Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, hogy csökkentsem...

Mit tegyek, hogy csökkentsem az indulatomat? (Többi lent)

Figyelt kérdés

Anyukámmal kiskorom óta nagyon rossz a kapcsolatom. Már egyéves koromban rám zúdította az összes feszültségét. Olyanokat mondott nekem, hogy megöllek, és még hasonlókat. 3 évesen már neurózisom volt a sok elfojtott indulattól. Sosem hagyta abba a becsmérléseit, mikor mérges volt, nagyon csúnyákat mondott. Pár perc elteltével, mintha mi sem történt volna.

Most a napokban például rosszul töröltem le az asztalt, már azt mondta, pusztuljak el, életképtelen hernyó vagyok. Kiskorom óta tűrtem a megaláztatásait, de most megmondtam neki, hogy fáj ha ilyeneket mond. Ettől még jobban ordított, azt mondta költözzek el, nem való anyának. Félóra múlva lehiggadt, akkor már mosolygott. Ezt nem bírom tovább. Egy pszichológus azt tanácsolta, hogy mindig adjam ki az indulataimat, mert felemészt. De ha próbálok az anyámmal beszélni, csak folytatja amit elkezdett, a sértegetést, ettől meg még idegesebb leszek.Hogyan kezeljem a haragomat?

2015. aug. 29. 16:19
 1/5 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy?
2015. aug. 29. 16:34
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Költözz el a francba, az ilyenek csak tönkre teszik a másik ember életét, nem méltók arra se hogy sajnálatot megoldást keres a saját elcseszett életükre.
2015. aug. 29. 17:33
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Kedves 1. válaszoló, 16 éves lány vagyok.

2. Szívem szerint elköltöznék igen, de még gimnazista vagyok, nincs keresetem.

2015. aug. 29. 21:58
 4/5 anonim ***** válasza:
Az egész szerencsés, hogy 16 éves vagy, mert 2 év múlva már el is tudsz költözni, szerintem is az ilyen szülő mellől a legjobb lelépni, tönkreteszi az ember mindennapjait, ha ilyen durva sértések érik folyamatosan. Egyenlőre azt javaslom, hogy ne nagyon állj szóba vele, iskola után beülhetsz a könyvtárba, vagy, akár barátokkal valahova. Azért arra vigyázz, hogy ne forduljon át bulizásba a dolog és ne kezdj el mindennap inni, láttam már több ilyen esetet is (köztük a sajátomat, így tudom, hogy 16 évesen könnyű elkallódni, főleg ha az ember nem akar hazamenni). Jó lenne az, is, ha nem tudna nagyon mibe belekötni, mondjuk mindennap csinálj valami házimunkát, csak úgy magadtól, észre fogja venni és talán nem lesz akkora bátorsága beszólni, ha látja, hogy otthon is dolgoztál. Vedd nagyon komolyan a sulit, csak akkor tudsz kitörni ebből a környezetből, ha pénzed van, pénze pedig annak lesz, akinek jó diplomája van, vagy jó okj-s végzettsége, vagy annyira szerencsés, hogy csinál egy jól működő vállalkozást, de a tanulás tulajdonképpen mindegyikhez kell. Ha van valamennyi pénzed, akkor próbálj meg félrerakni, hogy amint nagykorú vagy le tudj lépni, nyiss egy bankszámlát, de ne kérj hozzá bankkártyát, így nagyon nehéz róla elkölteni a pénzt, vagy legalábbis nehezebb és senki nem fogja észrevenni, nézd át a lakások, szobák albérleti díját, a neten általában sokkal magasabb összegek vannak kiírva, mint a valóságban, ha tudsz ingatlanoshoz menj be és érdeklődj az albérleti lehetőségekről. Addig viszont marad a tűrés, szorítsd össze a fogad és az energiáidat fektesd be a tanulásba, tudom, hogy nagyon nehéz, de csak így tudsz elszabadulni mellőle. Gondold át hol akarsz továbbtanulni és érdeklődj az iskola kollégiumi lehetőségeiről is. Sokan már gimisként is kollégiumban vannak, mert messze van a lakóhelyüktől, olyan iskolát válassz, ami nincs a közelben, akkor máris könnyen bejuthatsz majd egy kollégiumba. Addig is kitartás!
2015. aug. 30. 08:19
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!:)
2015. aug. 30. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!