Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyámék miért nem tűrik ha...

Anyámék miért nem tűrik ha elmondom az igazat? Mit tegyek ez ellen?

Figyelt kérdés

Például :

Elmondom nekik,hogy mit nem csinálnak jól, akkor én vagyok a rossz,meg kinevetnek, meg hogy milyen hülye vagyok.

Nem szoktam nekik az érzéseimet sem elmondani, mert ha valamit mondok akkor hülyének néznek vagy kinevetnek.

Nem is bízok meg bennük, nagyon zárkózott vagyok, emiatt senki előtt sem nyílok meg, mindent megtartok magamnak. 14 /lány

2015. szept. 2. 14:01
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
29%

Tudsz mondani példákat?

Lehet, hogy tényleg vicceset, vagy hülyeséget mondasz. De az is lehet, hogy rossz stílusban adod elő.

2015. szept. 2. 14:37
 12/24 A kérdező kommentje:

Igazán nem kéne csitrizni..a nevemet sem tudod,akkor meg miért kell ítélkezz?

Példá: mindkét szülőm káromkodik, nagyon pici korom emlékei közt van,az Isten + meg egy másik csúnya szó :)

És a múltkor megégettem magam,és a számon kicsúszott egy cifra káromkodás.. Aztán jön anyám és apám hogy hogy nem szégyenlem magam,hogy így káromkodok. És erre mondom,hogy ne haragudjatok meg,de ha ezt láttam /hallottam, ebben nőttem fel,mégis hogy viselkedhetnék másképp? És még ők voltak besétődve, mondták, hogy "hallgassál már el". Nem bírják elviselni az igazságot.

Vagy egy kinevetős eset: éppen meséltem nekik,hogy megfogok tanulni gördeszkázni. Erre a reakció: hangos nevetés... Nem támogatják a céljaimat. Soha..azért egy kis támasz jól jönne..

Na de igaz, én szerintük egy haszontalan kölyök vagyok (megjegyzem: én takarítom az egész lakást, amikor elmentek kettesben nyaralni meleg kajával vártam...)

Csak tehetnek érzem magam, itt most meg azt is hozzám vágták, hogy csitri is vagyok...köszönöm tényleg.

2015. szept. 2. 14:58
 13/24 anonim ***** válasza:
40%
Semmi különös kislány. Csak a tipikus mai BUTA SZÜLEID vannak sajnos. Mint látod sok van belőlük.
2015. szept. 2. 14:59
 14/24 Andizsuzsi ***** válasza:
35%

"Igazán nem kéne csitrizni..a nevemet sem tudod,akkor meg miért kell ítélkezz? "

:) a csitri kamaszlányt jelent, és tagadhatatlan, hogy te 14 évesen az vagy. A szülőknek visszafeleselni pedig akkor sem igazán illik, ha amúgy igazad van. Attól, hogy ők szoktak, neked még nem kell, főleg nem arra hivatkozva, hogy ők is csinálják. Gördeszkázni meg tanulj meg, ahhoz nem kell a beleegyezésük, sőt, be sem kell előre jelenteni. Kicsit túldramatizálod a dolgot, de ez a te korodban teljesen normális.

2015. szept. 2. 15:02
 15/24 A kérdező kommentje:

Ez eltér az eredeti témától,de csak róluk van szó :

Mindig csak azt hiszik, hogy nekik van igazuk,amit ők mondanak,az Szent....

Pl. meg egy eset :betörtek a közeli üzletbe, és még csak találgattak az emberek hogy ki lehetett. Szüleim is tippeltek.és mikor kiderült, hogy ki volt a tettes, úgy is folytatták, hogy biztos hogy nem ő, mert amit mások mondanak az hülyeség.

Vagy a tv-ben mutatnak egy barnább bőrű embert, az biztos cigány. Mutatnak egy nagyobb orrú embert az már zsidó. Azt hiszik ők jobbak, pedig mindenki felett itélkeznek... Nagyon idegesítőek már..ez a rasszizmus is. Ha meg mondom, hogy a cigányok /zsidók nem mind egyformák, akkor is én vagyok a köcsög... Vagy ott vannak a barátaim. Az egyikkel azért ne barátkozzak, mert k..a másikkal azért mert cigány..

2015. szept. 2. 15:05
 16/24 anonim ***** válasza:
4%

"Azt hiszik ők jobbak, pedig mindenki felett itélkeznek..."

Ez most akkor mi?

2015. szept. 2. 15:13
 17/24 A kérdező kommentje:
Vagy: mikor megjött az első, 11 éves voltam, odamentem, mondtam mi a szitu,erre annyit mondott:Nem hiszem hogy az lenne. Aztán megnézte és csak annyit mondott :vegyél el pénzt,vegyél magadnak betétet. De hogy elmagyarázott volna valamit á dehogy..
2015. szept. 2. 15:16
 18/24 A kérdező kommentje:
Utolsó: azt hiszik, hogy jobbak, pedig mindenki felett itélkeznek, tehát semmivel sem jobbak..
2015. szept. 2. 15:17
 19/24 anonim ***** válasza:
29%
Nem rétetted, ugye? Akkor írom: te sem vagy jobb. Így jogod sincs, hogy kioktasd őket.
2015. szept. 2. 15:21
 20/24 A kérdező kommentje:
De én legalább úgy mondom el róluk a véleményemet, hogy ismerem, és nem ismeretleneket fikázok és általánosítok...
2015. szept. 2. 15:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!