Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek ha a szüleimet...

Mit tegyek ha a szüleimet csak a tanulás érdekli és én nem csinálhatok mást. Ha a legjobb barátnőm az utóbbi időkben mindig hanyagol pedig elméletileg a legjobb barátnőm. és ha már elegem van az életemből és már feladtam mindent?

Figyelt kérdés

2015. aug. 31. 08:21
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Nyáron nem kell tanulni szerencsére de akkor meg lusták elvinni.. a multkor is szerettem volna elmenni a barátnőmhöz ésa z apukám nem vitt el mert nem volt kedve azt meg nem engedtek meg hogy értem jöjjenek. Szeretnek vegre igazi tinézser lenni nem pedig egy kalitkaban élni és tanulni.. folyton azt mondjak hogy nem ismerem a várost.. és miért nem? Mert nem engednek el így meg se tudom ismerni.. nagyon fura a gondolkodasuk
2015. aug. 31. 09:03
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, állj ki magadért, a szabadságot általában ki kell harcolni.

" Az engedetlenséget, amit valaki említett viszont nem javaslom, mert abból hoszabb távon mindenki rosszabbul jön ki, köztük Te is." - mármint annál rosszabbul, hogy valakinek balsorsára ilyen típusú szülő jut csak???

2015. aug. 31. 09:12
 13/16 anonim ***** válasza:

Amúgy hany eves vagy?

Nagyvárosban laksz?

Es egyedul miert nem mehettel el a baratnodhoz?

2015. aug. 31. 09:23
 14/16 anonim válasza:
Én nagyon is javaslom az engedetlenséget, mert a tinédzser évek a legeslegértékesebbek. Az életnek a legszebb szakaszát túl nagy kár lenne túl szigorú szülőknek elcseszniük. Úgyhogy ha nem engednek el, akkor nem kell tudniuk, hogy hova mész.
2015. aug. 31. 15:46
 15/16 A kérdező kommentje:
14 éves Debreceni lány vagyok
2015. aug. 31. 19:44
 16/16 anonim ***** válasza:

#2 vagyok, és nagyon szomorú vagyok, hogy az itt pontozgató embereknek csak 16%-a tartja fontosnak a tanulást.

Most attól függetlenül, hogy a kérdező tanul...

Kérdező: neked viszont a beszélgetést javasolom. Hidd el: nem ez lesz a legutolsó vagy a legnagyobb problémád, amit meg kell beszélni valakivel.

Itt ugye több gond is van, és ebből csak a legkisebb az, hogy a szüleid féltenek és jót akarnak neked.

Valójában az a baj, hogy végtelenül lusták - és év közben ugye takarózhatnak azzal, hogy tanulod kell.

Nyári szünetben ugye ilyen nincs: akkor csak egyszerűen nem csinálnak semmit, és ugyanúgy nem engednek sehova.

Meg kell beszélned velük, hogy mi a helyzet - ÉRTELMESEN - és ki kell találni valamit, hogy mit tudnátok csinálni, ami nekik sem túl megerőltető.

2015. aug. 31. 22:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!