Az apám vajon miért ilyen? Lehet javítani a kapcsolatunkon, vagy reménytelen?
Figyelt kérdés
Hát szóval nem voltam egy mintagyerek, nagyon rossz tanuló voltam középiskolában, és faterom ezért nagyon dühös volt rám, mindig mocsoknak, meg szemétnek hívott. Most azóta már összeszedtem magam, és lediplomáztam az egyetemen, nyelvvizsgát csináltam , sikereket értem el stb., így valamelyest javult a kapcsolatunk, az ismerőseinek most már eldicsekszik velem, de ha velem találkozik, továbbra is egy mocsoknak hív, szerinte én egy sunyi szemét görény vagyok, és csak azért vannak sikereim, mert a mai világ az ilyen szemétládáknak kedvez, mint amilyen én vagyok. Szóval mivel egyfolytában azt sulykolta belém, h egy sz@rdarab vagyok, így az önértékelésem 0, nincs előttem normális apakép,és hát így gyakorlatilag nincs semmilyen kapcsolatom vele, mert ha találkozunk az abból áll, h ő lecsesz, lehord valamiért, én meg hallgatok, ráhagyok mindent, aztán odébbállok, most már egy ideje annyiból könnyebb, h már megszoktam ,így semmit nem veszek komolyan amit mond. Olyan fura kétszínű természete van, hogy idegenek előtt megjátssza a mintaapát, de ha nincs ott más csak a családtagok, akkor csak beleköt mindenkibe, nem csak velem ilyen, hanem a testvéreimmel, meg anyukámmal is.2015. szept. 9. 19:28
1/1 anonim válasza:
Nekem az a meglátásom, hogy apukádnak valójában vmi más gondja van, csak így vezeti le. Merthát miért tart deklaráltan szrdarabnak?! Nincs vmi családi háttértörténet, hogy mikor születtél történte vmi, esetleg gyanakszik hogy nem is őtőle születtél, stb. Bocs ezeket csak tippnek írom. Másik verzió, h neki a saját szüleivel, apjával milyen volt a viszonya. Ha dettó uez, azt könnyen átvehette. Az ő idejébe még nem voltak önfejlesztő könyvek, tudatos, mindennapi pszichológiai jótanácsok az élethez.. Én azt javaslom, ha olyan a munkád és megengedheted, akkor menj el pár alkalomra pszichológushoz, mert először magadon kéne dolgozni keményen. Hogy ilyen szép sikerek után igenis kezdj el hinni magadban. Aztán ez már egy következő lépés,. hogyha megerősödsz belülről, hogyan tudnál kialakítani egy olyan kapcsolatot vele, amit te már sikeresnek tudsz ítélni (amíg belül nem erősödsz meg jobban, hidd el, minden találka, minden telefonbeszélgetés, a puszta gondolata is csupa dühöt, szomorúságot vált ki belőled, pláne ha folyton még mondogatja is ezeket a dolgokat mint egy verkli). És épp ma olvastam egy klassz Vekerdy Tamás könyvben, hogy a gyenge ember nem tud érzelmi biztonságot adni a gyerekének, mert a gyenge ember kompenzál, terrorizál és terrorban tart, mert retteg attól hogy kiderül a gyengesége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!