Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Azzal kapcsolatban kérdeznélek...

Drlumper kérdése:

Azzal kapcsolatban kérdeznélek benneteket hogy szerintetek a dadus vagy az óvónő bele szólhat- e abba hogy a szülők a 3 éves kislányuktól szájra puszival búcsúzkodnak el?

Figyelt kérdés

2015. szept. 11. 09:12
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
92%

"A kérdező vagyok....és mi van akkor ha a szülők éltek már más kultúrában is ahol ez teljesen elfogadott dolog( lásd USA) és nekik ez kényelmetlen hogy mást látnak bele az emberek mint amiről valójában szó van"

Akkor menjenek vissza a szülők az USA-ba vagy abba a másik kultúrába, ahonnan jöttek és puszilják szájon ott a gyermeküket, ahol ez elfogadott. Itt nem az. Ha itt éltek, akkor illik alkalmazkodni az itteni kultúrához, és eszerint nevelni a gyereket is. Később lehet, hogy pl. az iskolában csúfolni és gúnyolni fogják a társai, ha azt látják, hogy szájra puszit ad a szülőknek. Nagyon kínos és kellemetlen lesz később ez az egész a gyerek számára is, arról nem is beszélve, hogy a többi szülő is ferde szemmel nézhet majd titeket emiatt. A kislányotokat viszont idővel mindenképpen piszkálni, bántani fogják majd ezért, szerintem erre is gondolnotok kellene.

2015. szept. 11. 11:18
 22/29 anonim ***** válasza:
16%
Igen, itt alkalmazkodni kell a csökött agyúakhoz. A szomszéd néni véleményétől függ, hogy pokolra jutsz-e.
2015. szept. 11. 12:04
 23/29 anonim ***** válasza:
96%

Nem szólhat bele. Viszont ahogy ezt már írták, a mi kultúránkban ez nemigen szokás, itt nem ez a természetes és számíthat rá a szülő, hogy néhányan biztos meglepődnek, vagy meg is botránkoznak ezen.

Ettől függetlenül sem az óvónő, sem a dadus nem tilthatja ez meg.

2015. szept. 11. 12:20
 24/29 anonim ***** válasza:
95%

Ha kerültek ők, vagy az ovistársak ez miatt kellemetlen helyzetbe, akkor természetesen kulturált keretek között szóvá teheti.

Mellesleg a szájrapuszi higiéniátlan és sok felsőlégúti fertózés forrása.

A kultúrális részhez nem tudok hozzászólni, de mivel jót akarok a gyerekemnek, ezért nem akarok akaratlanul is a náthája okának lenni.

A férjem immunrendszere már erósebb, és nyilván jelentósége vana dolognak, de egy gyereknél feleslegesnek és károsnak tartom.

2015. szept. 11. 12:50
 25/29 anonim ***** válasza:
13%
Jó, hogy nem smárolják le.
2015. szept. 11. 13:00
 26/29 anonim ***** válasza:

20: Nem emlékszem, hogy lett volna már ilyen kérdés, úgyhogy lehet, hogy nem az én hozzászólásomat láttad máshol.

Egyébként én is többször jártam már USA-ban és én ezt láttam.

2015. szept. 11. 14:13
 27/29 anonim ***** válasza:
96%

22!

Nem a szomszéd néni véleménye a mervado és senki nem csokott agyu. Halkan kérdezem, hogy pl Szaúd Arábiában te monokiniznel? Egy zsidó imahazban Jézusról kezdenel el beszélni? Az ellen sincs kifogásod, ha a gyereked iskolájában a tanítónő burkaban ad órát? Vagy a kínai szomszedod kutyát tenyészt, csak hogy megegye?

2015. szept. 11. 14:27
 28/29 anonim ***** válasza:
92%
Egyetértek az előzőkkel. Ez ebben a kultúrában nem szokás, ne csodálkozz, ha undorítónak tartják sokan.
2015. szept. 11. 21:25
 29/29 anonim ***** válasza:
Ma volt egy kislány a közértben, minden kenyeret megnyomkodott , hogy puha é-e. Én sem szóltam rá. Mondjuk én már hallottam apától lányának puncipuszit adni, ezek után már nem is olyan fura. Azért valljuk be, nem természetes.
2015. szept. 12. 21:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!