Hogyan beszéljem le az exem jelenlegi feleségét, hogy a gyermekeiket a mieink után nevezze el?
Tudom, ez csak név, de akkor is nagyon zavaró. Szerintem a mi gyermekeinket is zavarná és az ő gyermekei sem repesnének később az örömtől.
Most 28 hetes ikrekkel, 2 kisfiúval, szóval sürgősen le kellene beszélnem a nevekről.
Miért, mire lenne ez jó neki?
Az exemnek adódott egy külföldi munka/továbbképzés, így nagyjából fél évre kiköltözött. Azért vállalta el, mert így a cégnél magasabb pozícióba léphet, amivel komoly béremelés is jár. Havi 1* jön haza a tervek szerint.
A felesége fél egyedül maradni, ezért ideiglenesen hozzánk (én és a gyerekek) költözött. Arra gondoltam, hogy így lesz lehetőségem kicsit győzködni, csak nem tudom, hogyan fogjak hozzá.
"Most a két nagyobb gyerkőc nevét nézte ki, de már volt olyan beszólása, hogy így már a harmadik nevén sem kell gondolkoznia"
Gyanús, hogy csak szórakozik veled.. húzza az agyadat.
Esetleg a férj- akinek ebből a legtöbb baja lenne - megjegyezhetné, hogy nem jön haza külföldről, eltűnik vasporosban, hogy többet nem látják, nem akar egy sereg Tóth Gáborkát és Tóth Gyurikát nevelni.
"Az exem is ki van borulva az ötlettől, de már feladta a győzködést, ...."
Ha az exed elég tökös pasi lenne, azért szerintem megoldaná, ha akarná, ha a nő tényleg nem szenved valami pszichés zavarban, ami miatt nincs józan ítélőképessége birtokában.
Ahogy a Páromat ismerem, ha pl. mi lennék ilyen helyzetben, én állnék elő ilyen ötlettel, hogy a már meglevő gyerekei nevét kapják a születendő közös gyerekeink, akkor mondana rá egy határozott nemet, aztán ha kitartanék az ötletem mellett, akkor közölné, hogy rendben, ha úgy gondolom, hogy ez nem közös döntés, akkor ad két hét gondolkozási időt, hogy ezt átgondoljam, aztán ha továbbra is ez a döntésem, akkor rendben, diktáljak be olyan neveket majd a szülés után, amit szeretnék, mi viszont minél előbb üljünk le tisztázni a szakításunk és a különköltözésünk részleteit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!