Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tovább? Mi volna a...

Hogyan tovább? Mi volna a helyes út számomra?

Figyelt kérdés

Elöljáróban szeretném elmondani, hogy aki megkímélné magát hosszas önsajnálkozásomtól, az most tegye meg, és lépjen a következő kérdésre!

Kezdeném az elején. A szüleim nem igazán nevezhetőek tanult embereknek. Az ő szüleik sem. Proletár, egyszerű falusi emberek. A gond csupán az, hogy engem is ebben a szellemben neveltek. Félreértést elkerülendő, megvolt a magam kis egzisztenciája, tehát sosem éheztem, voltak játékaim, barátaim, etc. Viszont figyelmet, törődést, támogatást annál kevesebbet. Felállítottak magukban egy minimális elvárást, amelyet természetesen megugrottam. Valami olyasmi elvet követtek, miszerint "Nem bukott meg? Jóvan' az úgy!". Ennek ellenére az általános iskolában az elit krémjébe tartoztam, a tanáraim óriási potenciált láttak bennem, talán róluk elmondható, hogy terelgettek a helyes úton. Ezt követően egy neves gimibe kerültem, ahol zuhanó tendencia vette kezdetét, melyet konstans mélyrepülés követett. Elkallódtam, rossz társaságokba keveredtem, öntörvényűvé váltam. Hurrá! Ez az apró hozzávaló hiányzott egy tökéletesen elba**ott élet receptjéhez. Sikerült leérettségiznem végül, de nem voltam magamra büszke.

Diákéveim során zenéltem több zenekarban is, sportegyesület tagja voltam, rengeteg hobbinak éltem. A kitartás viszont sosem volt a legfőbb erényem. Mindig is szerettem volna bizonyítani a szüleimnek, de sosem kaptam visszaigazolást. Megfelelt nekik az, hogy egy senki vagyok. Nem támogattak, nem éreztem törődést. Úgy gondolom, hogy a rengeteg negatív tulajdonságom az ő érdemük.

Természetesen az elhanyagolt fiatalkorom meghozta a gyümölcsét, és ahogy az törvényszerű volt: jelenleg gyárban dolgozom. A munkám röhejes, a pénzem éppen elég, az önbecsülésem pedig konvergál a nullához. Köszönöm nektek, anyu és apu!

Noha egy belsőhang szakadatlanul azt skandálja: "Hahó! Ha nem tetszik az életed, változtass!", és amikor úgy gondolom, sikerülhet, akkor egy "realitás" feliratú kéz jó erősen pofán ver. Mégis milyen lehetőségeim lennének? Egy másik gyár? Az a szánni való produktum, amit az elmúlt években nyújtottam arra elég, hogy ne haljak éhen.

Haragszom a szüleimre, nagyon. Nem nevelték belém kitartást, nem oktattak, még egy olyan igazán velős, szülő-fia beszélgetés sem zajlott, soha. Mindent föladok féltávnál, az életem egy katasztrófa, és ami a legjobban zavar: buta vagyok. Az iskolás éveimet elpazaroltam, az egyetemig már el sem jutottam. Ez a felismerés a gyárban sejlett föl bennem. Ékes példája, hogy milyen nem akartam lenni soha. Mint autodidakta sokat olvasok, tanulok, pusztán a tudás öröméért, de ez nem ugyanaz. Furán hangzik, de érzem az elmúlt évek hiányát, azt a sok tartalmat amivel megtölthettem volna.

Ez most kissé tényleg önsajnálkozósan fog hatni, de nem tudok racionális érveket felsorakoztatni az életem mellett. Nem a tipikus figyelemfelkeltésre vágyom, ahogy általában a legtöbb szuicid idióta a mélybe veti magát, hanem logikai értelemben. Nincs értelme a létezésemnek. Megtölthetem kalandokkal, emocionális dolgokkal, de összességében sosem leszek az, akinek gyerekkoromban megálmodtam magam.

2015. szept. 3. 10:14
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Én akkor estem depresszióba, 14 évesen, a családom is széthullott nem sokkal rá...

Engem az hajtott, hogy eltereltem a figyelmem a problémákról amiket igazából annyira megoldani sem akartam...

Én 14 évesen döntöttem jól és elkezdtem tanulni, te lekésted ezt a kort, de még mindig tanulhatsz!

Most tudnál szerinted racionális döntést hozni?

Ha most eldöntöd és teszel érte még összejöhet...gondolom még nem vagy olyan nagyon idős, de még akkor sincs késő változtatni ha netán 40+ lennél...

2015. szept. 3. 11:01
 12/16 A kérdező kommentje:
Huszonhárom éves vagyok, és mehetnék egyetemre, de a helyzet ennél picit komplikáltabb. Az egy másik történet, amit nem fogok elmesélni. Tömören annyit, hogy a rossz döntéseim egyike.
2015. szept. 3. 11:08
 13/16 anonim ***** válasza:
51%
akkor még nem késő...még fiatal vagy simán lehetsz még akármi...
2015. szept. 3. 11:16
 14/16 Siiel válasza:
0%
23 voltam én is, amikor mélypontra került az életem. értem, amit mondasz, vannak hasonló vonásaink. egy tapasztalt asztrológus, vagy léleklátó sokat tudna segíteni abban neked, hogy jobban megértsd és elfogadd önmagad, és Te is megtaláld a helyed a világban. és ami a legfontosabb, megtaláld azokat a dolgokat, amivel igazán azonosulni tudsz, amit szeretsz és életre kelt téged.
2015. szept. 3. 11:18
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

két barátnomet hoznám fel példának,- az egyik alkoholista családban nott fel, olyan szovegeket hallott, hogy - idiota tanárok, kopd szembe oket..12 évesen kapott egy kabátot 18 éves koráig hordta azt. 20 évesen anyját-apját elvesztette, csak az adosságok maradtak neki, meg az alkholista bátyja. a lány végig kituno tanulo volt az általános iskolába igy felvették egy jo gimnáziumba, ahol hajtotta a bizonyitás vágy,- nem a szulei felé! hanem magának!- elvégezte az egyetemet, most boldog két gyermekes anyuka, egy kiegyensulyozott családban, egy olyan családot -teremtett- meg magának a férjével (férjének szintén se anyja, se apja), amilyenrol álmodott és amilyet sose látott (csal max. a tévében).

a másik lány..hatan voltak testvérek, zsiroskenyéren kivul alig volt mit enniuk, apja korán meghalt, anyja alkoholista lett szintén. áltlánosban -hulyének- mondták, te nem tudsz semmit, te barom vagy, te egy senki vagy, a nevedet se tudod leirni, szakmunkásba ment, éltanulo lett, ugyhogy leérettségizett a szakmunkás mellett, majd elvégezte az egyetemet, mérnok lett. az anyjával minden kapcsolatot megszakitott. azota o is családos és gyonyoruen nevelik a gyerekuket. Mindketten maguknak koszonhetik, hogy olyanok lett amilyenek! Lehet a szuloket hibáztatni, de felesleges...egy idoután az embernek magának kell ráeszmélni, hogy mit akar az élettol..tudod magadat fejleszteni, tudsz jo dontéseket hozni, tudsz olyan életet élni, amilyet addig nem.

2015. szept. 3. 11:20
 16/16 anonim ***** válasza:
Ne a szüleidet hibáztasd, hogy nem elég sznobok. Ha vannak képességeid és lehetőségeid, igyekezz saját magadért. Nekem inkább extra ambíciót adna, hogy alacsony származású vagyok, mégis milyen magasra juthatok a saját erőmből.
2015. szept. 3. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!