Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ezt is anyám pszichés betegség...

Ezt is anyám pszichés betegsége okozhatja, vagy más miatt ilyen?

Figyelt kérdés

Szóval anyámnak van egy pszichés problémája, ami miatt pl. azt képzeli, hogy bekamerázták a lakást, megfigyelik közismert emberek, akik azt sem tudják, hogy a világon van, nagyon sokat kiabál, veszekszik mindenkivel, türelmetlen, a munkában és azon kívül is túlhajtja magát, hiába kérjük, hogy pihenjen, kapcsolódjon ki, nem kell annyit főzni, mert nem fér el a hűtőben... stb. Játssza a mártírt. Nem mindig volt ilyen.

A tesóm 25 én 30 vagyok, úgy alakult, hogy mindketten most költözünk külön, én amióta dolgozom saját lakásra gyűjtök, mostanra jött össze úgy a pénz és a munka is, a tesóm meg tartós időre szóló szolgálati szállást kap. Nem viselkedünk gyerekként, anyánk mégis még mindig nevelni akar, és megsértődik, ha emlékeztetjük, hogy felnőttünk, felelősségteljes életet élünk, önálló döntéseket hozunk. Nekem még pár hét, míg át tudok cuccolni végleg, de nagyon rossz, hogy minden nap megvan a cirkusz. Azt is a betegség miatt csinálja, hogy még mindig nevelni akar minket, vagy az amúgy is feszültséget okozna?

2015. aug. 30. 20:13
 1/7 anonim ***** válasza:

Anyukádnak pszichés problémái vannak, amelyek sokféle képen jelentkezhetnek.

Könnyen lehet, hogy egyébként is feszkó lenne, mert egyszerre repül ki a két madár. Azért ez egészséges szülőnek is fel kell dolgozni, még akkor is, ha alapvetően örül annak, hogy önálló életre alkalmasak gyerekei.

2015. aug. 30. 20:24
 2/7 anonim ***** válasza:
Fél,hogy egyedül marad,ezért nem akarja hogy arra emlékeztessétek,felnőttek.De persze a pszichés problémája is rátesz egy lapáttal...Apud nincs ott,hogy segítsen neki túllépni rajta?
2015. aug. 30. 20:27
 3/7 anonim ***** válasza:
Lehet,hogy rátesz a pszichés betegsége is,de gondolom azért kezel még gyerekként,azért akar még nevelni,mert ugyanúgy ellát mint gyerekkorodban,főz rátok,mos rátok,hajtogatja a ruháitokat,tehát kvázi,mint mondjuk egy 15 évest.Tudod azért így nehezebb az átállás,hisz valamiben még gyerekmódon viselkedtek,van amiben meg már nem.Ha elköltöztök,akkor ez szép lassan de megfog változni.
2015. aug. 30. 20:30
 4/7 A kérdező kommentje:
Nem marad egyedül, több, mint 30 éve házasok apámmal, ráadásul apám most ment nyugdíjba.
2015. aug. 30. 20:36
 5/7 A kérdező kommentje:
Nem mindent anyám csinál, de ő akkor is képes leállni főzni, ha tele a hűtő, és hiába szólunk, hogy nem eszünk annyit, ránk fog romlani.
2015. aug. 30. 20:37
 6/7 A kérdező kommentje:
Az egyetlen, amiben még rájuk vagyunk utalva (de már nem sokáig), hogy még nem költöztünk el. De a tesóm már átpakolta a cuccait, én meg a hitel utalását várom.
2015. aug. 30. 20:40
 7/7 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy már az első önálló döntéseink is meg lettek támadva, anyám annak sem örült, amikor először dolgozni kezdtem.
2015. aug. 30. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!