Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akik nem vérszerinti szülőjéve...

Akik nem vérszerinti szülőjével/szülőivel élnek, nevezitek őket apának vagy anyának?

Figyelt kérdés
2015. szept. 10. 21:35
 1/5 anonim ***** válasza:
44%
Nem. El az apam es anyam is. Mindkettonek van masik parja kiskorom ota. Ok neni es bacsi. Egyik rokonomnak viszont az apja eltunt teljesen az eleteboo es ott o papanak hivja a mostoha apjat.
2015. szept. 10. 21:54
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha másokkal beszélgetek, és szóba jönnek a szülők akkor mindig így mondom.

-anyum, és nevelőapum.

De őt nem nevezem apunak csak Dodinak. Ez a beceneve mindenki így hívja.

2015. szept. 10. 23:28
 3/5 anonim ***** válasza:
A nővérem pici kora óta velünk él, amióta örökbe fogadták a szüleim, és apának és anyának szólítja őket, de így is érzi, persze ez fordítva is így van. Ő nem ismeri az igazi szüleit.
2015. szept. 10. 23:46
 4/5 anonim ***** válasza:
Kicsi koromban meghalt az édesapám. Később, mikor anyukám újra férjhez ment, egy idő után elkezdtem apunak szólítani a nevelőapámat. Ennek kb 40 éve, azóta is úgy érzem, hogy megérdemli, mert pont úgy viselkedik velem, mint egy igazi apa és a gyerekeimmel is, mint egy igazi nagypapa.
2015. szept. 11. 07:22
 5/5 anonim ***** válasza:

Miután 3 éves koromban a szüleim elváltak és anyu újra férjhez ment, akkor a nevelőapámat kezdtem el egy idő után apának hívni. Az édesapámat meg úgy hívtam, hogy édesapa. :D

Viszont ha valaki másnak meséltem róluk, akkor mindig úgy említettem, hogy "a nevelőapum", valamiért olyankor fontosnak éreztem kiemelni, hogy nem, ő nem a vér szerinti apukám. Ennek ellenére őt szemtől szembe nagyon sokáig apának hívtam, egészen 13 éves koromig.

2015. szept. 11. 07:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!