hívni, akkor hogy szólítja?

A: Akkor a vezetéknevükön.

2015. szept. 11. 13:55
 25/28 anonim ***** válasza:
98%

"anyósánál lakott évekig "

Oké, de az az anyós, mégiscsak más, mint a régi meg az új feleség együtt.

2015. szept. 11. 13:58
 26/28 anonim ***** válasza:
87%

"Az exem is ki van borulva az ötlettől, de már feladta a győzködést, ráadásul amíg ő külföldön van, a felesége nálunk lakik, mert fél egyedül maradni a lakásban. Ezért gondoltam, hogy most van itt a lehetőség, hogy én is próbálkozzak.

Nekünk 3 közös gyermekünk van (9,7,4 évesek) és mindegyiküknek 2-2 keresztneve van. A felesége közölte, hogy ezek annyira tetszenek neki, hogy az ő fiaikat is így fogják hívni. Most a két nagyobb gyerkőc nevét nézte ki, de már volt olyan beszólása, hogy így már a harmadik nevén sem kell gondolkoznia. Ebben csak az a fura, hogy elméletileg ők csak besikerültek, mert az exem nem akart több gyereket. "

Elég beteg egy család vagytok.... Együtt éltek egy fedél felett, a régi feleség az új a régi gyerekek és most jönnek az újak. Sőt meg a nevük is azonos lesz XD Csak a férj személye az azonos.

Nem tűnt fel hogy ez a helyzet enyhén beteges?! Poligam a férjed mert akkor érthető lenne ...

2015. szept. 11. 16:49
 27/28 anonim ***** válasza:
71%
Sose tennék ilyet. A Nő egy idióta 😁
2015. szept. 11. 23:49
 28/28 anonim ***** válasza:
81%
Mi lett, kérdező?
2016. ápr. 29. 20:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!